Zatvaranje zimske brazde

Koliko siroku pravis?

Vidjet cu jos... sinje su 3.3m a to je za brenu malo. Vjerovatno ce biti nesto na preklapanje samo jos moram smisliti plan. Naj bitnije je da sam nakon duuuuugo trazenja uspio nabaviti sinje. Bila je jos jedna od 6.6m sad mi zao sto nisam i nju uzeo...

Sutra vest "Izleteo voz kod Nove Kapele zbog huligana".....:osmeh:

Ove sinje su vadjene iz tregera stare stale, MADA je bilo i takvih koji su krali sinje s pruge koja se vise ne koristi pa su odlezali u zatvoru nekih pola godine ;) Kod nas je ovo jako tesko nabavljiva roba.

Bobo pa gdje si nabavio šinje i po kojoj cjeni....ja tražim duže vremena - dali ima još za prodaju...

Imo je covjek cjelu hrpu od 6.5m duljine. Srusio je staru staju a one su bile u nadvojima (tregerima). Oglasio na FB u jednoj ili dvije grupe da prodaje 300kn komad (Ispada kunu po kili) i RAZGRABILO se dok si rekao "keks". I ja ih trazim vec neko vrijeme. Iza mene je ostala jos jedna i zao mi sad sto nisam uzeo i tu zadnju...

z395f1D.jpg

1TNTtNn.jpg

4tSrcMI.jpg

Danas urađene parcele koje su uzorane u Julu nakon razbacivanja stajnjaka.Sada su dobile Map i setvospremač i neka ćute do proleća.

@Nikola mislis da ce i koliko treba da padne kise da omeksaju grudve iz oranja da bi se koliko toliko razbile? Ja bih isto psremio sve....ides spremacem ili...?

@Maticu, kako se spremalo, je l su tvrde grudve?

Što je bilo sitno to se lepo rasulo a velike grudve su ostale takve kakve jesu jer nisu videle nešto mnogo kiše od oranja u Julu da bi nakisle i rastopile se.Par puta su se zaglavile u rotore da sam ih jedva razbio čekićem.Ne bi ja to dirao da nisam bacao veštak jer nema nikakve dubinske vlage a neće ni imati dok ne padne 200+ litara kiše najmanje.

Nazad
Vrh