Zatvaranje zimske brazde

Ugaru danas preoravao i ide lepo.Ima malo i vlage.Dosta se sitni zemlja pa nema potrebe za zatvaranjem brazde kad je skoro sama sebe zatvorila.

Mislim da je pogresno sitniti ovako rano dodatnim prohodima, jos ako bude padavina mnogo ima da slegne zemlju ko da nije orano.

Pa nije bas sitno.Namerno sam išao gruberom upravo iz razloga što bi setvospremac to jako usitnio.

Jel kreno neko sa zatvaranjem? Ja se dvoumim da li da idem sutra ili prekosutra da odradim parcelu gde cu repu. Oranja se lepo odgore prosusila.

Trava se lako resi, mene samo brine da se ne utaba pa bude na prolece kao beton i kao da nije orano...nisam nikad radio, ali me vuce ove god da probam...samo cu strinista, za vikend probati, posto je lepo sitno orano, gde je bio kukuruz, televizori, to necu ni pokusavati

Danas zatvarao brazdu,orano polovinom septembra,septospremač izvlači iz dubine suve busike

Ja sam probao prošle godine bez rotora ,ali jako ružno izgleda svaka opruga se poznaje hteo sam da vežem jednu drvenu gredu ili slično samo da poravna ali da ne sabija kao rotor.
Još sam u nedoumici šta da radim ali mislim da ću pošto sam ljubitelj majske setve,preći jednom sa rotorima u mart-april i drugi put pred setvu.

Zatvorena parcela gde planiram repu i to je to sto se tice zatvaranja brazde. Ostala oranja su lepa sitna na prolece ce biti samo jedan prohod.

Nazad
Vrh