Kako se penjes na njega , nije to skuter
Ja za svoj dobio cilindar, klip i glavu 70cc, ali promjena plana narucio klip 40,3 , do sada je bio 40,2(5) , probacu malo poravnati cilindar , narucio onaj alatic za honovanje od 19mm do 63 , nije skupo oko 5-6eura. Probat cu sa kineskoj kopijom dellorto karburatora PHBG 21.
Pa ako ne izgori zbog lose smjese stavim ovaj italijanski kit od 200E. Nabavio airbox original , narucio filter i humicu za dihtanje preko neta.
Takodje usis veci , sajlu gasa, lancanike prednji 10 i zadnji 62 , narucio sa ebaja hidraulicni prekidac stop svjetla , bila neka skalamerija od IMT nadodana , sa originalnog otkinut jedan kontakt , zamjenski kosta manje od 10E , ne znam kako se tom prije dalo da se zamajava sa tom preradom traktorskog koji je toliko los da ne radi poslije pola godine.
Promjenio semeringe u vilicama i ulje , malo isprosipao dok sam otkrio da se kod sklapanje one sa amortizerom treba imati duzi M3 vijak inace nemoguce izvuci sipku klipa da se postavi polumjesece na nju. Sa neta nabavio i onu vanjsku gumu brisac prasine za vilice. Vilice nisu krive nego je trebalo ponovno namjestiti ona dva gore drzaca vilica. Takodje narucio i jednu metalnu plocu kvacila, poplavila , i opruge jer su krace od onog sto kaze servisno. Narucio i semeringe i brtve i rucicu prednje kocnice. Trebalo bi jos zadnje zmigavce i motor bi bio resetovan onako kakav je bio.
Sad vidjecemo agregat dok turimo taj 40,3 sta ce da kaze , za sada ne mislim rasklapati skroz.