kolko treba da bude izvucena iglica od plovka da radi dobro?
Искрено, немам појма да ли је декларисано то за карбуратор кога имаш на 14-ци, ал' просто треба да буде бензина у лончету што више, скоро да се не излива напоље. Отвори славину за гориво, па пробај док је карбуратор на мотору и у пложају у каквом стоји док ради, да му скинеш оно цревце за напајање, одвијеш она два шрафића поклопца лончета и са притиснутим пловком да не плива горе у лончету, види колики је ниво бензина унутра...
У ствари, кад размислим, на твом карбу могуће да ништа и не можеш да подешаваш јер је иглица заливена у пластични пловак или залемљена за њега, ако је он шупаљ месингани.
Провери оно прво што сам написао и да ли иглица пловка слободно упада (и испада) из оног њеног лежишта на поклопцу лончета, без да заглављује. Провери и то лежиште иглице јер се и сам зачудим када отворим карбуратор, колико много наслага зна да се накупи свугде по карбуратору.
А ако ти је доступан неки други карбуратор, испробај мотор и са њим, да ли има исте симптоме какве си описао или ради како ваља. Можда се овај твој по'або (шибер, његова игла, емулзиона цевчица..) преко сваке мере, па са њим мотор не може људски да ради, како се мени десило са карбом на АТХ-у.