Za motoriste, Koji motocikl vozite?

5.390 ојра... ОК цена. Таман да не помислиш како је повољно и одма' пазариш и да не помислиш да су га заценили.

Sto bi rekli "Honda pa sve onda".Afrika npr dobra,udobna,malo vece osovinsko rastojanje,pliva,lepa i izdrzljiva.

Из целе ове приче бенели. Прва регистрација гратис, 500ццм 48 кс. И није тежак. И скоро сва опрема укључена у цену. Пре неколико месеци сам гледао путописе неког шпанца ишао до индије, монголије итд. Ту сам видео први пут овај мотоцикл. Изненадио се кад сам видео колико је коштао а колико је прешао и које кварове је имао.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.

Razmisljam o nekom enduru ljetos za malo putovanja . Nisam nikad imao motor a sad dolazi vrijeme . Neki zovu kriza srednjih godina a ja to nebi tako rekao nego normalan tok. Posto sam pocetnik a i nebi da mi stane negdje slucajno pogotovo dalje isao bi na nov ili sa manjom km ali da nebude razlika u cijeni zanemarljiva kako kod nas zna da buee cesto npr nov 10000e a sa 40000km 7000e pa onda bolje se nategnuti pa uzeti nov. Najradije bi bmw gs ali mi preskup pa mi onda dodje suzuki v strom 650 nov je oko 8500e ili ako naleti bas dobar polovan. Sta mislite o ovom motoru?

Da li ima u tvom kraju neki iskusniji motociklista, sa duzim stazom?
Preporuka je uvek krenuti od manjeg, lakseg. Znam ja da bi ti sada odamh BMW, bas je lep i ima snage. Neces izgledati kao neki balavac, masina je to.... Kad padnes prvi put, zeleces da si kupio laksi motocikl. Forumasi su te dobro savetovali da uzmes nesto jeftino, manje i sto ces lakse da prezalis.
Hmm, enduro jer hoces da putujes? Honda Africa twin, transalp, deauville; Yamaha tdm 900/850; Suzuki DL650/1000; Kawasaki versus 650/1000; ja bih tu dodao i ducati multistradu 620 zbog udobnosti, ali to mozda nije za tebe...
Za pocenika koji uci sebe da vozi, pa tek onda da odgovara za jos jedan zivot: Honda CB500, Kavasaki er5, Suzuki gs500e
Svako podneblje ima svoju verziju pa je recimo pomenuti DR650 (jedan klip) vrlo popularan za putovanje na americkom kontinentu..

Pogledaj na YT Kavazokija i njegov DR 650 gde su sve prosli. Ispasce da je DR 650 mnogo dobar, a realno zastareo odavno.
Ди си ти вид'о неког класичног "тампера" те запремине спакованог у ендуро рам, а да не пролази свугде и свагда? ;)

Beneli ne da je tezak nego je pretezak a osjecaj tezine mu je jos veci . Gledao sam i ja brdo recenzija i iskustava i ima dosta negativnih iskustava i kvarova vec do 5000km . Ipak je to kinez . Dijelova samo u kini . Za suzukia je pun ebay dijelova i nisu skupi . Dobro nije da bas nisam vozio motor , vozao sam davno ctxa ,mzea, apnca ,
Znam da bi trebalo starije i manje prvo al sta ako stane negdje dalje, ako se mogne od korone sta da radim onda .
Uglavnom najrealnije je da kupimo polovan ali nervira me cijena . Sto kazu vrijedja me. Npr neko kupio nov motor npr u italiji po cijeni recimo kao i ovde ,navozao se i onda poslije xy km prodaje . Cijena po kojoj on prodaje je realno odmjerena u odnosu na nov motor , to je ok , ali onda ja treba da platim jos dooosta vecu cijenu tog polovnjaka , doda se prevoz pa carine i porezi pa neko jos zaradi .. Ko je lud tu ? Ja nisam .
Ako je npr motor bio nov 12000e i sad nakon 5 fo 7 god i predjenih recimo 50000km realno bi bilo da je 3000e a ne 5000 ? Sto smo bas mi magarci

Moja mazga Kawa 250 EL.kupljen od popa,koji je nabavio Honda Shadow 750
96519507_4070285323012927_6063224229619302400_n.jpg

Тиби, од какве врсте попа си пазарио "Елиминатора" - православног, католичког, евангелистичког? Мислим, сваки од њих арчи мотор на свој начин... ;)

Тиби, од какве врсте попа си пазарио "Елиминатора" - православног, католичког, евангелистичког? Мислим, сваки од њих арчи мотор на свој начин... ;)
Oд православног

Е 'беш га.... Да си барем наш'о од евангелистичког, био би са очуванијим гумама... ;)

Mi kad smo bili klinci imali smo neku pjesmicu Isus Hrist motorist ... :haha: :haha: nesjecam se kako je islo dalje . Nije bilo nesto uvredno . Podsjeti me pop...

Има и онај виц...

Иде нешто као: небо, небески ауто-пут, а на њему у белом "Поршеу" пичи пророк Мухамед. Кад оно анђео из небеске саобраћајне патроле, испруже "лилихип" и зауставе Мухамеда и почне све оно са давањем возачке и саобраћајне и "Господине Мухамеде, прекршили сте максималну дозвољену брзину на овој деоници пута, а казна за то је..." У том моменту поред њих прозвижди Исус Христос на мотоциклу, а анђео из саобраћајне практично да га није ни регистровао и наставља Мухамеду: "...десет казнених бодова и казна од...". А Мухамед револтиран пита: "Па добро, јеси л' видео како је овај пролетео поред нас!? Што и њега не заустављаш!?" Анђео из небеске соабраћајне потроле потпуно миран каже: "Њега да заустављам? Не. Он је газдин син."

:ROFLMAO:

Bio sam uveren da zelim prodati motor. Sednem ja tako juce da vidim da li sve radi jel pali kako treba i tako to... Osmeh na licu. Ma gde sad da ga prodajem kad bih mogao jos malo da se provozam...
I tako svaki put...

Skoro svi su mi rekli da ne uzimam prvi motor enduro ni od 600 a kamoli 1000cc . Kao visok a tezak ? Dzaba kazem da nebi brzo vozio. Jel to tolko strasno? Sta cu kad nevolim ni klasik ni skuter ni kros a ni sportski.

Ако је већ тако, има и класа 350-400 ццм. Ендуро и туринг. Цене крећу од око 5000€.
КТМ, СУЗУКИ, ЈАМАХА. Код нас слабо заступљени али у иностранству их има доста половних.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.

Nazad
Vrh