YTO

• Začetnik teme Kristi
  • Datum pokretanja
Moze da nosi agromehaniku 660 belo bure 12m ali sa nekih 550 litara i napred tegovima daodatim na fabricke ali mu stradaju ramena hidraulike sa takvim nosenjem

Imao sam Agromehaniku 660l sa MRX granama 12 m i žutim buretom, ono je smejurija, nosi je punu traktor od 50 ks lako jer sam je prodao burazeru koji ima malu Mahindru, ja sam je nosio sa 577 DV.
Sada imam Agromehaniku 660l sa belim buretom, prazna ima 400 kg, stane tačno 750l u bure, MRX grane od 12 m malo drugačije od onih na žutom buretu i lepo zna da ljulja traktor od 112 ks.U selu takvu nose sa IMT 560 ali je ne pune skroz i mile po putu i ataru, ja ne bi imao hrabrosti za to.

Moja prazna prskalica sa istim granama nije mnogo laksa od te pune agromehanike ,ima zaista mnogo razlike izmedju proizvodjaca,modela,hidro grane ili ne ,itd itd ....Stoga nije bas dobro napisati taj i taj traktor nosi 600l bez problema ...jbg ,taj i taj traktor ne bi podigao sa zemlje neke prskalice sa istom kolicinom vode.

Racunam da traktori iste ks i istih gabarita mogu priblizno raditi sa svim istim prikljucnim masinama, a u pravu ste za prskalice, postoje mnogo stvari koje su bitnije za hidrauliku traktora i nosenje iste od zapremine prskalice...

Sent from my SM-A525F using Tapatalk

Са чиме носиш? Раковица?
Da, R-60 super (to je ona verzija sa hidraulikom od 65-ice. Narandžaste)
Koliko tegova napred ima Rakovica?
225 ali bi trebalo još nekih 50kg za normalnu vožnju. Samo što je onda kasnije problem kada se isprazni prskalica.... Ubija mehanički volan... A nikako da nabudžim tegove iz zadnjih točkova u prednje. To mi ne bi uticalo na volan a radilo bi radnju samo tako (2x60kg)

Vala sve zavisi od stanja, održavanja, opterećenja napred...
Bem ti mehanički volan. Sećam se kao klinac da je matori primao blokade u ramena od 558 sreća prodasmo ga brzo posle kupovine a velik ulog i posao bio u to vreme da se sve sredi. Posle njega došao 560 sa hidro volanom to je bio spas

@srdjan7 , verujem i znam da je tako al jbg... Karaju me krediti u koje sam uleteo zbog kupovine zemlje a i tri loše godine unazad.
Doduše kupovalo se i gvožđa... Ma verovatno će pre biti drugi traktor (pardon yto :) ili neki polovnjak. Zavisi od kamate) samo malo da vidimo kakva će biti ova ili sledeća godina.
@Arkadije , daleko od tog da se umire al da ubija- ubija. Rakana ima par mana kad je volan u pitanju. Od zuba vremena prednji točkovi se skoro pa raskreče ko stojdžeru zadnji točkovi kad ga natovariš i kad na takvu prednjicu nakačiš 200+kg tegova, pa još kad ideš u rikverc.... Uf. I još jedna stvar... uski prednji točkovi. Kako to upada u zemlju, pa još kad krene da vuče kad naiđu točkovi na različitu podlogu.... Što kaže Srđan odu laktovi i lopatice.
Džaba što je kućište perfeto, spone, rukavci.... I da, rakana nema standardne aksijalne ležajeve nego ima bakarne ili mesingane podloške u rukavcima. Nisu joj džaba natakli onaj volan ko iz Fap-a. Valjda nije fi 600, al nije daleko.

Na 560 mehanicki volan sam slomio osovinu volana sto ulazi u puz tu u kabini ,i to kao dete jos.Jedini mehanicki volan koji me namucio je bio na Tam kamionu,ovo na traktorima je previse slabo bilo za mene :ROFLMAO:.

Pa nzm,ok ne bas kao dete,bio u srednjoj.Nesto u dvoristu prekacivao neke masine i odjednom tu pukne,tj nisam znao sta je bilo odma,ali volan kad zavrtis prstom on se vrti jos jedno desetak sekundi ,nikad lakse nije isao :LOL: .

E tako već da, ipak nisi slomio osovinu. Proklizala je osovina pod spužom, spiralom ili ko je već kako zove. Fi 20 ili 25 mislim da je prečnik a to ne može da se odvali. Čak ni kod onih podesivih volana (585-588) koji imaju rupu fi 8-9mm, a i stariji su traktori od 560, niko nije polomio.

Nazad
Vrh