Aj opet,bar 3 puta sam ti napisao da će traktor sa 160 bara da digne neko orudje
A nas bar trojica ti napisali da će podići svako.
ovaj traktor NEMA 160 bara
Naravno da nema.
Ovaj traktor 160 bara ima hladan
Naravno da ima.
Ovaj traktor 160 bara ima hladan i na 1600 obrtaja.
Ima i na 800 i na 2700. Kad se ugreje onda nema, ali koliko ima i da li je to dovoljno nekome ili ne to ne možeš znati dok fizički tj uživo ne ustanoviš da li neko oruđe podiže ili ne. Odnosno dok ti vlasnik ne kaže diže ili ne onda tek meriš pritisak i tražiš kvar. A lupiti iz stomaka da ima 120 kad se zagreje i tvrditi da to nije dosta a da ni ne vidiš gde je kvar niti zakačiš najteže oruđe......
E sad ako za tebe gas od 1600 obrtaja nije turiranje sta onda jeste,koliki po tebi gas treba da se da da bi to bilo loše.
A ti obrtaji.... nije mi jasno. Da li je tu najbolji odnos obrtaja, kapaciteta i pritiska ulja za neko oruđe? Zar nije dovoljno podići sa ler gasa koji je 700obrtaja za nekih 200-300 obrtaja da podigne? To bude tako nekih 1000-1100 obrtaja.... Baš kao što je na rusu preporučeni ler gas od strane servisera.
Koliko je teško to oruđe? Treba mi za podatak, gledam tursku žitnu sejalicu koja je 1400kg +500-600kg semena ali ima i doobru polugu, pa da znam hoće li je podići. Kad već pišeš da možda imaš i yto, znači imaš iskustva pa da znam na čemu sam.
Pa da. Ni za poluge.
I opet ti kažem da nemas dovoljno informacija o meni da donosis zaključke sta znam,sta ne znam,sta sam radio i sta nisam.
Ne donosim ja zaključke, sam si napisao. Tvoje reči koje su me baš iznenadile s obzirom na iskustvo.
Sa 160 bara hladan na 1600 obrtaja će da podigne prazne poluge a priključak tesko.
Kako znaš da recimo posto živim na selu slučajno nisam od dede nasledio 10 jutara zemlje i neki yto traktor recimo.
Šta imaš ili nemaš uopšte nije važno za ovu temu.
A sto se održavanja tice taj zaključak sam doneo po tome što si napisao da vozis isto takav traktor godinama sa slabom pumpom,prosto.
Ako nisi pročitao a već sam pisao, napisaću još jedared. Meni traktor diže sejalicu bez problema i bez turiranja? Sporije da, ali ni ne može mnogo brže jer je pumpa malog kapaciteta i kad je nova (jedna od mana traktora).
Možeš mi onda objasniti kako si izvukao zaključak da ja loše održavam mašine? Na osnovu te jedne slabije pumpe kojoj ne treba turaža da bi radila radnju?
A to samo još jedno 15,20 min do spavanja,bilo je tri dana odmora pa je moglo malo da se zeza po forumu,ujutru kreće teren opet tako da neće biti ni vremena ni volje ni snage za ove zazancije.
Svratićeš ti na forum i nakon ova tri dana.... samo nećeš hteti da tipkaš ovde.