YTO

• Začetnik teme Kristi
  • Datum pokretanja
Nebojša niko ni ne piše da je ispravan i da tako treba da radi nego da će raditi i sa tim pritiskom od 160bari kada popravi ili zameni distributor-razvodnik za poluge. Osim ako kolega iceburn ima neko preteško oruđe ili ako nema strpljenja za malo sporije dizanje. A yto svakako sporije podiže bilo koje oruđe zato što ima 3 cilindra da napuni a pumpa mu kapaciteta oko 40lit po prospektu (meni se čini da je i manje).

Ako je sigurnosnim ventilom ograniceno na 200 bara to ne znaci da pritisak uvek treba ici do tog maksimuma to je samo za nedaj boze a to znaci da treba normalno da radi i sa nesto manjim pritiskom, a mozda je kod njega bas taj sigurnosni ventil neispravan pa ne moze da nabije veci pritisak ili gubi pritisak na nekom drugom mestu posto mu poluge poskakuju i kad podigne gore to nije do pritiska nego negde gubi ulje
Barbula nigde ja nisam napisao da treba da ide stalno do 200 i da stalno treba da reaguje ventil,daleko od toga ali ovaj traktor nema ni tih 160 bara u realnosti jer kao što je covek napisao to je pokazao hladan i na pola gasa,sta misliš koliko će da ima vruć I na malom gasu,eto baviš se poljoprivredom pa mi kaži jel kad izlazis iz brazde recimo držiš traktor na pola gasa i molis ga da podigne?
I nigde nisam napisao da je pritisak tj manjak pritiska uzrok cupkanja oružja niti sam napisao sta je uzrok smanjenog pritiska samo sam konstatovati da taj traktor ne treba da ima na tom gasu i toj temperaturi taj pritisak i da mu to jednostavno nije dovoljno za normalan i ne ometan rad.

200 bari hladan-160 bari vruc 82 dize am 1000 litara...maju 8 redova,turkinju hidro 6 sa depozitorima.takodje dize pun bunker na beracu 222.
Mozete nastaviti 😁

Nebojša niko ni ne piše da je ispravan i da tako treba da radi nego da će raditi i sa tim pritiskom od 160bari kada popravi ili zameni distributor-razvodnik za poluge. Osim ako kolega iceburn ima neko preteško oruđe ili ako nema strpljenja za malo sporije dizanje. A yto svakako sporije podiže bilo koje oruđe zato što ima 3 cilindra da napuni a pumpa mu kapaciteta oko 40lit po prospektu (meni se čini da je i manje).
Siniša moraš da se složis samnom da taj traktor ne izbacuje u realnosti ni tih 160 bara jer kao što sam napisao i kao što ti vrlo dobro znaš kada se bude ugrejeo i bude manji gas taj pritisak će još opasti sigurno.
Nigde nisam komentarisao konkretan kvar ovog traktra moji komentari su bili upravo na to što si napisao sad.
Nije normalan rad ako ti njega na kraju njive moraš da molis da podigne i turiras ga pun gas I čekaš minut,to je nuzno zlo da preguras jos jutro dva oranja da zavrsis i muka nista vise.
A i da ne pricamo da covek ima kao sto si napisao orudje kao i većina vas poljoprivrednika na maksimumu svojih masina sta onda.

I
200 bari hladan-160 bari vruc 82 dize am 1000 litara...maju 8 redova,turkinju hidro 6 sa depozitorima.takodje dize pun bunker na beracu 222.
Mozete nastaviti 😁
Ni tu ne bi trebala oscilacija da bude tolika a to je vruć 160 bara pa diže,a zamisli hladan 160 pa izgubi 30,40 kad se ugreje,aj da vidim sta ce od toga onda da podigne.

Siniša moraš da se složis samnom da taj traktor ne izbacuje u realnosti ni tih 160 bara jer kao što sam napisao i kao što ti vrlo dobro znaš kada se bude ugrejeo i bude manji gas taj pritisak će još opasti sigurno.
Naravno da se slažem! Opada sigurno ali koliko? Ti si napisao 120 (čini mi se da si dodao i manje) a tu se ne slažem jer to uopšte ne mora biti tako. Zato postoji manometar da se izvrši merenje pod istim obrtajima kao i za onih 160 na hlaadno i onda znaš tačno koliki je pritisak i gde je (još) kvar. Opet pišem i sa tako malim pritiskom hidraulika može da radi godinama kao kod mene npr jer nije nužno da baš svako ima preteško oruđe za traktor.
Nigde nisam komentarisao konkretan kvar ovog traktra moji komentari su bili upravo na to što si napisao sad.
A ovo?
al pritisak sigurno nije dobar ako je fabricko otvaranje ventila na 190- 210 bara kao što je napisano.

Naravno da se slažem! Opada sigurno ali koliko? Ti si napisao 120 (čini mi se da si dodao i manje) a tu se ne slažem jer to uopšte ne mora biti tako. Zato postoji manometar da se izvrši merenje pod istim obrtajima kao i za onih 160 na hlaadno i onda znaš tačno koliki je pritisak i gde je (još) kvar. Opet pišem i sa tako malim pritiskom hidraulika može da radi godinama kao kod mene npr jer nije nužno da baš svako ima preteško oruđe za traktor.

A ovo?
Ta cifra od 120 je neka moja slobodna procena iz nekog iskustva da kažemo a za tačan pritisak si u pravu da bi moralo sve da se ispita i tako da se nadje i kvar.

A i sad ti kažem da pritisak nije dobar i tvrdim da tako ne treba da radi i da je to patnja moliti ga da podigne a ne posao al nigde ti nisam rekao kvar je taj i taj i crklo je to i to.

Ajd recite mi kad krenem da kipujem čuje se pumpa al ni da makne sanduk od prikolice.Kolega mi kaže da je do brze spojke da ona pravi problem i da je promenim.Odakle da krenem i da li može biti da je do te spojke?

Ja sam imao priliku da vidim čoveka na malom ursuzu bez kabine, stao na kraj njive i turira traktor da podigne plug 755 pa kad je već podigao do pola on se okrenuo pa se uhvatio za plug i vuče da pomogne traktoru. Tako da, eto privremenog rešenja kad opadne pritisak u sistemu.

A i sad ti kažem da pritisak nije dobar
Ne možeš to tvrditi jer popravljaš Beloruse kojima 160 bari vrv nije dovoljno dobar pritisak. Zato se i ugrađuje dodatni set cilindara da mu se pojača podizna moć, ili se podiže pritisak.
A kad se već spominje druga vrsta traktora, kako onda imt recimo 577 i njemu slični, rade sa maksimalnim pritiskom od 175 bara? Dižu isti pa čak možda i veći teret od 82-ke. Za to imam neko svoje mišljenje ali to sad nije tema.
i tvrdim da tako ne treba da radi
niko ni ne tvrdi da tako treba da radi ali može tako da radi. Eno i kolega @sasa22 je odmah pitao....
Sta ti to ne radi na 160bara?
-------------------------------------
Patnja počinje na nižem pritisku ali, što je još bitnije, kapacitetu s kojim se yto ne može ponositi ni kada je nov. Ne ide pumpa od 40 litara na sistem sa tri cilindra. Po meni.

Siniša ne vredi,jednostavno nema šanse da se složimo iz prostog razloga jer za tebe je normalno da na kraju brazde turiras traktor da podigne i gledaš sta smeš da zakačis od orudja iz dvorišta a sta ne smeš i da molis boga da podigne itd,za mene to jednostavno nije ispravna masina I kraj price.

Siniša ne vredi,jednostavno nema šanse da se složimo iz prostog razloga jer za tebe je normalno da na kraju brazde turiras traktor da podigne
Naravno da ne vredi jer ti bez merenja pritiska, bez da si seo u yto-a koji ima slabu pumpu i probao raditi sa njim, znaš bolje nego ja koji ga imam i koji radim sa njim. Aj mi to objasni, molim te, kako si ti to u pravu a ja nisam?
gledaš sta smeš da zakačis od orudja iz dvorišta a sta ne smeš
Nisam znao da postoji poljoprivrednik koji će pre uložiti u duplo oruđe (lakše i teže u zavisnosti od trenutne snage hidraulike) nego popraviti hidrauliku.
Ili možda zakači laku drljaču kad treba da ore?

Nazad
Vrh