YTO

  • Začetnik teme Kristi
  • Datum pokretanja
Yto 454 nosi 700kg bez problema uz dobar nagib..na prednji kraj kacimo zalamacicu oko 300kg nema potrebe za tegom nazad
 
Imas u temi mehanizacija u vinogradarstvu prelistaj unazad par strana okacio sam slike
Pored tegova sa desne strane dovarena plocevina na koju se zavrce
 
Kako vam se inače pokazao YTO?
Po onome što piše da ima od opreme on je super kupovina za te pare.
Kako se šalta? Kakav mu je anšlag, jel na nivou recimo starog 549?
 
Kako vam se inače pokazao YTO?
Po onome što piše da ima od opreme on je super kupovina za te pare.
Kako se šalta? Kakav mu je anšlag, jel na nivou recimo starog 549?
Mi imamo 542 i u poredjenju sa njim ima vise snage i prednju vucu i to mu izvlaci prosek..zelja mi je da probam 549dw u oranju i spremacu pa bi mogao da kazem..
Mada kod nas ih nema..pa nema se gde ni probati
Zbog prednje vuce manji anslag sve je stvar navike..anslag,menjac sve se moras privici
 
Danas sam gledao kod čoveka YTO 454.
Ima ga 9 godina 1380rh. Čovjek ima samo riječi hvale. Od kvarova alternator (ugradio od Audia) i semerinzi na pogonu prednjih točkova.
Vidim da traktor nema jednosmernu hidrauliku, već samo dvosmernu. Kad primopčaš prikolicu na jedan od izlaza i kad se kipa spušta (ulje se vraća) pumpa dođe pod pun pritisak (proračune preliveni ventil) pošto udari na zatvoren drugi izlaz. Osjeti se na zvuku traktora. Jel to ne može drugačije?
 
Poslednja izmena:
Mislim da ne, nažalost... Ja kad imam puno da kipujem tokom dana, ako me ne mrzi ugasim traktor pa pustim slobodnom padom da, se sanduk vrati... Kao da poštedim pumpu i ventil..
 
Skidao sam nebo na 504 da ugradim zvučnike, koliko je aljkavo uradjena instalacija pa to je strasno, koristili krep traku, svi kablovi vise, sundjer iskidan nema ga što usmerava hladjenje, zato mi je slaba ventilacija. Ventilator uvlači vazduh iz kabine, vrti isti. Oni otvori kao za ventilaciju sa strane , kod leptir stakla uopšte nisu povezane sa ventilatorom. Motaću sve to da preradim da liči na nešto....
 
Ja sam skidao nebo i lepio stiropor da nepici sunce ..sad cu isto skinuti da prrpravim ventilaciju izbije sa strane dve rupe da duva na vrata
 
Nemam YTO, ali na svojem Goldoniju imam samo dvoradni vanjski priključak, a za korištenje jednoradni.h cilindara se koristi povratni beztlačni vod.

Ima li YTO 454 beztlačni povrat ulja iz hidraulike (mogućnost priključka hidromotora preko vanjskih priključaka). Ako ima komad crijeva sa spojnicama rješava problem, a ako nema spojiti povrat sa druge spojnice dvoradnog priključka u tank (ili mjenjač) kroz čep.

Kod mene su ovakvi priključci. Na prvom linku je par vanjskih priključnica, a na drugom se lijevo od kopčanja toplinka vidi crni gumeni čep na brzoj spojnici povratnog beztlačnog voda.
 
Mislim da ne, nažalost
To im je baš nedostatak. Ima mnogo jednosmernih potrošača (cilindara). Razmišljao sam, možda i postoji jednostavno rješenje.
Naći nagdje na traktoru gdje bi se moglo vraćati ulje u centralni dio (neki čep ili slično) i tu ugraditi crijevo. Na drugu stranu staviti brzu spojnicu mušku, koju uštekaš u jedan priključak a u drugi jednosmerni potrošač. Kad vraćaš ulje (kad se prikolica spušta ili slično) Ulje iz drugog priključka ide bez otpora nazad u traktor. Kad ti treba dvosmerna, samo ištekaš ovaj privremeni bajpas i imaš dvosmjernu.
Jedino, gdje naći neki dekl ili čep, gdje bi se mogao ugraditi ovaj povrat.
 
Poslednja izmena:
Šta sam još primetio na ovom 454, što sam gledao, da ima prilično skroman anšlag. Vidimo sam graničnike u obliku šarafa s blokirajućom maticom. Vlasnik kaže da nije pomerao, a moglo bi se dosta povećati. Jeli ko radio to? Dobije li se šta na tom?
Ja koliko sam skontao njegov prednji pogon je na principu puža i tanjirastog zupčanika, nešto kao u diferencijalu. Dakle nije zglob. Ovaj njegov prenos bi trebao biti bolji što se tiče motanja. Manje mu smeta kad se smota mnogo, a vuča radi. Jesam li u pravu?
Zašto onda ne povećati anšlag?
 
Nazad
Vrh