YTO

• Začetnik teme Kristi
  • Datum pokretanja
Egzaktli! 🤣
I onda, naravno kad ne znaš koja je, kupićeš pogrešnu obavezno.... Ni Robert se nije setio da pita koji je tip motora a ni ja se nisam setio da kažem, a godište je baš ono prelazno između starog i novog tipa.

IMG-20230824-175952.jpg

IMG-20230825-090247.jpg

IMG-20230903-123729.jpg

IMG-20230824-180733.jpg

IMG-20230824-175928.jpg

IMG-20230903-165135.jpg

IMG-20230824-180743.jpg

Evo naučih i ja da postujem slike :)

Traktor YTO 504, 2013 godiste, 2300 rč, EC kabina sa klimom.
Gume su stavljene nove pre oko 300h, prednje su ruske a zadnje cultor.
Urađeno je kvačilo, promenjen kompresor. To sve je uradio prethodni vlasnik.
Svaka sijalica na njemu radi kao i klima.

Još se učim jer sam sa IMT-a sad seo na YTO.
Prvi utisci jako pozitivni.
Kabina vredi svaku paru tu nema dileme, nije bučna, a sam traktor u transportu kao da ima amortizere, nije uopste tvrd, verovatno je i do guma.
Definitivno za sve operacije koje treba raditi sa njim traži gasa, kipovanje prikolicom, duvanje guma - na ovo sam kukao pre nekoliko dana ali definitivno sam pre skidanja kijavca odluci da stavim crevo i da dodam preko pola gasa, i zamislite tako sam doduvao gume.
Da li je to tako treba ili ne ko to zna, ali upalilo je.😳
Ručici za redukciju brzina i za rikverce smeta malo desna noga ali ko je pita, već sam se navikao :osmeh:

Kao što sam vam i rekao služiće za više manje komunalne radove, transport radne mašine tj.mini bagera, odvoz zemlje, prevoz sljunka i slicno.
Kasnije će verovatno i kositi a kad bude para trebao bi na njega da ide i prednji utovarivač sa paletnim vilama i daskom za sneg.

Trenutno sam ga upario sa IMT prikolicom 635.35.

Od stvari koje planiram uraditi na njemu je farbanje haube na kojoj se crvena farba oljustila na njemu, u jednom delu, zamena sedista za neko kvalitetnijem (nije gramer sediste na njemu), i ako budem mogao moram pokusati izmeniti polozaj papučica za kočnice, nekako su mi previše ravne, a ja bi vise da stoje kao sto stoji papucica za kvačilo. To se vidi na pretposlednjoj slici.

Kad neko bude imao vremena da postavi sliku gde idu žice sa plovka jer je moj plovak raskačen i žice stoje na rezervoaru, zadnja slika.

Eto sad cemo se boriti sa kinezima zajedno :ppozdrav:

Da li ima neko na forumu ovaj novi model yto od 100 ks ?

Послато са SM-A525F помоћу Тапатока

To je 804 sa motorom 100ks 😁
I 904 je odrađen prema 804 tj sve je isto kao na mom 80-90 što se tiče hidraulike diferencijala prednjeg mosta...
Samo je ovde na novim ubačen brži menjač sa mex. reverzerom.
I mene interesuje kako su se te 100tke pokazale al mislim da će se znati tek posle oranja ako ih upregne neko jer ih je dosta vidim prodato ove godine

Pa onda ispada najbolje uzeti 804, to je osnova izgleda, samo bi dao par hiljada vise na isti traktor sa novom maskom...

Послато са SM-A525F помоћу Тапатока

@sremac84 kad budeš imao vremena nabaci sliku dovodnog kabla za plovak na tvom traktoru.
Kod mene to raskačeno (ima gore slika). Da ne kupujem plovak dok ne proverim da li radi ovaj moj.
Ili ako nemaš vremena navraticu ja do tebe kad budem prolazio kroz Inđije :)

Samo da ne zaboravim...hoću..
Mada kabl ko kabl,ne znam šta tu ima puno da se vidi...
A ni plovak nije baš neki najbolji,meni su menjali par komada i uvek isto,kad je pun pokaže 3/4,kad je na pola već pali lampicu...zato ja za svaki slučaj imam drvce obeleženo i to mi najsigurnije....

Boli te uvo , imas veliku rezervu :osmeh:
Mene nervira jer gori stalno zuta lampica , jedino da je prelepim da ne vidim da gori :)

p.s. ne mogu naći gde su te žice od plovka bile povezane.

A, pa to se ni ne vidi... Idu velikog bužira koji ide iz kontrolne table, to je sve zapakovano, treba da se raskupusa da bi se bilo šta videlo...

Kolege da li je neko imao problem da mu pada nivo ulja u menjacu a raste u motoru? Yto 904

Nesto mi sumnjivo, da li na pumpi ima neki semerimg, membrana?
Koja je cena cele hidraulicne pumpe ako je neko menjao za nedaj boze da nam zatreba?
Pumpa je napred na a motoru sa desne strane kod boce za antifriz?

Ako je ko na malom a mislim da jeste Onda je napred jedna volan druga hidraulik.. I da ode semering i pusti ulje u karter meni tako pre par godina otisla od volana i svo ulje otislo u karter..

Definitivno za sve operacije koje treba raditi sa njim traži gasa, kipovanje prikolicom, duvanje guma - na ovo sam kukao pre nekoliko dana ali definitivno sam pre skidanja kijavca odluci da stavim crevo i da dodam preko pola gasa, i zamislite tako sam doduvao gume.
Da li je to tako treba ili ne ko to zna, ali upalilo je.😳
Moje искуство са "Фотоном": накнадно је стављен кијавац са све прикључком за црево за дување гума. Када постоји притисак у балону, на том прикључку је слаб притисак за дување гума. Испустиш ваздух из балона пре навијања црева на прикључак на кијавцу и ствар тера притисак како треба. Не дувам тако гуме, па ми је тражење оног испусног вентила каквих има на нпр. ИМТ-овим балонима више није неки приоритет, али бих рекао да би и теби и мени решило проблем са слабим протоком и притиском на том прикључку када у балону већ има притиска.

Kod mene nije uopste bilo pritiska u balonu tj.boci, jer kompresor nije radio ko zna od kad.
Kad sam izneo moj problem sa duvanjem guma prijatelju iz sela koji popravlja traktore trazio mi da mu pokazem sliku tog kompresora, i onda mi je rekao pa taj kompresor je manji od IMT-ovog, manji promer klipa, logično je da daje slabiji pritisak i da mu treba gasa da odradi isti posao kao IMT-ov.

Nazad
Vrh