YTO

• Začetnik teme Kristi
  • Datum pokretanja
Ne vidim razlog što ne bi smelo da se ta poteznica koristi za jednoosovinku...ja sam je koristio godinama,dok sam imao goveda,izvlačio stajnjak...u gornjem položaju đubretaru, u donjem običnu tehnostroj,jedna je oko 5 t nosivosti,druga 3-4t...prese isto kačim na nju...i evo posle 10 godina ista je kao i prvog dana jedino što češće treba našpricati wd40 taj mehanizam pozadi,hoće od prašine da zapekne ručka...

Odlično, bitno da gornja poteznica radi posao.
Ručka ne da je zapekla nego radio čekić 😅

p.s. moram proveriti koliko ima ulja u hidraulici( kad nađem gde je merač) :) , mozda je do toga ili zato sto je novo crevo na prikolici pa dok ga je "probilo".
Danas cu opet kipati pa cu videti kako radi.

Da ja sam uzeo isti traktor sa EC kabinom kao kod Sremca84, samo je moj 504.
Nisam stigao probati kardan ali vidim da se on okreće dok traktor radi. Verovatno tako treba.
Danas stiglao IMT prikolica, 635.35, zakacio za onaj pufer, tj.gornju poteznicu. Naravno spustio je skroz dole. Kazu ljudi da to moze nositi jednoosvinku sa teretom. Videcemo da li lazu ili je istina. 😂
Kad sam zakacio ajde da probam kipu..., o sve ti ljubim izvrteo sam sve cetiri ventila ma ni makac. 😰
Ja govorim drug Sremac84 rekao do sedista donja dva para, od sedista gornja dva para ventila. Coveku koji je dovezao prikolicu nista nije jasno, ni ko je drug Sremac a tek za sta sluze zute ručice ali obojici ne ide u glavu kako nece da digne kipu. I onda se ja "naljutim" sednem u traktor i dodam malo gas i krenu kao iz vode 😮
Do tad smo krzo zadnja vrata povlacili rucicu i cudilo se koji mu je. 👎
Tako ti je to kad se covek pravi pametan 🙄
Kod ovih malih kineza potpuno normalna pojava je da se kardan lagano vrti i kad je izbačen, u suštini nikakva tu sila nije kad bi nešto bilo prikačeno ne bi se vrteo. Razlog je što su zupčanici za pogon kardana namontirani na pogonsko vratilo preko biksni i stalno se neka mala sila prenosi preko trenja. A uključenje kardana je klizna spojka koja veže zupčanik i vratilo da se zajedno vrte

Nije hteo da uzubi kardan preko motora
Samo hoce preko menjaca
Nasao sam kvar
E sad jos razvodnik hidraulike moram sredit propustaju ventili
0f6a2b91d69243d6f96e60c00f473cee.jpg

Послато са M2006C3MII помоћу Тапатока

120-ka, 130-ka? Ne deluje da ima puno rs.... Šta se desilo kad neće da uključi preko motora? Nije valjda vlasnik zaboravio koristiti kvačilo pa je pojeo zube?
Koji razvodnik, za spoljnu hidrauliku ili za poluge?

Čep koji na sebi ima šipku kao merač za ulje...

Proverio nivo hidruličnog ulja, merac hvata ulje,ali nemam predstavu da li treba da bude "do čepa".
Nije do čepa nego ima još jedno 3 cm do istog.
Definitivno neće da digne kipu bez gasa. Čak šta više nije hteo da izbaci treći klip na prikolici, prilikom kipanja zemlje unazad.

Iz nekog razloga uopste ne mogu da dodam slike na forum. :unsure:

p.s.moze neko da objasni kako se pali kompresor?
Juče ugasio traktor, prebacio onu polugicu na kompresoru, upalio traktor , kompresor radi, čuje se, ali na crevu za gume nema vazduha, tj.ima veoma malo..., treba li jos nesto da se "stisne", osim žene naravno :)

Treba stisnuti gas knda i moz naduvati gumu
I proveriti onaj okrugli filter sto se vidi gde uvlaci vazduh da nije zastopan od prasine

Treba stisnuti gas knda i moz naduvati gumu
I proveriti onaj okrugli filter sto se vidi gde uvlaci vazduh da nije zastopan odst prasine
Dodavao sam gas, ali ne izlazi vazduh na crevo , taj vazduh koji se pojavljuje na crevu je toliko minimalan da ga zaustavis prstom.

Imam i bocu nazad ali ni nju ne puni. Kao da ima negde neki ventil koji treba ukljuciti ili otkaciti, ne znam ni sam.

Kompresor je prethodni vlasnik stavio nov.

Na IMT-u kad se to desi pritisnerm onu pipicu na "kijavcu" on proradi..., ovde izgleda moram zvati brata Si-ja da pusti zrak :haha:

Dugme ispod boce, tj.ta pipica ili kakos e vec zove radi ali u boci nema vazduha.
Verovatno kijavac ne propusta vazduh do boce a samim tim ni na crevo za duvanje.
Negde sam procitao da ima na kijavcu podesavanje, neki sraf kojim se pojacava protok vazduha.
Uglavnom opcija mi je da skinem cev sa kijavca da vidim ide li uopste vazduh iz kompresora ka njemu. Ako ne ide onda je kompresor, a ako ide vazduh onda je do kijavca.

Meni sad ništa nije jasno, šta vi podrazumevate pod tim nazivom - kijavac? Da li je to onaj odušak-dugme što se nalazi ispod same boce i gde krene vazduh( nekad malo i ulja) kad ga pritisnem na gore ili je to ona slavina na koju se navrće dugačko crevo.

Dugme ispod boce, tj.ta pipica ili kakos e vec zove radi ali u boci nema vazduha.
Verovatno kijavac ne propusta vazduh do boce a samim tim ni na crevo za duvanje.
Negde sam procitao da ima na kijavcu podesavanje, neki sraf kojim se pojacava protok vazduha.
Uglavnom opcija mi je da skinem cev sa kijavca da vidim ide li uopste vazduh iz kompresora ka njemu. Ako ne ide onda je kompresor, a ako ide vazduh onda je do kijavca.
Sve sam i ja to isto razmišljao sve redom išao i na kraju ovo odradio i rešio problem. Samo ti njega skini rasturi operi i očisti lepo malo wd i sklopi. Lako je posle štelovati pritisak na boci kad je kijavac ispravan

Sigrarija od pre neki dan. Pumpa hidraulike na jednom kinezu 1204 iz sela je izgubila pritisak odjedared. Nakon konsultacije sa vlasnicima odluka je pala da se kupi nova pumpa. Remont iziskuje vreme koje nismo imali. Postoje dve vrste pumpi. Stari tip sa 4 nuta i novi sa 11 nutOva.

Nazad
Vrh