YTO

• Začetnik teme Kristi
  • Datum pokretanja
Jel moze sad neko iskustvo sa YTO-m sa par hiljada sati.. planiram novi traktor od 120ks pa me zanima koja bi bila preporuka od vlasnika10-15godina starog traktora
Da ili ne? 😁

Poslednja izmena:
Čovek pita ima li ko od vlasnika sa iskustvom od par k sati, inače on hoće da kupi nov traktor.
Upravo to, hteo sam misljenje od nekog ko vozi ovaj traktor vec neko duze vreme, a ja planiram kupovinu novog traktora. Pa mi je jedna od solucija ovaj kinez.. pa ako mi neko ko koristi YTO duze vreme moze reci ,,jel zažalio sto ga je kupio ili ne" 😁

Mi smo sa našim kinezom X-1204 zadovoljni. 2011 godište 4450rs. Radi teške poslove: oranje 3brazde, gruberisanje 3m, tanjira sa teškom tanjiračom 3m, priprema za setvu sa spremačem 4,9m, u prevoz ako ide dobije 2x10t Pronar prikolice e jedino mu je sejalica olakšanje ali tek od prošle godine. Mada i ona kad se nakrka semenom bude 1900-2000kg. Od kvarova je bilo:
-pumpa volana u garantnom roku (mada mi se čini da je neki ventil zatajio ili nešto slično jer uveče je parkiran ispravan a sutradan volan gecrkt)
-zaptivač glave na 800rs (u fabrici nisu zategnuli 3 vijka)
-navrtka na osovini diferencijala za kupasti zupčanik takođe nije bila dovoljno zategnuta (negde na 2000-2500rs)
-četkice alternatora(3000-3500)
-četkice anlasera i kontakti u automatu (4000rs)
-i ovo sad pre neki dan, osovinica korpe kvačila se polomila jer žabice nisu bile dobro podešene (4430rs)

Ja sam na 1204 napravio 1040rs za sad. imao dva problema, u garanciji zamenjena PVP, i i slicno kao kod sinise otpustila se jedna zabica. 904 ima vise sati, kod njega je bilo PVP i dizne jednom radjene, hladnjak ulja motora(ja sam kriv), srce diferencijala, i ventil hidraulike je zezao, pa je reseno. Ja sam zadovoljan sa oba traktora.

Jel moze sad neko iskustvo sa YTO-m sa par hiljada sati.. planiram novi traktor od 120ks pa me zanima koja bi bila preporuka od vlasnika10-15godina starog traktora
Da ili ne? 😁

Ja sam moju kockicu turio u oglase pa ako ga prodam idem odma po novi X1204 odluka je već pala.
Treba mi veći traktor, a oću da uzmem nov. Od svega što sam kombinovao odnos cene kvaliteta i koliko kod mene radi mislim da je ovo najbolja opcija.

Ja sam na 1204 napravio 1040rs za sad. imao dva problema, u garanciji zamenjena PVP, i i slicno kao kod sinise otpustila se jedna zabica. 904 ima vise sati, kod njega je bilo PVP i dizne jednom radjene, hladnjak ulja motora(ja sam kriv), srce diferencijala, i ventil hidraulike je zezao, pa je reseno. Ja sam zadovoljan sa oba traktora.
Kako se manifestovao tj u cemu se ogledao problem sa ventilom na 904?
Nekada nas 904 kada je bez prikljucaka kao da nece da spusti poluge pa "cackam" rucice, otpustam zatezem ventil za brzunu hidraulika ispod sedista i onda spusti nekako. Sa prukljuccima sve ok.
Stanem na poluge (oko 80kg) nema sanse da spusti.

Onda nije to što sam mislio da je.
Naš polako spušta oruđe bez obzira što je na regulacionom ventilu odšarafljen do kraja. Bio sam ubeđen da je razvodnik hidraulike u pitanju, međutim ćale je otkrio da se dodatnim povlačenjem ručke lift-o-matika brzina spuštanja ubrzava. Može se reći da tresne oruđe (zbog onog odšarafljenog ventila). Ustanovili smo da je sajla lift-o-matika istegnuta i ne povlači dovoljno mehanizam pa se on ponaša kao regulacioni ventil tj ne oslobodi ulje koliko bi trebalo.

Nazad
Vrh