YTO

• Začetnik teme Kristi
  • Datum pokretanja
Evo mene opet sa dilemom za kupovinu:

1.opcija
YTO 504, 2013 g, oko 2300 sati, kompresor, EC kabina, klima, koja i ne hladi bas nesto, sediste lose.
Traktor je kod prvog vlasnika za 7 godina napravio 2000 sati a kod drugog za 3 godine samo 300 sati.
Drugi vlasnik kad ga je kupio stavio mu, novo kvačilo, sve 4 nove gume i promenio je kompresor, radi samo prskanje voća i malčiranje.
Na nekoliko mesta otpala farba sa haube, znaci treba je ofarbati a i farba na motoru oljustena verovatno zbog prskanja.
Čovek kupio mali voćarski zglobni traktor, zato. prodaje ovaj.

2.opcija
foton 454, 2015 godiste, oko 2000 sati, kompresor, IMA REVERZER,gramer sediste, nema klimu, skinuta boca i instalacija boce za vazduh,
prve gume na pola, zadnje stavljene pre koju godinu 14-ice.
Kvačilo nije menjano, treba ga dostelovati. Krov kabine ce vlasnik ofarbati, promeniti po neki keder i te sitne stvari sto su otisle.
U dobrom stanju ali radi sve u domaćinstvu. Čovek kupuje veći traktor, novog fotona.

Oba se mogu dobiti za oko 10.000e.

Sta bi vi uzeli?

Ako sam promašio temu molim administratore da premeste post.

Verovatno prvu opciju zbog klime i guma. Yto je izgleda bio kod vlasnika koji brine oko masina, a foton kod nekog koji ga je samo cerupao i ko zna kako ga je odrzavao.

I ja glasam za prvu opciju,zbog klime kakva je takva je ,a kabina je neuporedivo bolja od bilo koje kineske,a to znači više nego mnoge druge stvari,jer se u njoj provodi puno vremena...

Yto-a, zbog klime, kompresora, zamenjenih guma i kvačila. Ako uzmeš Fotona, sve ćeš to morati zameniti (osim zadnjih guma)... Te priče doštelovati kvačilo... nema od toga ništa u većini slučajeva. A reverzer? Takav imaš i na yto-u kao što je i na fotonu, samo što nije pored volana nego je na reduktoru. Jedina prednost Fotona su možda povoljniji delovi.
Eh da, sedišta bi trebalo da su ista. Kineska kopija Gramera... A ako provodiš dosta vremena u traktoru, moj ti je savet da izbaciš sedište napolje (bez obzira koji traktor kupiš) i kupiš novo kvalitetno. Čuvaj leđa!

Nije gramer sediste u ovom YTO-u. Ja bih ga svakako zamenio jer čim sam seo bilo je ...uff leđa :)
A kočnice kao na autu..., pozitivno sam iznenađen.

Poslednja izmena:
Za male kineze nije. Pogotovo ako se češće ide asfaltom. Kod većih je druga priča.
Naš yto ima oko 4200rs i zadnje gume su kao nove a prednje imaju još 20-30% šare ali radi samo teške poslove. Minimalno je na asfaltu.

Bolje sto su menjane gume, one sto dodju fabricke mislim da su lose za zemljane i povrsinske radove.
Generalno traktor sa 4x4 pogonom, udoban i konforan, zadihtovana kabina sa klimom za 10k€ pa kud ces bolje

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

I da dodam ,da je bar moj 454 izuzetno sposoban traktorčić spram svojih gabarita...sve što je nekad radio 560,koji je jelte jači,radi i ovaj bez po muke,čak neke stvari koje uključuju rad sa kardanom radi i lakše...nekad čini mi se i da preteram, al šta ćeš ni mene drugi ne žale...

Cesto vozam mali kinez 504 i jeste prgav onako zestok oce da skoci da se otima mnogo zesci od 454
Ali u brazdi nema da zapne sa 560
Cak ni u spremanju
A iskreno i nije neka velika razlika u snazi motora
Jos 560 relativno los izbor brzina za mnoge poslove

Послато са M2006C3MII помоћу Тапатока

Evo mene opet sa dilemom za kupovinu:

1.opcija
YTO 504, 2013 g, oko 2300 sati, kompresor, EC kabina, klima, koja i ne hladi bas nesto, sediste lose.
Traktor je kod prvog vlasnika za 7 godina napravio 2000 sati a kod drugog za 3 godine samo 300 sati.
Drugi vlasnik kad ga je kupio stavio mu, novo kvačilo, sve 4 nove gume i promenio je kompresor, radi samo prskanje voća i malčiranje.
Na nekoliko mesta otpala farba sa haube, znaci treba je ofarbati a i farba na motoru oljustena verovatno zbog prskanja.
Čovek kupio mali voćarski zglobni traktor, zato. prodaje ovaj.

2.opcija
foton 454, 2015 godiste, oko 2000 sati, kompresor, IMA REVERZER,gramer sediste, nema klimu, skinuta boca i instalacija boce za vazduh,
prve gume na pola, zadnje stavljene pre koju godinu 14-ice.
Kvačilo nije menjano, treba ga dostelovati. Krov kabine ce vlasnik ofarbati, promeniti po neki keder i te sitne stvari sto su otisle.
U dobrom stanju ali radi sve u domaćinstvu. Čovek kupuje veći traktor, novog fotona.

Oba se mogu dobiti za oko 10.000e.

Sta bi vi uzeli?

Ako sam promašio temu molim administratore da premeste post.
Evo hvala bogu pa sam sebi i odgovaram. :)
Odlučio se za prvu opciju, YTO 504, 2013 g, EC kabina itd.
Nemam vremena zbog posla i godisnjih odmora da ga dovezem pa cu za dve nedelje to resavati.
Gledao i trecu opciju, foton 454 sa 450 sati, nov traktor ali kad sam dodao gas par puta, utisak u kabini kao u crkvenom zvonu.
Mozda sam subjektivan ali to me odbilo.
Kao sto rece član @sremac84 ipak se u kabini provodi vreme...
Kad stigne traktor javljam se sa utiscima ovde ili ako treba da otvara nova tema nije problem.
Hvala članovima na pomoci svakako(y)

Treba mi i nekoliko informacija o prenosu vlasnistva i registraciji.
Traktor je registrovan na BG table, (isto kao moje podrucje), ali nije produzavano osiguranje tj. vlasnik ga nije vozio na tehnički jer ga odvezao u vinograd, pa nije izlazio sa njim vise na put.
Koja je sad procedura?
Pretpostavljam kupoprodajni ugovor, overen kod notara, tehnički, pa u MUP.

Ako je isto BG, nova tablica i trajna registracija trebaće samo nova saobraćajna dozvola (na novo ime). A tehnički i osiguranje ne bi trebalo da traže u SUP-u. Tako je bilo u mom slučaju (i za traktor i kasnije za prikolicu)

Nazad
Vrh