paorpaor
Član
Do 2.juna nista. Ako i tad omane kraj sezone.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kad se okišaju jun, jul i avgust drugačije ćete da pričate.Upravo se vratio iz obilaska.
Nismo još ni svesni kakva će ovo sušna godina biti!
Pre par dana dobili 20lit a danas već beton napolju, katastrofa a tek pola maja.....
Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Akumulacije za 17. Utorak koliko vidimPeet, ala si imao sreće sa tim oblačićem, ali i neka, zaslužio si, doduše ništa manje nego svi ovi divni ljudi ovde koji od poljoprivrede žive.
Željko, postali smo kao naši dragi Vojvođani, kad krene nažalost kiša i padavine da se natežu hoće-neće, poveruješ u kišu tek kad je vidiš da pada napolju. Eto to je pozicija ove sezone. Nije tipično da se tako padavinski igraju za brdsko-planinski teren južno od Dunava i Save, ali eto, naiđe i nama loš period.
Elem, da, biće ponegde nepogoda, čini se posebno negde u središnjem pojasu Srbije, zacrvenele se ove karte samo tako:
![]()
To za mrave i ima i nema smisla. Tačno je da oni obično izlaze pred promenu, jer reaguju na pad pritiska, ali kao što znamo pad pritiska ne znači nužno padavine.
Oduvek je bar kod mene prolece davalo prinos, sada se to pokazalo i u praksi.Kise nema dva meseca, psenice podgorele, vestak otisao u nebesa,ljudi malo bacili, i da smo imali sneg od 4-5 metra u toku zime a da je sve ostalo ovako, isto bi sada bio problem.Psenica nije biljka koja ima dubok korenov sistem, prvo zahteva nizu tep. a ne 32C na susi, onda zahteva bar svake nedelje po neku kisicu u ovom stadijumu, sutra da padne 50mm kise i da udari opet 32C 10 dana, opet ce se brzo osusiti i bice problema.Cudno je ovo prolece, prvo nas je mart unakazio mrazevima od -7,-8 vise puta, bez padavina, u aprilu nekih 15mm, sada 0mm.Psenica klasa uveliko, ali sada je potrebna najveca kolicina vode, jer u suprotnom bice samo slama Stvar je prosta.Voda je izvor zivota.Ovde su mnogi navijali i bili radosni sto pada dobar sneg zimus. I pisali su da nema dobre sezone i roda bez dobrog snega. A sada vidim da ti kukaju za kisom. Ja sam uvek bio za kise jun-avgust. A sto se tice snega on neka pada na planinama. Za ove skijase da ima.
Gde si ti to video tolike snegove ove godine ? Stvarno lupetas.Ovde su mnogi navijali i bili radosni sto pada dobar sneg zimus. I pisali su da nema dobre sezone i roda bez dobrog snega. A sada vidim da ti kukaju za kisom. Ja sam uvek bio za kise jun-avgust. A sto se tice snega on neka pada na planinama. Za ove skijase da ima.
Da, onda će voda da podavi ono što se do tad ne osuši....Kad se okišaju jun, jul i avgust drugačije ćete da pričate.
Nit je bilo snega niti je bilo kiše inače bi mnogo bolja bila situacija.Tačno je da su đurđevska,spasovska.dovska i ilinska značajne ali zimska zaliha je itekako bitna za start.A toga nije bilo.Ovde su mnogi navijali i bili radosni sto pada dobar sneg zimus. I pisali su da nema dobre sezone i roda bez dobrog snega. A sada vidim da ti kukaju za kisom. Ja sam uvek bio za kise jun-avgust. A sto se tice snega on neka pada na planinama. Za ove skijase da ima.
Sve zavisi koliko je zastupljena.@Darko Dren Znaci nije susna godina iako jedna kultura skroz propadne ?,u nasem slucaju psenica.