Kako gde, velik je srbobranski atar i nije imao isto padavina. Npr. Kipovo je imalo onu kišu od 40+ litara, Jaroš i Tuk približno, a kod mene u Razlevima (ovim do vrbaškog puta) je tad palo 5-6 litara. Pre dve nedelje sam sa drugarom obilazio kompletan atar severno od kanala, kod mene su kukuruzi bili podgoreli, a kod njega u severnom delu atara tad nije bilo podgorelih kukuruza. Juče mi komšija kaže da sad i u severnom delu ima podgorelih kukuruza na bregovima, dok se u dolovima još drže. Ja tamo nisam bio dve nedelje pa sad stvarno ne znam kakvo je sad stanje, samo ovako iz priče.
Moje su sve njive u Razlevima iza stiropora i bliže selu pored vrbaškog puta pa samo tu idem, svako veče idem da malo kopam soju pa samo tu što vidim...Tu kod nas, tj u tom delu atara nije bilo ni jedne dvocifrene kiše, ali i te jednocifrene su omogućile da se kukuruz zametne. E sad, koliko će izvući, odnosno koliko će napuniti te klipove je pitanje, za sad su još tanki klipići, tek formirani. Kukurz mi je podgoreo, ima 3 a ponegde i 4 lista ispod klipa koja su još zelena, pa se nadam da će izdržati da bar malo napuni klipove. Kod par komšija koji su sejali dosta ranije klipovi su u fazi da su skoro za kuvanje, pa mislim da će ipak dati neki rod. Ja bih recimo bio srećan ako bih dostigao prošlogodišnji kad sam imao 3,5 t/kj. Generalno, kod kukuruza se još nadamo da će nešto izvući, dok mi ta nada za soju polako iščezava...