Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Samo vi verujte da je sve to tako, tako smo uz pomoć crkve verovali da je zemlja ravna pa su naučnici ni krivi ni dužni bili spaljivani na lomači...daleko bi mi dogurali kao čovečanstvo da je tako ostalo do danas.
Mi smo naučno dokazali starost zemlje, koja je milijardama godina starija od bilo kojeg čoveka ili vere i tu svaka tačka se stavlja.
Samo da što manje misliš o njoj i to ti je to.Da si bolestan od neizlecive bolesti kako bi svoju bol dusevnu smanjio ? U sta bi verovao? U nauku koja te dijagnozom otpisala?
Slazem se s tobom i tacno je da je bilo svakakvih godina i susnih i kisovitih i raznih prinosa, secam se i ja, ali ipak mislim da je ta susna 2012 god prelomila nesto i od onda na ovamo u vise navrata je bilo zima skoro bez snega i leta bez skoro kapi kise po 2,5 - 3 meseca.Mladi ste pa ne znate ali ja pamtim (kao slon) mnogo suvih i vrućih leta .Takođe pamtim mnogo zima bez snega ,takođe pamtim i mnogo kišnih godina i oluja i leda ,itd,itd...Uglavnom sve je viđeno.Sejali smo retko kukuruz pa je opet bilo godina da naberemo jednu korpu na jutro .
Nejednak raspored padavina je takođe bio prisutan .
Deo atara prema Banatskom Karađorđevu je nekoliko uzastopnih godina (oko 1985) dobija jednu ili dve kiše u toku leta više nego Iljevo prema N.Bečeju i Melencima.
Morao sam da kupim zemlju i pod taj oblak iako je daleko od sela ,teška je za obradu 3-5 klasa .........
Poenta je da je ovakvog vremena bilo i ranije ,bar u našoj okolini.