Zuza92
Član
Kod nas 9l a koliko smo blizu...20 i nesto litara od ove kise plus 16 od pre neki dan,nije ovo hvalisanje,nije ni molba prema bogu vec je do vetrenjaca
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kod nas 9l a koliko smo blizu...20 i nesto litara od ove kise plus 16 od pre neki dan,nije ovo hvalisanje,nije ni molba prema bogu vec je do vetrenjaca
I mi smo trebali vršiti danas ali ova kiša je zlta vredna pred toplotne udare sledeće nedelje.Nema ništa lepše nego kada dobra kiša prekine žetvu, samo to se kod nas jako retko dešava.
Brt nemoj svaka cast,kupi ti njemu neku cast sto te je izvukaoKod nas iz dva navrata palo 20 litara. Mislim da je deo atara dobio i vise. Svaka cast Kimi na pogodjenjoj prognozi
Sent from my iPhone using Tapatalk
Nemate sreće ove godine.Samo ovde ova vukojebina suva,verna do kraja .Jun za sad ,ja upisao jedino 7 litara od pre par dana ,stoga to je to ,ono po 2-3 litre ako je bilo ne racunam,beskorisno je za biljke.I danas je palo 2.5 litre,znaci jedino sto napravi sparinu tesku,nista drugo.
To od vas je i mene zakacilo.U Pecincima na silosu 50lOd prošlogodišnje jeseni nije bilo ovakvih padavina od jednom.Iskreno nisam očekivao kišu jer su prognoze davale između 0,2 i 0,3l a kada je počeo kijamet sa ledom iznenadio sam se i jako obradovao.
Vise ni ja ne mogu da verujem da je sve ovo slucajno. Aj i da nas jednom ili par puta promasi ali ovako nesto je za nepoverovati cak i otvorenim ocima gledati.Znaci bolji si od nas. Ovde nemerljiva kolicina, 100 kapi na staklu od kombajna. Opet na ovaj pojas severno od Vrsca ne mogu da naidju oblaci. Zbog necega stalno taj deo izostane. Nemoguce da je slucajnost. Nesto sigurno izaziva da oblaci ne idu u ovaj deo.
Srdjane druze, takvo sranje, uporediti Etiopiju sa nama nije ti uopste trebalo onda!Pa vidiš taj "pametni" ceni i tri litra kiše ako padne svaki dar sa neba meni je ok jer poklonu se u zube ne gleda.Samo da napomenem da kod mene i dalje pada nije pljusak al natapa.
Koji delovi imaju šansu sutra i u drugoj polovini nedelje posto vidim da foreca i Norvezani ništa ne prikazuju za južnu Bačku? Za sl nedelju i 37 najavljuju.Šupljak kod Ludošog jezera JI od Subotice 61l, Feketić pored Krivaje ravno 70l. E davno se tako nije ispadalo. To već nije infuzija nego pravi spas.
Pojas dakle Subotica pa ka Senti i Kikindi i tu severno od Srbobrana i Vrbasa je bilo baš veselo.
Ima šansi već sutra, pa ubrzo ja bih rekao i tamo u drugoj polovini sedmice.
Stari su govorili.... Kad prokisnu krstine bice kukuruza.Nema ništa lepše nego kada dobra kiša prekine žetvu, samo to se kod nas jako retko dešava.
Uvek je i bilo razlike jer kisa je presudni faktor, ali sit gladnom ne veruje pa tako i ovde na forumu.Kažu da je dobro kada kiša prekine žetvu....
Ova kiša od 40 pa negde i 60 litara što je pala ponegde, će napraviti OGROMNU razliku što se kukuruza tiče, u odnosu na nas sa 3-4 litre.......
Послато са SM-A225F помоћу Тапатока