Vremenske prilike u 2021-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
U mom delu Srema ni tih par kapi prašinu da pokupi... Ceo dan je baš bilo vruće, duvao neki vetar, a i on vruć... Bogme nam se loše piše 😬

Sad upravo i ja video da crtaju nešto za petak. Za sad stoji nekih 7-8 litara, bilo bi lepo...

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Koliko vidim juzna Backa nema najavljenih padavina uopste u narednom periodu? Mislim da jun prodje sa 0 litara u nasem kraju.Nezapamceno.

Pamtim ja. 2015.godine smo imali takvu situaciju u junu, a i 2019.godine kada je pocetkom juna bila poslednja dobra kiša.

Mi juce imali 3 kratka pljuska, u dva je malo palo treci solidno.Danas sparno.

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

2015. kod mene je bila ispod proseka, sušna, a 2019. malo bolja. Šestog jula 2019.godine sam navodnjavao kukuruz, jer ceo jun nije bilo kiše u nekim delovima atara.

Kad vec prebiramo po godinama, da kazem i ja poneku.2012. je maj bio kisovit i prva polovina juna, u drugoj polovini juna je ugrejalo i tako je guralo i guralo.Ljudi su ovde vec 12-15 jula radili silazu od kukuruza.Sto se tice 2015. ovde je pala kisa 22. maja, pa jedna prolazna oko 1. avgusta i kasnije kisa oko 20. avgusta.Tako da pojedini delovi atara nisu kisu dobili puna 3 meseca. Sta reci za ovu godinu, pa za ovakve temperature, trebalo bi da pada svaka 4-5 dana, jer se zemlja veoma brzo osusi.To znamo mi koji nesto navodnjavamo, kad zavrsimo zalivanje pomislimo da to nikada ne moze osusiti koliko je narokano vode, posle par dana ponovo izgleda kao beton.Takodje ne treba zaboraviti da dobar deo vlage iz zemljista popiju i biljke, pa jedan deo isparava putem transpiracije, sto takodje nije mali procenat.

Negde će da ovrše danas . . .

053-Estofex.jpg

http://www.hidmet.gov.rs/ciril/upozorenja/index.php

.

Aj da nesto reknem u vezi zaivanja soje 2017te godine. Imao soju pored drugarovog paradajza. Aj da i ja probam da zalivam soju kad vec on zaliva paradajz. Soja je dobila 50ak l u jedom prohodu, a za rezultat smo dobili samo vise slame. Rod je bio manje vise isti kao i tamo gde soja nije zalivena. Za kukuruz je verovatno malo drugacije stanje, ali soja nije dala ocekivan rezultat. Mozda je za soju bolja kombinacija 5x10 l.

Osvanulo nesto oblacno ovde kod nas.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh