Vremenske prilike u 2021-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dvojka estofex, cini mi se prvi put i to u vecem delu Srbije, ne ocekuju se organizovane supercelije, vec ce biti lokalnog karaktera.Ovo je ujedno i poslednja sansa za neku ozbiljniju kisu pa kakva god bila jer za dalje se ne vidi svetlo na kraju tunela.

Ima i oblaka, al još više peska koji nadire.
Narednih dana zaista vatra kakva retko bude ovako rano,ugroženi vojvođanski junski maksimalni rekordi.
Danas ponajpre bukne u planinama, na ravnijem terenu mizerno.

Problematika sa padavinama u Vojvodini već opasno ide na živce i meni a kamoli ljudima tamo.

Jedino pozitivno je da se ubrzalo osveženje ka vikendu, delovalo je da će nemilosrdno da prži bar 8-9 dana.

Kažu Vlado da će kiše biti ovih dana ali da oblaci idu tamo gde je pošao onaj oblak sa ledom.

Напољу је катастрофа овакво време ме подсећа на 2012. али онда је овакав пакао био у Јулу месецу сад је нешто поранило. Данас ако некрене неко зло од леда и невремена неће га никада ни бити.

Aj da nesto reknem u vezi zaivanja soje 2017te godine. Imao soju pored drugarovog paradajza. Aj da i ja probam da zalivam soju kad vec on zaliva paradajz. Soja je dobila 50ak l u jedom prohodu, a za rezultat smo dobili samo vise slame. Rod je bio manje vise isti kao i tamo gde soja nije zalivena. Za kukuruz je verovatno malo drugacije stanje, ali soja nije dala ocekivan rezultat. Mozda je za soju bolja kombinacija 5x10 l.

Osvanulo nesto oblacno ovde kod nas.
A ja da dodam: 2015 soja zalivena jednom sa oko 30 lit/m2,negde oko 15 jula,vec je odbacila nove cvetove,prinos 1400 kg po kj...gde nije zalivena bilo je 700 kg po kj! Sto se tice kukuruza dva zalivanja u pravo vreme(metlicenje i nalivanje zrna) moze znacajno da poveca prinos!

jel moze neko paušalno reci koja povrsina se minimalno mora zalivati da bi se isplatio nov tifon? Samo za ratarstvo!

Na ovakvim godinama se isplati i na desetak ha po mogucnosti da ima struja . Investicija od 10ak h eura pa subvencije to je recimo 6 do 7k eur .
10ha x 3t po ha npr kukuruza je 30t x 0.2e je 6000e
Navodnjavan 100t x0.2e je 20 000e
Na prosjecnim i dobrim godinama se ne isplati

Ovo je npr ovde gdje ima vode svugdje na 5 do 10m , i moze se struja rijesiti.

Sudeci po ovoj najavljenoj prognozi radara, veceras posle 22 h nas ocekuje festa.
Bar da nam cista dolazi bio bi neki spas u pravi cas!
713858a2d68ea81d8b23118e2e4fd6c2.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Na ovakvim godinama se isplati i na desetak ha po mogucnosti da ima struja . Investicija od 10ak h eura pa subvencije to je recimo 6 do 7k eur .
10ha x 3t po ha npr kukuruza je 30t x 0.2e je 6000e
Navodnjavan 100t x0.2e je 20 000e
Na prosjecnim i dobrim godinama se ne isplati

Ovo je npr ovde gdje ima vode svugdje na 5 do 10m , i moze se struja rijesiti.
Imamo dvojica kolega i ja oko 50ha sto drzavne sto naše da bi moglo na jedan bunar. Struje nema, znaci dizel. Tifon bi morao biti 800m mislio sam da su oko 20.000€??

Pa ti veci jesu skuplji . Eto mozete i sami izracunati . 50ha je malo teze stici ima tu posla . Isto ako je bunar malo dalje od tifona malo je problem crijeva visokog pritiska su skupa

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh