Vremenske prilike u 2021-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Danas 44L iz dva navrata, rekao bih da se spasi sto se spasit moze.

Ja sam iz Slavonskog Broda, možda je mjestimice bilo i leda, ovdje gdje sam ja nije bilo.
Sutra ću u obilazak njiva da vidim kakvo je stanje, palo je 60-70 litara. Vidim Gradiška je dobila oko 200 l.
Ja sam od SB vazdusno 20ak km , a od Nove Gradiske 10ak vazdusno pa nismo nista ozbiljno dobili , ni jedan pljusak ,samo paducka . Nova Gradiska ako je 200 litara kako kazes , onda smo 20ak puta manje a Sava nas dijeli , interesantno

Ne znam na sta aludiras?...Voda kruzi na Planeti...nisam razumeo ni reci iz videa ali se vidi da su ljudi dovukli vodu do pustinje i pretvorili je u zitnicu...,,tamo negde" je Voda skuplja od nafte!!
Po meni je ovo totalno nerentabilna proizvodnja, koliko se energije samo potroši dok ta voda dodaje do tih njiva. Ali oni su prebogati naftom pa to pokrivaju tim parama....

Juce 6 lit, i prekjuce 2lit. Bar nema vise prasine, a i lepse se spava. Najavljuju u ponedeljak novu turu pa cemo se valjda ogrebati za jos 20 lit do kraja ovog talasa.

Nocas 10l. Ukupno 21 od ovog talasa. Eto kod Kiraja 15km razdaljine duplo vise dok je kod clana Nikt u Ruskom Selu u prvom naletu bilo svega 2l. Javice se valda i Jjova iz Mokrina da bi imali sliku padavina oko Kikinde.

Jedna jutarnja, Željine - Sirogojno, palo kise možda dve tri litre. Ovde je isto suša, nema šumskih jagoda, jele odbacile šišarke, livade suve.. Idem danas da čujem od komsija kako je ponela malina.
17ae359083f4f3917cf1daa5526fe8a3.jpg

Sent from my S60 using Tapatalk

Jutro maglovito kao u oktobru.
Ukupno 28 litara. Za pojedine kukuruze kasbo ali za suncokret spas.

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

Gde mi zivimo. Ovaj kraj nije gotovo nista dobio. Nesto je paduckalo juce, al uopste nije zagrmelo, to su bili neki sivkasti jesenji oblaci. Izgleda je Dunav odradio svoje.

Kod nas je takođe prvo krenula natapača koja je sporo punila kišomer (svega 4-5 l), a onda je udarila pljuščina koja je za pola sata donela 30l tako da je bilans bio 35l. Međutim, taj pljusak je uhvatio samo selo i pojas uz kanal (trebalo bi i moje njive da su dobile bar 25-30 l posmatrajući putanju oblaka preko radarskih slika). Severno i južno od pojasa uz kanal nije bilo tog pljuska pa su ukupne količine dosta manje, npr. na sredini segedinca je sinoć bilo 11l.

Maj (l):

02.05. ---- 4
08.05. ---- 6,5
12.05. ---- 9
14.05. ---- 1
15.05. ---- 2
16.05. ---- 3
17.05. ---- 8,5
19.05. ---- 3
20.05. ---- 26
31.05. ---- 8

Jun (l):