Vremenske prilike u 2021-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Po ovoj slici opet cemo ispusiti!
Pored ovakvog jeb..og vetra i ne mozemo ocekivati nista konkretno za ovaj kraj.
c69fd7878554b164a524498c3ed62f87.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Izgleda da ce vukojebina,pardon banat,opet proci sa najmanje padavina.Nista,ali bas nista ne moze da se meri sa ovim jebe..prokletim vetrom,oduvao bi i smak.sveta u tri lepe a ne malo kisnih oblaka.

Opet medveđar, snizio temperaturu ali zato duva kao na motoru sa jugoistoka u Banatu.

Nego ajmo mi polako Peet korak po korak.

Dakle rekli smo, danas do kraja dana u okolini Kikinde bukne oblačić. E sutra ovih par ćelija što nastane južnije ima lepu putanju tamo ka Požarevcu i Gradištu da se prebace na jug Banata i nastave na sever uz granicu ka Temišvaru.

U petak će biti obilje razvoja južno od Save i Dunava, ta oblačnost će se kretati direktno jug sever ali je još uvek nepoznanica na koji deo Vojvodine bi mogla da se prebaci.

Neće tu košava da bude krivac za Banat, bitnim intenzitetom duvaće još do sutra ujutru a onda će slabiti...nego prosto kako se poremećaj centrom izmešta sa severa na jug Italije, Banat posebno severoistočni deo mu dođe najudaljeniji zar ne, a i samo strujanje oblaka na visini u spirali okreće ubrzo na južno, jugoistočno pa istočno i severoistočno. Ali čak i tamo (severoistok Banata) gde pogode ćelije u nizu biće obilnijih padavina.

Poslednja izmena:
Кими, добро север Баната, али шта читаш из тих шарених слика и шта на основу свог искуства закључујеш - очекује ли се у потезу од Панчева до Зрењанина нека аномалија (првенствено мислим на изостанак или приметно мање количине падавина) у односу на, да тако кажем просек околних крајева?

Tako smo i 2017. gledali u modele i satelite i na kraju ništa. Ovo je šarena laža kao i sve prethodnih meseci.

Za sad ovde samo neki odvratni jalovi oblaci. Kad se sunce probije kroz njih temperatura skoci 10 C u momentu.

Kako sunce grane tako vise nema sanse da se gleda bez suncanih naocara i odmah se tesko dise. Bas bas odvratno vreme.

Gledali ili ne, padalo ili ne za nas atar je vec gotovo sto se tice kukuruza "Gecrkt"!
Moze jedino da padne kisa i malko zahladi da nama bude prijatnije......

Čist bezobrazluk od vremena (ako se tako može reći) . I ako bude kiše,za veliki deo useva će biti kasno i to baš zbog današnjeg i jučerašnjeg dana. Pa da bar ne duva ova beda od vetra...::jako_besan::

2013. Godine u mom kraju je bilo slično kao ove godine. Oko 20-og je u susednom selu i dalje ka Arandjelovcu pala dobra kiša, a kod mene u selu ni kapi. Kukuruzi su pre toga izgledali da su gotovi. Za nepoverovati je kako su njihovi kukuruzi posle 5-6 dana posle te kiše izgledali. Imali su daleko bolji prinos. A delovalo je da je sve gotovo...

Tako je i kod mene bilo jedne godine sa sojom. Dozivela retrovegetaciju i nisi mogao da je prepoznas.
Ali je bio problem sa mahunama. Dole zrele, gornji spratovi zeleni.

Ne smem ni pomisljati kako je usevima,a vetar fenira samo tako .....zestoko nevreme.Ja jos imam neke nade za kukuruz na boljoj zemlji blizu reke,valjda ce izdrzati jos par dana do kise.

Nas teren ovde uvek najbolju i sigurnu kisu dobija sa severozapada , ovog leta za sad ni jedan oblak nije dosao u toj struji.
Ovi jugozapadni cesto nas promase ili donesu nevreme, jug-jugoistok za nas cista mosa.....

Nešto gadno nije uredu sa vremenom! Apsolutno nije humano boraviti napolju i ne smem ni da zamislim kako je ljudima na gradjevini, putarima i bilo kome prosto koji moraju iz bilo kog razloga da borave na suncu...

Nadamo se kiši samo zarad malo zahladjenja jer je za sve ostalo verovatno kasno... 🙄😕

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh