Vremenske prilike u 2021-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
66-to sam godište , ne pamtim ovako pasje vreme . Bilo je i ranije toplih dana u kontinuitetu ali se lakše podnosilo , ili sam bio mlađi ? Svaki fizički rad na otvorenom je prosto nesnosan . Ni u zatvorenom nije bilo ovako , klime više nisu luksuz već nužna potreba , upotreba resoa , ringle ili ne daj bože rerne nije moguća a da istovremeno nije uključen i neki od rashladnih uređaja . Sa klimom se definitivno nešto događa i stanje godinama ide od lošeg ka gorem pa je i to jedan od faktora koji treba uzeti u obzir prilikom planiranja nekih poslova posebno u poljoprivredi

Danima cupamo korov u soji i krecemo sa radom u 04h pa ostajemo do 08h jer je dalje neizdrzljivo. Jutros posle 15 minuta rada smo bili mokri ko konji. U pola 4 kada sam izasao u dvoriste mislio sam da cu pasti na **greška koliko je bilo toplo, naravno sa vetrom.

66-to sam godište , ne pamtim ovako pasje vreme . Bilo je i ranije toplih dana u kontinuitetu ali se lakše podnosilo , ili sam bio mlađi ? Svaki fizički rad na otvorenom je prosto nesnosan . Ni u zatvorenom nije bilo ovako , klime više nisu luksuz već nužna potreba , upotreba resoa , ringle ili ne daj bože rerne nije moguća a da istovremeno nije uključen i neki od rashladnih uređaja . Sa klimom se definitivno nešto događa i stanje godinama ide od lošeg ka gorem pa je i to jedan od faktora koji treba uzeti u obzir prilikom planiranja nekih poslova posebno u poljoprivredi
Normalno da je bilo ovakvog vremena i pre .Brzo se zaboravi a bio si mlađi.
Arpadžik se radio po najvećoj vrućini ,kraj jula početak avgusta .Radilo se od ,uglavnom 9 pa do 4-5 popodne .Dođemo kući ,malo se osvežimo pa nosimo džakove na tavan ,a na tavanu temperatura :zli:
Odmah da napomenem , teško podnosim ovakvo vreme ,nervira me .

Danima cupamo korov u soji i krecemo sa radom u 04h pa ostajemo do 08h jer je dalje neizdrzljivo. Jutros posle 15 minuta rada smo bili mokri ko konji. U pola 4 kada sam izasao u dvoriste mislio sam da cu pasti na **greška koliko je bilo toplo, naravno sa vetrom.
Kod nas u to vreme nemož živeti od komaraca,a pasle od vrućine..šta joj bog da bolje i ona malo zatravljena neg mi po travom.

Ništa ja tu živo ne razumem.
Kako samo mezes da ne shvatis cak ni kad je nacrtano a pri tom objasnjeno?!
Peet , nije to isto . Ni jedan front nije ni bio od pola maja
Mozda i nije ovakve velicine bio ali svakako da u par navrata je kucao na vrata pa dok ustajes da otvoris ode!
Gledali ili ne, padalo ili ne za nas atar je vec gotovo sto se tice kukuruza "Gecrkt"!
Moze jedino da padne kisa i malko zahladi da nama bude prijatnije......
Kako sad pa to? Pa kod tebe su ruze cvetale od pocetka po do juce i sad od jadanput kaput! Sve si nas nasamario jer smo suvise rano posejali, nabacujes slike sa zelenim kukuruzima dok je kod mene vec sve podgorelo a sad pricas suprotno od toga. Pa ko nije ovde sad u vinglu?! Kako zar vise nema veze kasniji rok setve od 25. 04. i 27.04. za kojeg si tvrdio da mnogo znaci, dok sve iz ranije setve je bez sklopa?

Normalno da je bilo ovakvog vremena i pre .Brzo se zaboravi a bio si mlađi.
................................................................................. pa nosimo džakove na tavan ,a na tavanu temperatura :zli:
Odmah da napomenem , teško podnosim ovakvo vreme ,nervira me .
Hm , evo jedne price koja nije direktno vezana za temu ali se itekako naslanja .

Elem , odem kod fizijatra na kontrolu ( odradio neke fizikalne terapije pa je to redovan postupak ) i ona ( doktor - specijalista ) kasni .

U neko doba stize , udjem u ordinaciju ona se izvinjava , kaze '' bila sam na spartu ( neurologija , poliklinika )

da obidjem skolskog druga a gore je ludnica '' . Na moj upitan pogled nastavlja '' ovo gadno vreme cas posla

kod ljudi izazove toplotni udar , hitna ih pokupi i salje na neurologiju pa je gore puno '' Zatim nastavlja , moj skolski drug

inace stariji nezenja ( 54 god ) otisao da plasti i kako se uvece nije pojavio na veceri majka alarmira komsije . Nadju ga u livadi bez svesti ,

( verovatno doziveo toplotni udar i pao ) hitna tamo-vamo i sad je na odeljenju . Vec 3 dana je zivot o koncu ,

temperatura 39-40c , opekotine po kozi ( ceo dan lezao na suncu ) i dalje je bez svesti

Ljudi , pamet u glavu , nista nije prece od zivota .

Kako sad pa to? Pa kod tebe su ruze cvetale od pocetka po do juce i sad od jadanput kaput! Sve si nas nasamario jer smo suvise rano posejali, nabacujes slike sa zelenim kukuruzima dok je kod mene vec sve podgorelo a sad pricas suprotno od toga. Pa ko nije ovde sad u vinglu?! Kako zar vise nema veze kasniji rok setve od 25. 04. i 27.04. za kojeg si tvrdio da mnogo znaci, dok sve iz ranije setve je bez sklopa?
Napisao sam "za nas atar" a ne za moje kukuruze......
Nisu ni moji kukuruzi zeleni kao sto su bili, mada necu da postavljam slike da ljudi poput tebe ne bi se radovali tudjoj nesreci ili zavideli na sreci......
A sto se tice datuma setve jos uvek stojim iza toga. Probaj jednom pa mozda i tvoji kukuruzi budu zeleni, a ne podgoreli vec polovinom juna!

Poslednja izmena:
Код мене почела да прокапље киша и то појачава темпо. Идем сламу да пребацим у сеник.😁

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh