Vremenske prilike u 2021-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
U ovoj drzavi sve kao funkcionise samo meteorologija nam trn u oku ! Bas mi se hebe sta oni lupetaju, mene iritira sto su silni oblaci sa svih strana protutnjali pored nas i da toliko nemamo srece da puknes od muke.
Sta bi nam bilo lakse da kazu Lokve- Kozjak najerdi 10 dana ni kapi kise a u Karlovcu potop? I tako svakih 10dana da cujes! Pa izludeo bi unapred, ovako bar poludis na kraju 😂😂

Ali ni taj nacin nije ok, onda kad crknes od zedji da ti neko svakodnevno govori kako ce ti dati vode da popijes, ti sve zedniji a obecanje je sve vece od danas do sutra. Vreme prolazi oni odugovlace i vidis ih samo kako prolaze punim kantama pored tebe a ti crkavas dok jos uvek ti pricaju kako ce te napojiti.
Od jutros i yr. no i Accuweather vidim da su i verovatnocu a i litrazu smanili, tako da ostaje da se vidi sta ce sve biti.

Kimi kolike sanse ima ovaj moj region juzne Backe.
Kako god pogledam modeli smanjuju, generalno na celom podrucju?

Evo Paore kako GFS akumulira narednih 7 dana.
Momo, vidi Sombora haha..

Šalu na stranu, ovakve karte uvek uzimati sa rezervom za tačan raspored padavina.
Ono što odavde može da se isčita je da bi najsuvlje bilo na krajnjem jugu i jugoistoku ka Makedoniji i Bugarskoj. Zapadnije sve više padavina
de-model-de-310-1-modusa-2021071300-192-960-157.png

Počeo sam da gledam prognostički materijal .Videh ovo pa ne mogu da verujem .Na 40 stepeni ,koliko predviđaju ,pljusak. o_O

Kimi, kao Sombor nista 😁
Pa to nema sanse da bude 😃
Ja kao laik mogu slobodno prognozirati da ce u Somboru biti barem 50% vise nego kod nas.
A jedno drugo pitanje. Sta mislis da ce se desavati posle ovog perioda nestabilnosti, tamo negde za desetak dana. Sledi li nam ponovo Saharski scenario?

Debelo preteruješ! Nisu meteorolozi krivi zbog suše, ali na njih je najlakše istresti frustraciju.
Nije to preterivanje, cak ne umes ni da tumacis sta pisem a znas reci da preterujem! Gde si ti procitao u mojim postovima da su oni krivi zbog suse?
Izvrces reci i skliznes sa sina!
Oni trpe kritike zato sto sire dezinformacije i lazi i nikom nista, samo se ponavljaju iz nedelje u nedelju bez polaganja ikakvog racuna!
Modeli su postali dno dna sa njihovim prognozama.
Zamisli da seizmolozi krenu i oni davati neke prognoze zemljotresa, bas bi bilo duhovito!

Nije to preterivanje, cak ne umes ni da tumacis sta pisem a znas reci da preterujem! Gde si ti procitao u mojim postovima da su oni krivi zbog suse?
Izvrces reci i skliznes sa sina!
Oni trpe kritike zato sto sire dezinformacije i lazi i nikom nista, samo se ponavljaju iz nedelje u nedelju bez polaganja ikakvog racuna!
Modeli su postali dno dna sa njihovim prognozama.
Zamisli da seizmolozi krenu i oni davati neke prognoze zemljotresa, bas bi bilo duhovito!
Jesi li ti siguran da umeš da protumačiš šta sam ja napisao? Jesam li napisao da si TI rekao da su oni krivi zbog suše, ili je to samo uopštena konstatacija koja u ovoj rečenici služi da poveže tri pojma: meteorologe, sušu i frustraciju istom.
Optužuješ ljude da lažu, da obmanjuju i šire dezinformacije. Vređaš ih i ponižavaš u nizu postova. Zar to nije u najmanju ruku preterivanje?
Kako je moguće lagati u prognozi? Ako neko laže onda znači da govori suprotno istini, u ovom slučaju (govorimo o prognozi) istina je nešto što se još nije ni desilo, kako onda meteorolog u prognozi može da zna istinu i kaže suprotno od nje i time slaže?
A obmanivanje i širenje dezinformacija su teške optužbe, u ovom slučaju i neutemeljene. Da li su meteorolozi davali prognoze za tačne lokacije tvojih njiva ili za širi region? Da li je uvek rečeno da su padavine konvektivnog tipa i da je nemoguće prognozirati tačnu lokaciju i količinu kiše? Da li je negde kiše ipak bilo, da li se desila pojava koju su najavili? U većini slučajeva jeste, sad to što se nije desilo baš kod tebe ne menja činjenicu da negde jeste bilo ono što je najavljeno. Da li su meteorolozi negde napisali 100% će biti kiša (tj. tvrdili) ili je korišćen izraz "moguće je"...

Nemojmo ljudi oko toga malo malo. Svi ste mi dragi, posebno gore vi Vojvođani, ljudi koji obrađuju nama južnije nezamislive površine, rade kao crnci ove robijaške poslove za i to malo novca da egzistiraju ili imaju samo trunku nečega što se može nazvati normalniji život. Svakome je svoja muka najgora, ko ne bi poludeo da mu i to malo za šta radi propadne jer da navodnjava nema, a godina i leto malo malo pa naleti sušno i prevrtljivo, pa od već viđenih litara na njivama bude go k*rac.

To nam je što nam je sa prognozom i modelima, za bolje trenutno ne znamo...a i po stepenu verifikacije modeli i kao ovakvi su 10 puta tačniji nego li su bili pre samo 30-40 godina tako da..

Da ja imam tako precizan način da detaljno vidim šta će biti sa pljuskovitim padavinama, imao bi od silnih korporacija para i para i ladio bi patku na Karibima a ne pisao ovde..

Svi su nervozni, varnice su na sve strane, malo fali...
Kimi ima li novih saznanja sto se tice predstojece promene.
Iskreno se nadam da ce do nje doci inace nece biti dobro po opste mentalno stanje poljoprivresnika.
44 dana nije bilo merljive kolicine padavina kod nas, al ni to mozda ne bi bio problem da nas nisu onako israli april i maj. 1.juna smo lozili, a 15. smo palili klime. To nas je i sjebalo, to jest biljke, taj nagli prelaz iz pozne zime direktno u vrelo leto. Priroda se dobrano poigrala sa nama i pokazala koliko je mocna. Neki su imali srece pa pokisli, a neki nismo. Nema razloga biti ljut na meteorologe jer da samo mi bili pametni svi bi posejali psenicu i repicu. Sad bi se samo smesili.
Poljoprivreda nije jedna godina, to je proces koji traje godinama.

Ишао сам до језера у Белој Цркви. Мислим да је тамо у јужном Банату све осушено јер нема кише. Сачувај Боже...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh