Vremenske prilike u 2021-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Aj neke slike da analiziramo i mi. Ovi kukuruzi bez spasa nisu tvoji, tako? Bas da vidimo neki bez spasa do tvojih za kojih se nadam da su jos uvek perfektni!
Pitam jer tvoji su iz starta bili odlicni u poredjenju sa svim drugim sto smo videli na ovom forumu.
Najgore je sto su izbacili metlicu a klipa nema......
Eto ga slike u temi kukuruz.

Poslednja izmena:
Paorpaor msl da nisi u pravu. Kad je kod mene tri dana padala kiša i pala preko 300 l bila nam je ona poplava 2014, Isto zemlja bila suva katastrofa. Ali.... Mislim da ovo što daju modeli za vreme od čevrtka će se ostvariti. Prvo svaki dan već daju da će biti kiše, sa malim odstupanjima u količinama. Drugo i Kimi i onaj Đurić su već dali objašnjenje da svi modeli daju da će biti baš dobre kiše. I to u celoj zemlji. A sa tom kišom i dobar pad temperature do kraja meseca.

Da,za moj kraj bas i nije nesto optimisticno sa tim padavinama posle 15-og,sve smanjuju iz dana u dan .....

Mirban taj potop 2014. je bio u rano prolece. Sad kad bi se i desio potop, kao sto nece, garantujem ti da bi upilo bez problema.
Kaze jedan deda: "U jesen 1 l vode 100 kg blata, a u leto 100 l vode 1 kg blata"
Ovo je dokazano toliko puta da je besmisleno i pricati.

Paorpaor bilo je 16 maja. Pa sad dali je ili ne rano proleće možemo da pričamo. Ali niti je bilo snega ni kiše u toku zime, sve suvo kanali presušili, ali opet za tri dana sipalo i na 1 mernoj stanici izmereno 316 l. Ali džabe sve to se brzo natopilo i počelo da preliva. Verujem da i sada kad bi balo tolika voda i pored ove silne suše opet bi prelilo. Pu Pu ne daj Bože. Msl neka padne ali da ne poplavi ljudima opet kuće. Tako neka padne 100 l pa da idemo dalje.

Przi li przi, 2 veceri smo imali naoblacenje sa grmljavinom i nista za sada
Kod mene preksinoc zveknulo fino bezali smo iz njiva jedva sam se vratio kuci.. Od pola 6 do 7 je solidno padala a cujem vec Bacinac ni kapi nije dobio.. Jutros isao do Palanke mali kukuruzi u Azanjskom ataru i drze se jos uvek ali sad razmisljam to je bilo oko pola 8 malo se osvezio nocas, pitanje kako sad izgledaju.. :confused:

Ogromna je razlika izmedju maja i jula, a i Matic je pojasnio dodatno.
Licno ja, a verujem i ogromna vecina, ne bi imala nista protiv 300 l u 3 dana.

Prognoziranje vremenskih prilika bi po meni trebalo da se izučava na filozofskom fakultetu. Ni u jednom poslu ne može da prođe toliko promašaja i nagađanja kao u meteorologiji. Lakše bih ja pogodio ko će biti prvak Engleske u fudbalu 2050 godine nego oni da li će sutra padati kiša...Pre dve godine sam gledao na jutarnjem programu prognozera koji nije mogao ni u nazad da pogodi temperaturu, oko 7 ujutru je izjavio, parafraziram: Najniža temperatura danas u Beogradu će biti minus 2 , trenutno je minus 4...Posle toga mi je sve bilo jasno...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh