Vremenske prilike u 2021-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa...Karpati rade svoje kao masivna prepreka..a ove godine ih baš oće, pogotovo ka Crnom moru, tamo je bilo velike suše 3 godine unazad.

Šteta samo što nema nekako onih situacija da bar tu oko Vršca i Bele Crkve šalju porcije sa severoistoka. Neće pa neće.

Da Paore, u petak prilazi dolina ka Alpima, dovoljna da i kod nas uslovi dotok vlažnijeg vazduha s jugozapada. Sem planinskih razvoja, miriše na dobru situaciju za severni deo Vojvodine, pratimo.
Знале су те "Румунке" да дођу до Смедерева и да донесу добре пљускове и олујице. И понекад лед.

Znale dabome, kad im se namesti pogodna godina tj. pogodna sinoptika..što je i prirodno jer ta oblast trpi najveće isušivanje tla radom vetra, pa kao neka prirodna nadoknada.

Ništa novo za petak veče, dolina prilazi do pred Beč, dotoka vlage sa zapada u više slojeve ima, aktivacije ima,posebno bliže Alpima ali ima šta da zakači i severni deo severa. Drugde će nijanse odlučiti, ali kako se ide istočnije petlja se tu u cirkulacije nižih slojeva košava previše.

I Kimi sta mislis da ima sanse da dobije kisu, to jest bilo kakve padavine.
E sad gledam ove prognoze aplikacije i one vide novi toplotni talas od za iducu nedelju.
Ako se to ostvari onda stvarno mozemo da konkurisemo Africi cak sta vise.
Ima li toj vrelini kraja, sta treba da se desi pa da spreci dotok tog vrelog vazduha?

Rhmz najavljuje vrucine od utorka naredne nedelje, kao da smo sada na zimovanju.isto tako u biltenu im je za ponedeljak bilo upozorenje za obilnu kisu i grad pa su u nedelju obrisali.Takobda ovo mucenje se nastavlja. Vec sutra moze biti izlaz bogat padavinama..Obicno u susnim godinama briljiraju.5 suvih izlaza pa dva kisna za svaki slucaj.Gfs nesto naslucuje od nedelje ali to kao da je cak 2022 godine.mi vise od 10 dana nemamo.Kod menw kisa nije pala dva meseca na mojim njivama a samo 5 km vazdusno razvalila vise puta na 2 km od juhora i gledica ne omanjuje i juce je pala.Sto ne ugreje 50c dva dana i resi mi dileme

Znale dabome, kad im se namesti pogodna godina tj. pogodna sinoptika..što je i prirodno jer ta oblast trpi najveće isušivanje tla radom vetra, pa kao neka prirodna nadoknada.

Ništa novo za petak veče, dolina prilazi do pred Beč, dotoka vlage sa zapada u više slojeve ima, aktivacije ima,posebno bliže Alpima ali ima šta da zakači i severni deo severa. Drugde će nijanse odlučiti, ali kako se ide istočnije petlja se tu u cirkulacije nižih slojeva košava previše.
Severni deo severa??

Rhmz najavljuje vrucine od utorka naredne nedelje, kao da smo sada na zimovanju.isto tako u biltenu im je za ponedeljak bilo upozorenje za obilnu kisu i grad pa su u nedelju obrisali.Takobda ovo mucenje se nastavlja. Vec sutra moze biti izlaz bogat padavinama..Obicno u susnim godinama briljiraju.5 suvih izlaza pa dva kisna za svaki slucaj.Gfs nesto naslucuje od nedelje ali to kao da je cak 2022 godine.mi vise od 10 dana nemamo.Kod menw kisa nije pala dva meseca na mojim njivama a samo 5 km vazdusno razvalila vise puta na 2 km od juhora i gledica ne omanjuje i juce je pala.Sto ne ugreje 50c dva dana i resi mi dileme
Željko ,ti iz krajnosti u krajnost .Odluči se, da li ćeđ led ili vatru?:)

Vreme je tako bedno u istocnoj Evropi da je to neverovatno.Trenutno Beč i npr.Sankt peterburg topliji nego Alzir ili Maroko, kisa dolazi samo do Berlina i dalje ni makac.Od polovine meseca malo hladnije vreme kako javljaju.

Poslednja izmena:
Je l ima neko neku vezu na zapad? da begam polako dok sveti Vucko trorucica ne proglasi pandemiju na jesen, ostala su jos dva meseca posle nema vadjenja.

Nista od kise u naredne 2 nedelje,usevi za zavrsili svoju vegetaciju za ovu godinu,tanjiraca za par dana,da se pocne pripremati za psenicu

Послато са moto g(9) plus помоћу Тапатока

Dobroj šali nikad kraja!

b19d73cbe8fefdc663b0699929151951.jpg

579e26ed0827b4bbc0f7b3ec4d9fb1f2.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh