Vremenske prilike u 2021-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Gledam ja vojvodinameteo i ne verujem ocima, promenili sve od sutra kisa svaki dan 2l pa 4l pa dva dana po 15l pa posle opet opada ali kad se sabere jos 15ak litara za jos 4-5 dana.. Srecan skakao bih ali me nesto koci oko krsta, ne mogu da se pomerim, i tu se trgnem iz sna kad ono otvoren prozor cepa me promaja preko ledja.. :mad:

J***m ti poceo sam i da sanjam kisu u pm, necu vise ni da gledam ovu temu nek se osusi sve lakse ce da se zaore..
A i ti si našao šta da sanjaš :haha: :haha:

Samo kad bi preskocila ove planine dosla bi i do nas. A tek razlika u temperaturama.
8e70f4c3d7ca7fcbb71bb70582c6a93d.jpg

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

Ma šalim se opustite se ljudi. Štaje tuje mi ništa ne možemo da uradimo da padne kiša osim da se šlogiramo od muke ali meni je jedan šlog i moždani udar dosta pa sve gledam mirno i kroz šalu.
E vidis moj Pidikanac i ja sam danas nesto bio do lekara,kaze jel si pod kakvim stresom ,rekoh jesam,kaze nikad ne bi rekao u odnosu na gradju da ti je tako masna jetra,stres i nervoza ni u kom obliku. Moram ga slusati zato kako bude bice,necu nerviranjem dozvati kisu.:ppozdrav:

Šta bude biće preživeli smo bonove za benzin, prašak kafu i ulje, vožnju kolima par nepar, sankcije, inflaciju, raspad jugoslavije, ratove na više frontova, sušu 2012 i 2017 pa i ovu ćemo jedan moždani sam preživeo ali neću dozvoliti da doživim i drugi jer hoću da uživam sa unukom i da je gledam kako raste i tačka. 😏

Evo kaže 15. stiže kiša malo ozbiljnija, a dotle ko preživi...

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Kako se priblizava vikend kao i do sada, padavine se smanjuju. Pasce kao i do sada 4-5 vikenda 0 litara. Taman da probamo na jesen lemkenom zaoravati netarupirane kukuruze.

Nista ja njima vise ne verujem. Ti kompjuteri su nacisto pobrljavili od ove vrucine pa crtaju gluposti. Dokle god je ovako toplo tu kise nece biti 1001%.
Gledam moje "memoare" iz 2012. kisa je padala samo kad prvo zahladni. Dokle god je bilo 35 nije padala, e onda kako padne temp na 30 onda padne i koja litra kise. Nije te 2012. palo Bog zna sta, al spram ove 60x vise. Bilo u junu i julu zajedno 60 l, a sad zajedno 1 l.

E te 2012 je kod mene od Đurđevdana pa do male Gospoine ( 21.09 ) ukupno palo tih tvojih 1l ... Na jednoj njivi na 1ha Kermesa bilo dva bunkera jednorednog berača komiljaka-šapurine, i na njima po neko zrno Kukuruza, i to bilo po obodu njive. Na sredini uopšte nije ni zametnuo klip .

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh