Vremenske prilike u 2018-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nas ovih dana obilazi samo tako,sinoć oblak iz Hrvatske poznata putanja nikad nas ne maši,kasno je bilo reko idem spavati ovo mora da pada,međutim došao do granice i nestao,sada ide identičan oblak kao juče takođe i vreme je isto,ostaje da vidimo oćemo li imati više sreće.
Jutros oko 2h u Somboru lepa kisa, jel dobacilo do Conoplje?

Sent from my Lenovo K10a40 using Tapatalk

Kod nas je toliko grmelo i sevalo da se kuca tresla kad ono corak ni prasinu nije zagasilo.Sto bi rekli "tresla se gora rodio se mis"!

Kis nesto vas krenulo ove godine, sta ste menjali da i mi probamo :osmeh:
Ovde nocas grmelo i sevalo, ali palo samo jadne i bedne 2 l. U sustini pala prava i dobra rosa.

kod nas niti seva niti grmi....ja zaboravio kako to izgleda...pre neki dan gle cuda pade kisa oko okucnice...tamo gde je kukuruz i soja corak....od 15 aprila kad je posejan nije palo ni kap kise na njega poceo polako donje lisce da potpaljuje....strasno sta se ovo desava...

E dakle šta smo mi bogu zgrešili moram da postavim sliku sinoćnog oblaka iz Hrvatske negde oko 2 sata posle ponoći,koji je inače bio čvrst ko stena dok nije došao do Čonoplje i onda se pocepao na dva dela i zaobišao nas elegantno,jedan deo otišao na Sivac ,Kulu pa Bačku Topolu, a drugi deo gore na Mađarsku granicu ,i istresao se pošteno.Stvarno je bolje roditi se bez k..ca nego bez sreće.Konačan bilans 3 litre.

dy3fxk.png

Po slici je obisao svu moju zemlju... Idem u obilazak da vidim kak a je situacija.

Sent from my Lenovo K10a40 using Tapatalk

Klasika, kako se bliži vikend sa najavljenim padavinama, količina se drastično smanjuje, da bi na kraju ispala mauna...

Na svu ovu vrelinu jos i jebena kosava. Kisa ni na vidiku. Polako mogu da krenem da se oprastam sa kukuruzom bar na smolnici.Treba da se desi cudo da nadoknadi ove gubitke vlage. Ovo nisam mogao ni da sanjam da ce dve godine za redom biti ovakve katastrofalne. Dobro cu da razmislim sta cu sledece godine.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh