Vremenske prilike u 2018-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Palo sinoc 13l u gradu, po njivama dosta manje 5-6 kako gde . Nadamo se da ce biti jos. S obzirom na temperature i kosavu koja je duvala ovo je samo prasinu pokupilo posto je vlaga relativno daleko bar kako kazu ovi sto su kopali. Prosle godine smo usli sa kisovitim majem u susu u junu, sad to dosta ranije krenulo. Doduse februar, mart i prvih 10 dana aprila su dali dosta vode. Sad me zanima koliko ce moci kukuruzi da izdrze da ne bude jalovosti. Posto mi se ne svidja situacija kako treba 1000 stvari da se poklopi kako bi dobili iole dobru kisu. Dobar deo Pomoravlja je prosao jos gore ovog maja. Videcemo cemu da se nadamo. Deluje gore za sad od prosle godine.

Gde pratite kretanje oblaka? Rain alarm vec neko vreme ne pokriva moj deo, probao sam neke druge aplikacije na telefonu ali nista ni blizu kao rain alarm.

Kako misliš da ne pokriva tvoj deo.Pomeri miša i sve se vidi.Trenutno je Srbobran i Bečej sa oblacima ostalo ništa.

Sorin jel to ovako nekako bilo :)
30li075.jpg
kad vidim ovu sliku, vidim da smo zapravo dobro prošli, ovo izgleda kao smak sveta !

Ali stvarno, kad citam vecinu postova, ne mogu da verujem da smo skoro u komšiluku. kod nas se poslednjih 7 dana skoro svaki dan izruci po minimum 6 do 7 litara. Danas je u selu puklo 9 litara, u ataru prema Zrenjaninu 19, a na bregu dve duži od sela radili ječam. Sutra idemo u rit da prskamo soju, pa šta nam bog da, nemože se više čekati. Ima da bude blata do kolena, uslikaću baš!

A po obicaju nece stici do nas u Vrbasu

Ma kakvog Vrbasa, neće stići ni do pola puta do autoputa. Detaljno sam sad poredio radarske slike sa više aplikacija i vidim da se ne poklapaju, tj da su neprecizne. Ako je verovati rainvieweru najbolje je prošao tuk i turinski atar sve do novosadskog puta, po rhmz radaru sve se zadržalo usko oko kanala od Srbobrana do Turije. Za Rain Alarm i Storm Radar sam već više puta uvideo da sliku pozicioniraju previše na sever i severozapad.

Inače, pre poodne je opet bilo kiše (oko 8l) oko krivine prema Sirigu. Tu je već bio kraj oblaka a više je bilo južnije ka Sirigu i Čeneju...

Evo tacno mesec dana bez kise.Posejani kukuruz gotov,ostao na 20cm,vec sad mogu najaviti da necu imati ni za silazu.Vise srece sledece godine.

Mi samo vidimo sevanje iz vaseg pravca i evo sad se po malo cuje da tutnji..

- - - - - - - - - -

Inace do sad nas vecina obisla, nebi bilo lose da malo okvasi.

Ispraka to sto ronda se cuje preko dunava, a ono istocno je odmaklo. Sad gledam radar pa mi postalo jasnije..

Nas ovih dana obilazi samo tako,sinoć oblak iz Hrvatske poznata putanja nikad nas ne maši,kasno je bilo reko idem spavati ovo mora da pada,međutim došao do granice i nestao,sada ide identičan oblak kao juče takođe i vreme je isto,ostaje da vidimo oćemo li imati više sreće.

Grmi i seva sa severa i severoistoka. To je oblačni sistem koji je došao iz Hrvatske i čini mi se da je prvi koji je "došao" u poslednje vreme, tj. oblačni sitem koji se kreće a ne nastaje na licu mesta. Jedva čekam jutro da odem da vidim da li su ovi oblaci zakačili deo atara gde su mi njive (pošto toliko precizni ipak nisu grafički prikazi radarskih snimaka).

Inače večeras je u selu (toliko pokazuje moj kišomer) bilo 14l kiše.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh