Vremenske prilike u 2018-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kimii moze prognoza za vikend za moj kraj, jel ce biti bas tako gadne vremenske nepogode kao sto najavljuju?

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Jel se čini nekome još da ove godine kiša tj pljuskovi više padaju po gradu nego atarima i poljima ? Dal to nema veze sa protivgradnim raketama ? Pitanje za Kimija , kakav je uticaj protivgradne odbrane na ove pljuskove kakvi se pojavljuju sporadično ovih dana , dali dejstvo raketa može da sprečava kišu na nekom području ?

Raketa protivgradne zastite je puna ni manje ni vise nego prasine ,fine cestice oko koje se lepi kapljica i nastaje led pa umesto odredjenog broja krupnog stvori se veci broj sitnijeg leda koji nepravi stetu.Profesor meteorologije na pitanje studenata da li raketa topi led on se nasmejao i rekao nam je da je ledonosni oblak toliko velik i mocan da kad bi bacili atomsku bombu na njega ne bi bilo dovoljno da istopi sav led:ppozdrav:Tako da nema nikakav uticaj na kisu to jest vise utice poseta nekoj gari neko raketa

Poslednja izmena:
Boze kako vi u Vinogradima imate srece...evo ja se vozam po ataru bajsom 4 reon i Kucurski atar naslonjen na Vrbaski suvi kao pustinja.
Ali zato prekljuce ni kapi dok je u centru bilo 15l,a do stare bolnice u Vinogradima je palo oko 7l kise kod mene kuci ni kapi!

- - - - - - - - - -

U mojim Vinogradima nema kiše, onih par kapi jutros nisu ni nakvasili kišomer.
Jbg kad ti kisomer stoji pod terasom i jos uvek u fabrickom pakovanju!:haha:

Opet isto. Na radaru RHMZ nigde oblačića u južno bačkoj oblast, a ovde se izruči oko 10 l kiše u 5 minuta. Kad na telefonu uvećam radarsku sliku vidi se jedan oblačić veličine čiode tamno crvene boje. Ništa od prskanja, ništs od vršidbe....

Opet isto. Na radaru RHMZ nigde oblačića u južno bačkoj oblast, a ovde se izruči oko 10 l kiše u 5 minuta. Kad na telefonu uvećam radarsku sliku vidi se jedan oblačić veličine čiode tamno crvene boje. Ništa od prskanja, ništs od vršidbe....
Tačno sam znao da će biti tako pa sam požurio jutros sa detelinom ... uhvatila me je pod šupom :)

Jel padala i u ataru ili samo u selu?

Ja kad god pogledam freemeteo.rs kod nas uvek prognoziraju 20,30, a evo sad i preko 60 l kise. Od sve te silne kisurine mi smo zadnji put pokisli pre 25 dana da kazem bas pokisli. Ovo posle jedva da je zabelezio kisomer.

Kisa fina 5-8 l kako gde.Lepo pokisao atar izmedju Zr i Mihajlova, oblak nastavio dalje ka B. Dvoru. Sada vec sija i greje sunce.

Sorin jel to ovako nekako bilo :)
30li075.jpg

Vrbas je bas u problemu sa padavinama..sve nas je obislo i danas a i ranijih dana.Suvo u ataru sve

Velebit juče dve litre u selu, danas šest. Nadam se da je bolje pokisao atar prema komšijama koji su bolje prošli. Da li je ovo sve ili će sutra biti popravni ostaje da čekamo..

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Nije ni kod nas bolje,jedino Obrovacki atar ima malo vise srece. Ovih dana sam obilazio dosta velik deo atarskog prostora i nigde nije sjajno. Kise bas treba i to malo ozbiljnije kolicine.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh