Vremenske prilike u 2018-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moja se otvorila jedno dva prsta i rodiće ali mečku kako za sada stvari stoje. Završio sam danas špartanje soje i nikada u životu nisam video petog juna tako suvu zemlji kao ove godine. Posle izlaska iz njive svaki put je iza nas ostajao veliki oblak prašine i dugo lebdeo iznad useva. Kukuruz je uvrnuo listove na polovini parcela u ataru. Može da se izgura još jedno nedelju dve ovako a posle ko zna. Ne mogu reći da uopšte nije bilo kiše ali temperature su nesnosne za ovo doba godine.

Kod mene od kako sam posejao kukuruz u drugoj polovini aprila, Lisa je samo jednom pala pre nekih 20dana i to nesto malo.

Послато са 5023F уз помоћ Тапатока

Jel se čini nekome još da ove godine kiša tj pljuskovi više padaju po gradu nego atarima i poljima ? Dal to nema veze sa protivgradnim raketama ? Pitanje za Kimija , kakav je uticaj protivgradne odbrane na ove pljuskove kakvi se pojavljuju sporadično ovih dana , dali dejstvo raketa može da sprečava kišu na nekom području ?

Kod nas kisa pocela lepo da pada iznenadila me kad sam izasao napolje,a jos me vise iznenadila jer nisam pokrio seno na prikolici mada ko ga sisa samo neka pada.

Od predhodnih 30 dana, bar za 20 je bilo najavljeno nestabilno vreme. Od toga je kisa pala samo jedan dan i to 2-3 litre po m2 i to bas kada mi je bilo pograbljeno seno, spremno za baliranje.
Evo i sada kada pogledam bilo koju prognozu za moj kraj, opet najavljuju padavine.

Free meteo stvarno od sramote treba da ugase sajt.

Upravo izmedju Sente i Oroma potop, voda lezi u njivama.

Sent from my Lenovo K10a40 using Tapatalk

Od koristi bila tamo gde pada,valjda ce mecka zaigrati i kod nas

Послато са TA-1021 уз помоћ Тапатока

Ne treba vala grešiti duše, kod mene je u maju bilo lepih 45,5 litara.

Ja računam da je zima ispeglala prošlogodišnji minus i da ovo od maja ide u ovogodišnji sadržaj... Mi smo ionako najsušnija oblast u Srbiji.

Mada vidim da kombajni već čiste neke njive, a nisam tamo zalazio pa ne znam šta je bilo posejano...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh