Vremenske prilike u 2017-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni bi odgovarala kisa malo da odmorimo od oranja. A i psenica da opet malo pokisne.

Nada poslednja umire.

Sto se mene tice moze I da pada narednih par dana pa posle kad ozdravim da me pusti vreme da zavrsim oranje :osmeh:
Mada su ovde pale lepe kisice u poslednje 2 nedelje, psenicama sad vise fali sunca nego kise.

Količina padavina do noći sreda na četvrtak:

Klimatološki tipična situacija za novembar, sa maksimumom padavina na navetrenim stranama planina zapada i jugozapada Srbije. Dublje u unutrašnjost padavina generalno sve manje, najsuvlje u košavskom području.

GFSOPIT06_66_18.png

Pa po ovom modelu dole Jadran ocekuje dobra kisa... Pitanje samo u kom pravcu ce se oblacnost kretati i sta ce stici do nas :/ No, i 10 litara pa bi bilo fino :)

Kimi i ostali meteorolozi ? Kako to da se padavine trenutno kreću od istoka ka zapadu ? Gledam radar pa mislim da se nesjećam da je to kad bilo , bar kod mene ?

Дува као на мотору у Банату

Послато са Леново К6 Ноте уз помоћ плуга

Kimi i ostali meteorolozi ? Kako to da se padavine trenutno kreću od istoka ka zapadu ? Gledam radar pa mislim da se nesjećam da je to kad bilo , bar kod mene ?

To je sasvim normalno kada ciklon ostane zarobljen, odsečen kao ovaj u Sredozemlju, jer mu je sa svih strana anticiklon i on nema kud.

Pa da toga nema, nikada se ne bi desio maj 2014-te. Tada je tura sa jugozapada bila samo uvod, a totalni harakiri je nastao kada su padavine krenule da dolaze prvo sa jugoistoka, pa istoka i na kraju sa severa.

- - - - - - - - - -

Kimi , kakve su sanse za kisu za subotu/nedelju , za moj kraj ?

Hvala

Koliko vidim, padavine koje su se davale prethodnih dana su nestale, tako da valja očekivati suvo vreme, uz povećanu oblačnost samo.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh