Vremenske prilike u 2016-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Komšo moj dragi, nije to toliko teško sa jednim ovakvim aparatom kakvog poseduje autor slike. Nego, ti verovatno nisu bio tu, pa nisi prelistao prethodne strane, čekao sam podatak o litraži u Stublu od onoga preksinoć.:osmeh: Kod mene kaže mama da je bilo 26 litara sveukupno.

Elem, zahlađenje je pred vratima, uskoro će zahvatiti sever Vojvodine. Ima i nešto predfrontalnih nestabilnosti, ali se glavna stvar polako nakuplja zapadnije od nas.

Ono kad sam lupao da mi se čini da postoje mjesta koja su kao rupe u vezi padavina da ih jakom često obilazi zaboravi da napomenem da mi se isto tako čini da postoje neke mini regije koje redovno kupe pljuskove i kiše pa i najčešće samo oni i dobiju , a vi recite imali nešto od toga . Što se tiče Bosne da ne pominjem neka mala mjesta koja neznate u Potkozarju , oko Glamoča itd ali recimo ispod Bjeljine i Ugljevika recimo tamo gdje je član zombi tu ne promaša , u Hrvatskoj je to sj-z do Slovenije oko Varaždina i sjevernije od Osjeka pa preko Dunava predje i uhvati oko Sombora i sjevernije tu ne promaša . Sam Bg isto često vata lutalice itd.

Ono kad sam lupao da mi se čini da postoje mjesta koja su kao rupe u vezi padavina da ih jakom često obilazi zaboravi da napomenem da mi se isto tako čini da postoje neke mini regije koje redovno kupe pljuskove i kiše pa i najčešće samo oni i dobiju , a vi recite imali nešto od toga . Što se tiče Bosne da ne pominjem neka mala mjesta koja neznate u Potkozarju , oko Glamoča itd ali recimo ispod Bjeljine i Ugljevika recimo tamo gdje je član zombi tu ne promaša , u Hrvatskoj je to sj-z do Slovenije oko Varaždina i sjevernije od Osjeka pa preko Dunava predje i uhvati oko Sombora i sjevernije tu ne promaša . Sam Bg isto često vata lutalice itd.

Momo, ovo nije lupanje ovo je apsolutno tacno ja sam zadnjih 6, 7 godina pratio padavine i kod mene postoji manjak padavina od mesta recimo samo 15-20km od mene.Moj kraj ima mnogo padavina u rano prolece i vise nego ostatak zemlje ali zato jun, jul, avgust su uvek daleko ispod visegosnjeg proseka citave zemlje.Cak i ove godine je jul i avgust imao manjak a bilo je dosta padavina.ali nemamo zato ni mnogo grada i olujnog vetra.Ovo sto si napisao apsolutno stoji, mozda padavine nisu mnogo ispod proseka zemlje ali su jako lose rasporedjene i uvek je deficit za jare kulture!

Ti druže onda sadi višnje i sej pšenicu,bar bi ja tako uradio.Moje neko zapažanje da kod nas u Južnom Banatu Deliblatska pešara pokupi većinu padavina,sela bliža njoj bolje prođu.

I ja sam primetio u mom kraju da neki Delovi dobiju vise padavina. Npr.moj atar Celarevo-Glozan ima mnogo manje padavina od Kisaca i Stepanoviceva,gde njihove atare Alparovo i Irmovo kisa skoro nikada ne zaobidje. I ove godine su dobili 3-5 puta vise kise,a svaka je bila oko 20 litara po kvadratu.

Ti druže onda sadi višnje i sej pšenicu,bar bi ja tako uradio.Moje neko zapažanje da kod nas u Južnom Banatu Deliblatska pešara pokupi većinu padavina,sela bliža njoj bolje prođu.

Psenice dosta sejem, ozbiljno razmisljam i o nekom vocu, visnja i ne bas toliko, samo da je plasman malo laksi ili jos bolje da mogu da ga preradim.Ovo sto proizvodimo zitarica odlazi dobar deo u stocnu hranu pa kao izvucemo neki dinar.

Ljudi moji da vi vidite nevrijeme i kisu sad sto pada...probudilo me tutnjanje,okean se izliva nad nama...

Gesendet von meinem HTC Sensation Z710e mit Tapatalk

Nocas me probudila grmljavina oko 02:30 do jutros 36 lit ,onda predah od 06:45 i evo sad opet pocinje , samo mirnija bez vetra i grmljavine.
Konacno i nas da zakaci , bio je zadnji momenat.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh