Vremenske prilike u 2015-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
A ha, Poljaci imaju problem sa avionima jos pre 2sv rata. Mora da je Hica vrsio neke eksperimente kako bi sto lakse pokori Poljsku. I uspelo mu za svega par dana
Ha ha ha neka sala na moj racun. Nema veze ja sam samo iznosio ono sto sam zapazio i to javno napisao i zamolo zbog tih reci da opet idem na odmor.... ( ban )

Nije na tvoj racun. Svakako da svaka sumlja postaje jaca kad ima cime da se podkrepi, a trenutno bas ima.

Već je sada potpuno izvesna ta promena vremena,nema se šta dalje pričati nego čekati.

Evo jedan interesantan podatak.

Koliko je suv vazduh sada,neka najbolje kaže ovo.Trenutno je u Novom Selu 31,2°C i 15% vlage.Da bi u ovim uslovima bilo pojave rose i kondenzacije (100%vlažnosti),temperatura bi morala da opadne do 1,5°C.Tek na toj temperaturi bi se javila u ovim uslovima.

A kako sad kod mene ? Juče bilo pakleno vruće , išla temp do 37 , jutros sam izlazio baš rano oko 5-6 sati , bilo je svježe , neznam kolko ali rose toliko da kaplje sa listova , i travom se patike odma ukvase ?

(evo sad npr , foreca sajt pokazuje da je kod mene 32% vlaga)

Ha ha ha neka sala na moj racun. Nema veze ja sam samo iznosio ono sto sam zapazio i to javno napisao i zamolo zbog tih reci da opet idem na odmor.... ( ban )
Ima istine u toj prici sto se tice aviona,secam se 1999godine za vreme bombardovanja Srbije,pogodile su nas velike poplave tacnije moj kraj su pogodile najvece poplave ikada. znam da u to vreme ti avioni koji teraju kisu nisu smeli da lete jer su na nebu bili f117 i ekipa kao i nasa pvo sa lovackim puskama tako da ima tu istine. bez ljutnje malo se salim ali stvarno tada nije bilo tih aviona,bilo je rizicno a kise nikad vise. :haha:

Pogledajte malo sta se desava u USA po pitanju nedostatka kise. Trenutno je 7 rijeka i jezera samo u "suvim" drzavama (Kalifornija i Teksas) totalno ugrozeno,neka su vec totalno mrtva preko ljeta.
http://ecowatch.com/2015/05/29/salton-sea-drying-up-drought/
Imate brdo informacija u stranim medijima,cak i neki velegradi kao sto je Los Andjeles imaju veoma velike probleme sa manjom vode jer akomulacije presusuju posto jednostavno nema dovoljno kise. Prije par godina sam bio u Njemackoj i vidio strasnu susu cak i tamo,naislo suvo ljeto i imali su iste probleme kao i mi,kukuruz uvenuo,klip sitan i nikakav,bio sam u poljima i svojim ocima vidio.
Mislite da bi takve velesile dopustile takvo nesto da su u stanju da avionima rastjeruju i natjeruju kisu?
Poslato sa Samsung Galaxy

Malo je svežije uveče nego prethodnih dana, a u najavi su neki sporadični pljuskovi

Zombi nemoj razumeti da te vredjam (jeb*** sta se desava u toj zemlji nakaza mene brinu moje brige a za njihove sta su zakuvali malo im se vraca......jeb**** seme

Nemoj netacno predstavljati stvari. Niko ti nije pretio banom niti bilo kakvom kaznom, nego si zamoljen da ne pominjes vise avione u ovoj temi.
Osvanulo suncano jutro.

Pa kada te Moderator nesto zamoli ja to smatram kao indirektnom opomenom ( iskustvo iz proslog odmora ). Molim moderatora da se neljuti.... Ni kod nas ni u najavi nista od kise. Ko prezivi pricace nezna se gde je gore dal u kuci pod klimom pa kada moras poslom da izadjes napolje ili da budes bez klime.....

Fenira već treći dan bez prestanka,do vikenda javljaju preko 36, otišlo je sve u tri lepe.Od 27 maja do danas palo 33 litre.:zli:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh