Vremenske prilike u 2015-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
A ha, Poljaci imaju problem sa avionima jos pre 2sv rata. Mora da je Hica vrsio neke eksperimente kako bi sto lakse pokori Poljsku. I uspelo mu za svega par dana
Ha ha ha neka sala na moj racun. Nema veze ja sam samo iznosio ono sto sam zapazio i to javno napisao i zamolo zbog tih reci da opet idem na odmor.... ( ban )

Nije na tvoj racun. Svakako da svaka sumlja postaje jaca kad ima cime da se podkrepi, a trenutno bas ima.

Sve lepse izgleda period od petka..
gfs.gif

Već je sada potpuno izvesna ta promena vremena,nema se šta dalje pričati nego čekati.

Evo jedan interesantan podatak.

Koliko je suv vazduh sada,neka najbolje kaže ovo.Trenutno je u Novom Selu 31,2°C i 15% vlage.Da bi u ovim uslovima bilo pojave rose i kondenzacije (100%vlažnosti),temperatura bi morala da opadne do 1,5°C.Tek na toj temperaturi bi se javila u ovim uslovima.

A kako sad kod mene ? Juče bilo pakleno vruće , išla temp do 37 , jutros sam izlazio baš rano oko 5-6 sati , bilo je svježe , neznam kolko ali rose toliko da kaplje sa listova , i travom se patike odma ukvase ?

(evo sad npr , foreca sajt pokazuje da je kod mene 32% vlaga)

Ha ha ha neka sala na moj racun. Nema veze ja sam samo iznosio ono sto sam zapazio i to javno napisao i zamolo zbog tih reci da opet idem na odmor.... ( ban )
Ima istine u toj prici sto se tice aviona,secam se 1999godine za vreme bombardovanja Srbije,pogodile su nas velike poplave tacnije moj kraj su pogodile najvece poplave ikada. znam da u to vreme ti avioni koji teraju kisu nisu smeli da lete jer su na nebu bili f117 i ekipa kao i nasa pvo sa lovackim puskama tako da ima tu istine. bez ljutnje malo se salim ali stvarno tada nije bilo tih aviona,bilo je rizicno a kise nikad vise. :haha:

Pogledajte malo sta se desava u USA po pitanju nedostatka kise. Trenutno je 7 rijeka i jezera samo u "suvim" drzavama (Kalifornija i Teksas) totalno ugrozeno,neka su vec totalno mrtva preko ljeta.
http://ecowatch.com/2015/05/29/salton-sea-drying-up-drought/
Imate brdo informacija u stranim medijima,cak i neki velegradi kao sto je Los Andjeles imaju veoma velike probleme sa manjom vode jer akomulacije presusuju posto jednostavno nema dovoljno kise. Prije par godina sam bio u Njemackoj i vidio strasnu susu cak i tamo,naislo suvo ljeto i imali su iste probleme kao i mi,kukuruz uvenuo,klip sitan i nikakav,bio sam u poljima i svojim ocima vidio.
Mislite da bi takve velesile dopustile takvo nesto da su u stanju da avionima rastjeruju i natjeruju kisu?
Poslato sa Samsung Galaxy

Malo je svežije uveče nego prethodnih dana, a u najavi su neki sporadični pljuskovi

Zombi nemoj razumeti da te vredjam (jeb*** sta se desava u toj zemlji nakaza mene brinu moje brige a za njihove sta su zakuvali malo im se vraca......jeb**** seme

Nemoj netacno predstavljati stvari. Niko ti nije pretio banom niti bilo kakvom kaznom, nego si zamoljen da ne pominjes vise avione u ovoj temi.
Osvanulo suncano jutro.

Pa kada te Moderator nesto zamoli ja to smatram kao indirektnom opomenom ( iskustvo iz proslog odmora ). Molim moderatora da se neljuti.... Ni kod nas ni u najavi nista od kise. Ko prezivi pricace nezna se gde je gore dal u kuci pod klimom pa kada moras poslom da izadjes napolje ili da budes bez klime.....

Fenira već treći dan bez prestanka,do vikenda javljaju preko 36, otišlo je sve u tri lepe.Od 27 maja do danas palo 33 litre.:zli:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh