Vremenske prilike u 2015-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Oni na tv-u ne mogu da pogode vremensku prognozu za sledecu nedelju, a kamoli za sledecu godinu...

Da objasnim ovo za vek i vekova.
Zemljostugar,ti jedini nisi izgleda shvatio onu poentu moj posta pre par dana,zar ne ?U vezi tih tvojih aviona. :osmeh:

A vidiš kako su svi drugi skapirali.Link koji sam postavio pokazuje apsolutno sve avione koji postoje na nebu u tom trenutku.Nijedan avion ne može da leti a da ga nema na radaru,izuzev ovih niskih kanadera za gašenje požara i onih sitnih jednopilotnih aviončića.

Dakle,apsolutno svaki avion koji ti vidiš postoji s razlogom,jer putuju u njemu ljudi za Istanbul,Bukurešt,Sofiju,Atinu itd...

Trag koji ostavlja mlazni motor obično se zadržava nekoliko minuta,ali u atmosferi pred promenu vremena,kada nadolazi visoka oblačnost mogu da se zadrže i duže i zato to ljudi mešaju. Takođe se mogu duže žadržati i prilikom prelaska jake turbulencije (jakog oblaka) iznad neke oblasti.

Trag koji ostavi avion je skoro pa identičan pramenovima cirrusa.Cirrus spada u grupu visokih oblaka,najavljuje promenu vremena (ciklon) koji nadolazi ili se javlja ispred jake oluje kao ostatak nakovnja:

JetStreamCirrus1100119b.jpg

oct06-cloud-of-month-high.jpg

Kimi , nemoj trošiti vrijeme na gluposti , radije nas redovno obavijesti o mogućnosti tog nadolazećeg cilkona ili zahladjenja . Vjerovatno si primijetio da cijelu populaciju zanimaju vremenske prilike i prognoze , ali vidiš da je na ovom poljoprivrednom forumu najveće interesovanje i rasprava jer jedino nama je to najviše bitno jer mi živimo od toga .

Taman posla vreo,osvežava samo tako.Jedino malo fenira Vojvodinu za stepen-dva više nego ostatak zemlje.

S njim i temperatura malo opada,a tek vlaga...spustila se sa jučerašnjih skoro 45% na svega 26%.

Momo,baš zbog toga sam jednom za svagda i raskrstio s tom tematikom ovim prethodnim postom.

Imaš svako pravo za to što si rekao:bravo:.

Nema promena jutros naravno,sve je isto kao i sinoć.Dolaze nestabilnosti i padavine i po GFS i po EC.

Ima u imenjakovom postu i logike.
Vratite se pet godina u nazad 2010 bila potopna ,2011 prva polovina sa mnogo kise kao i ova ,a posle bas zasusilo bar kod nas u Macvi i onda katastrofalna 2012.
Mozda je i onom gore zabagovao neki uredjaj pa vrti jedno te isto u krug.

Jako toplo i suvo, ima nesto vetra i mislim da on ipak pomaze.

Zemljostrugar obecao da nece pominjati vise avione.:osmeh:

Post-saharski juzni banat,

mislim da je mozda i najgore prosao, em nije pala kisa odavno, ni oblak da naidje, em vetar dodatno isusivao :udri:

Ево како је у не далекој Пољској.

Ovog vikenda u Poljskoj je teperatura dostigla 39.8 stepeni.
Sadašnje temperature ozbiljno prete da obore rekord od 40,2 stepeni, koliko je u Poljskoj bilo 1921. godine.

A ha, Poljaci imaju problem sa avionima jos pre 2sv rata. Mora da je Hica vrsio neke eksperimente kako bi sto lakse pokori Poljsku. I uspelo mu za svega par dana ??????

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh