Koristite zastareli preglednik. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Kod nas sada nebi pomogla ni morava a kamoli neka kisica.Sve je zavrsilo.Inace juce sam crpio neku novu septicku jamu cista voda, tomosovom pumpom, posle sat vremena voda se pomakla jedan metar od pumpe, pronasla je neki krater i sve ode u njega.Pumpa izbaca od prilike 7-8 l u sekundi, pa sada vidite kako je stanje kod nas.
Ja stvarno ne razumem ljude, prvo Kimi čovek kaže koja je tendencija, i onda navalite, šta će nam sad kiša, samo će da pokvari, a do pre par dana samo što dodole niste vodili na njive. Elem odlično bi bilo kad bi bilo kiše, ima malo useva koji se drže još dobro, lakše i uspešnija će biti jesenja setva a krajevi koji oskudevaju sa vodom svaku kap gledaju kao zlato, u ovakvim situacijama samo neka pada.
Sigurno je da treba kiše, barem većini nas. Nekome možda manje jer je nešto dobio prošlog vikenda, a neko smatra da je možda za neke useve kasno i to treba razumeti ...
Ja sam odlućio da je više ne očekujem, dosta sam gledao oblake koji me obilaze i nervirao se. Ako šta bude dobro jeste, a ako ne bude da smo zdravo ...
Ovaj put nadam se da nece da omane,sve vodi ka tome da se ovaj pako zavrsava od petka ali daj boze da bude i tako.meni je do sada napravilo stetu bar za 50% na usevima ako padne za 5-6dana mozda i poravi stanje ali sada mi je sasvim sve jedno.
Kod mnogih je mozda kasno za prolecne useve da padne,ali postoje ljudi ciji usevi jos uvek nisu propali skroz i kojima je kisa potrebna,takodje treba kise i za jesenju setvu,bolje da pocne na vreme da pada nego da posle gledamo u nebo svaki dan da l' ce pasti ili ne....I kod mene je za neke useve kasno,kod nekih bi mozda popravila stanje,ali ne treba sad kukati i govoriti da ne treba da pada,pa nije ni prva,a ni poslednja susna godina koja nas je zadesili.
Bitno je da se temperture vrate u normalu.Ovakve temperature ne dozvoljavaju normalan rad ,kako kući tako i u polju.Nema odmora ni noću pošto kuće ne uspeju da se ohlade .
Kada se saberu padavine na kraju godine mozda bude i malo vise od proseka a ironija je u tome sto kada je najvise trebala kisa tada nije pala kao da neko namerno to radi i tako je godinama unazad ako je ima ima je podavi narod,rasturi kuce ako je nema izgore sve zivo i na kraju padne cisto radi reda a pre toga bude dobar grad.eto sta je priroda koja se izopacila u poslednjoj deceniji ili je meni lose pamcenje.
Danas bio u polju. Kise treba al nema.... Ono sto je palo to je skoro i isparilo.... Jbg ide zivot dalje samo boze zdravlja netreba se mnogo sekirati inace odose zivci . Prosli put kada sam isao da obidjem atar nisam mogao da spavam par noci jbg... i onda covek prelomi u sebi najbitnije je zdravlje.... A oni koji me zezaju za avione jedno pitanje , zasto se necuju kada nema oblaka samo to neka pokusaju oblasniti nama laicima.