Vremenske prilike u 2015-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član Kimi i ostali članovi meteo foruma ,vide promenu vremena u toku sledeće nedelje.
Preuzeto sa meteoforuma.

zmi6on.gif

ecm1-192.gif

Poslednja izmena:
Ta karta koliko vidim vazi za sledecu subotu ,bojim se da tad nece vredeti nicemu jer svakim danom promene u ataru su sve drasticnije.

Šta će biti ,videćemo .Znam da je kasno za mnoge useve ali bar će ljudi lakše raditi.Juče smo na svojoj koži osetili dah žarkog leta.

Kod nas sada nebi pomogla ni morava a kamoli neka kisica.Sve je zavrsilo.Inace juce sam crpio neku novu septicku jamu cista voda, tomosovom pumpom, posle sat vremena voda se pomakla jedan metar od pumpe, pronasla je neki krater i sve ode u njega.Pumpa izbaca od prilike 7-8 l u sekundi, pa sada vidite kako je stanje kod nas.

Ja stvarno ne razumem ljude, prvo Kimi čovek kaže koja je tendencija, i onda navalite, šta će nam sad kiša, samo će da pokvari, a do pre par dana samo što dodole niste vodili na njive. Elem odlično bi bilo kad bi bilo kiše, ima malo useva koji se drže još dobro, lakše i uspešnija će biti jesenja setva a krajevi koji oskudevaju sa vodom svaku kap gledaju kao zlato, u ovakvim situacijama samo neka pada. :ppozdrav:

Sigurno je da treba kiše, barem većini nas. Nekome možda manje jer je nešto dobio prošlog vikenda, a neko smatra da je možda za neke useve kasno i to treba razumeti ...
Ja sam odlućio da je više ne očekujem, dosta sam gledao oblake koji me obilaze i nervirao se. Ako šta bude dobro jeste, a ako ne bude da smo zdravo ...

Rtavn1924.gif

Ovaj put nadam se da nece da omane,sve vodi ka tome da se ovaj pako zavrsava od petka ali daj boze da bude i tako.meni je do sada napravilo stetu bar za 50% na usevima ako padne za 5-6dana mozda i poravi stanje ali sada mi je sasvim sve jedno.

Kod mnogih je mozda kasno za prolecne useve da padne,ali postoje ljudi ciji usevi jos uvek nisu propali skroz i kojima je kisa potrebna,takodje treba kise i za jesenju setvu,bolje da pocne na vreme da pada nego da posle gledamo u nebo svaki dan da l' ce pasti ili ne....I kod mene je za neke useve kasno,kod nekih bi mozda popravila stanje,ali ne treba sad kukati i govoriti da ne treba da pada,pa nije ni prva,a ni poslednja susna godina koja nas je zadesili.

Bitno je da se temperture vrate u normalu.Ovakve temperature ne dozvoljavaju normalan rad ,kako kući tako i u polju.Nema odmora ni noću pošto kuće ne uspeju da se ohlade .

Kada se saberu padavine na kraju godine mozda bude i malo vise od proseka a ironija je u tome sto kada je najvise trebala kisa tada nije pala kao da neko namerno to radi i tako je godinama unazad ako je ima ima je podavi narod,rasturi kuce ako je nema izgore sve zivo i na kraju padne cisto radi reda a pre toga bude dobar grad.eto sta je priroda koja se izopacila u poslednjoj deceniji ili je meni lose pamcenje.

Danas bio u polju. Kise treba al nema.... Ono sto je palo to je skoro i isparilo.... Jbg ide zivot dalje samo boze zdravlja netreba se mnogo sekirati inace odose zivci . Prosli put kada sam isao da obidjem atar nisam mogao da spavam par noci jbg... i onda covek prelomi u sebi najbitnije je zdravlje.... A oni koji me zezaju za avione jedno pitanje , zasto se necuju kada nema oblaka samo to neka pokusaju oblasniti nama laicima.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh