Vremenske prilike u 2015-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sto se mene licno tice kada bio imao 1milion eu nebih toliko brinuo sada,znao bih sta bi radio a ovakvo vreme bi mi islo na ruku prosto obazavam lepo i stabilno vreme imam bas puno ideja kako bi mi tada zivot izgledao umesto toga ja sada kopam po modelima trazeci bar malo nade za padavine ali ne nadjoh jos nista.posto sam optimista ipak verujem da ce biti kise uskoro,danas nije puno vrucina izdrzacemo jos dva tri dana jer svaka kisa manja od 15-20mm samo bi stetu nanela ukoliko ostane toplo jer koliko vidim kukuruz ne voli malo kise i temperaturu odmah se uvija.bice zajebano ali bilo je i gore ja se uzdam u dubinsku vlagu jer nesecam se da je nekda imalo vise nego sada a kukuruz je radjao godinam unazad osim 2007.

Imam problem za koji je verovatno Kimi jedina osoba na svetu koja moze da mi da savet. Zbog prirode posla setio se neki nacunik iz inostranstva da mi trazi trazi kakvo je bilo vreme od npr 20.06.2015-05.07.2015 u Srbiji. Znaci ne vremenska prognoza nego kad je bilo suncano a kad je bilo kisno i gde? :cool::kisa:::samo bes::

20-og je bilo kiše ujutru,dok je zatim usledilo promenjivo oblačno i sveže vreme.21-og hladno jutro,dan prijatan uz sunčane intervale,tek ponegde po koji pljusak u centralnim krajevima.23-eg tokom popodneva prošao suvi hladan front,koji je doneo zahlađenje,maksimlane temperature tog dana su se bile popele do 28-29 stepeni.24-og hladno,uz kišu u većini krajeva posebno popodne.25-ti je bio promenjiv i prijatan,bilo je pljuskova po Banatu i Šumadiji.26-og je bilo dosta hladno u centralnim i južnim krajevima,uz celodnevnu kišu.27-mi je bio sunčan i topliji,uz prijatne temperature.28-mi je je započeo oblačan,ali je zatim bilo sunca što je uslovilo razvoje i pljuskove u većini krajeva.29-og pljuskovi sredinom dana u centralnim krajevima,zatim sunčano.U noći na 30-ti front i pljskovi,mahom u centralnoj i južnoj Srbiji.30-ti je bio u znaku više Sunce,retkih pljuskova bilo je mahom na istoku Srbije.1-og takođe razvoji i pljuskovi mahom na istoku zemlje,u ostatku sunčano i toplije.3,4 i 5-ti su bili sunčani,više oblaka je bilo jedino u istočnim i južnim krajevima,temperature su postepeno dostizale i prelazile 30-ku u svim krajevima.Eto ukratko :osmeh:

Prekosutra inače možda zalutaju neki pljuskovi do severa Vojvodine sa severozapada.

z3_mlcape_126.png
z3_temperature_102.png
z3_precipitation_150.png
Rtavn1384.gif

Evo par modela sta nas ceka u bliskoj buducnosti.

Kimi,kad ce padavine u juznom banatu,jer ce biti nesto za 10 dana?Ili mozemo da se oprostimo od useva::suncanje::::lose::

Poslednja izmena od urednika:
Kao što je napisao jedan član,postali smo kao Sahara.Ovde u julu bez kapi kiše.Jun slab,palo oko 25 mm.I to dosta ne ravnomerno.Najviše je padala 24 juna,kada je palo oko 10 mm.Kada vidim šta nam sleduje muka me hvata! ::lose::

Sam juzni banat je jako lose prosao sa zadnjom kisom, ovom sto je padala po vojvodini, bio do bg, gledam kukuruze usput, lisce ce se skuvati, siljato ko kaktusi, podgoreli.
Jos ovo najavljeno povecanje temperature:udri:

Malo mi bode oci nepostovanje Kimija, ili da kazem nedovoljno postovanje prema coveku koji nesebicno deli znanje i cesto to radi uspesnije od kojekakvih grupa meteorologa po raznoraznim sajtovima.Prelistajte malo unazad, par strana , desetine pitanja postavljenih njemu i na sva je dao odgovore.Covek se bavi meteorologijom, ne ocekujte da zna koliko je litara kise potrebno svakoj vasoj parceli i usevu i da ocajava sto je nekome podgoreo usev.Ove godine je sve jako razlicito cak i na maloj teritoriji,recimo, 2.5km od mene palo 100l vise kise nego kod mene, jbg....Ja licno jako postujem njegov trud i vreme koje posvecuje ovom forumu!:osmeh:

Kod nas Sahara je odavno, usevi jako lose podnose, ima koji su kukuruzu podgoreli do klipa, sta ce se tu brati ne znam, ali nece biti dobro ako uskoro nesto ne padne.

Malo mi bode oci nepostovanje Kimija, ili da kazem nedovoljno postovanje prema coveku koji nesebicno deli znanje i cesto to radi uspesnije od kojekakvih grupa meteorologa po raznoraznim sajtovima.Prelistajte malo unazad, par strana , desetine pitanja postavljenih njemu i na sva je dao odgovore.Covek se bavi meteorologijom, ne ocekujte da zna koliko je litara kise potrebno svakoj vasoj parceli i usevu i da ocajava sto je nekome podgoreo usev.Ove godine je sve jako razlicito cak i na maloj teritoriji,recimo, 2.5km od mene palo 100l vise kise nego kod mene, jbg....Ja licno jako postujem njegov trud i vreme koje posvecuje ovom forumu!:osmeh:

Slazem se sa tobom u potpunosti.

Kimiju svaka cast! Covek se trudi da svoje znanje podeli sa nama, ali nije u njegovoj moci da nam posalje kisu na njive.
Nema on kontrolu nad Haarpom pa da moze kad hoce da nam posalje kisneoblake, i to po mogucstvu samo iznad nasih njiva. Ne valja u komsijino:haha::haha:
Evo mi vapimo za kisom. Kukuruz poceo da se potpaljuje, a soja stoji i ceka kisu. Prodje Petrovdan, a kisa ne pade.

Moje misljenje je da ova godina nije ni priblizna 2012-oj. Ipak kada pogledamo jos uvek imamo prilicno sveze noci, a i ove dnevne su ipak ispod onih iz 2012 kada je tenperatura prelazila 45-i podeljak. Koliko se secam tog vrelog leta imalu smo u kontinuitetu nocne temperature iznad 30 stepeni. Bukvalno nije moglo da se spava. I sve je to bilo u vreme oplodnje kukuruza..
Sad je ipak situacija drugacija, jeste da su neki krajevi dobili manje kise, ali sta je tu je.

Mislim da kukuruzu dosta znaci kad su noci koliko toliko sveze. Evo kod mene u brdu jos uvek izjutra ima rose, sto ipak dosta znaci. Mada smo mi imali krajem juna odlicnu kisu, tri dana nije moglo u njive da se udje.
Sve u svemu mislim da situacija ipak nije toliko strasna, u poredjenju sa 2012-om kada je bilo dosta parcela gde nije imalo ni zrna kukuruza.

Moje misljenje je da jos uvek nije gora od 2012-te.To ce postati narednih 10 dana.Statistika mozda i pokazuje da nije gore nego 2012 ali atar pocinje da prica neku drugu pricu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh