Vremenske prilike u 2012 godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Trebo si da stavis kisobran iznad kuce pa sad ne bi moro da cistis sneg. Nisi se setio sta ti ja mogu.

drobi čitavu noć,jutros malo utanjio al sad opet pada ko lud,a za krov se ne sikiram lagan je i vjetar ga skida,temperatura -9 danas najavljuju jake padavine sutra i preksutra slabije ali utorak opet tarapana.Skroz zovu za razgrtanje snijega al ih malo držim na kvačilu dok ne skupe za naftu jer prošli zima su me izlevatili

G-dine peto 1 kod nas je običaj da stavimo merdevine da nebih pao (sneg,kiša) da se ne ugruva i tada je dobroćudan kad siđe dole pa je lako rukovati sa njime i lako se čisti, a za tavan imamo i tu rešenja da nebi zaboravili kako sneg izgleda dižemo ga na tavan i leti ga imamo u izobilju a dobar je i izolator.

16.png

Sneg
  • Temperatura: -11˚ C
  • Subjektivni osećaj: -11˚ C
  • Pritisak: 1023.0 mb
    down.gif
  • Izlazak sunca: 6:51
  • Zalazak sunca: 4:51

Bitan je i tip krova. Vrsta crepa takodje utice na to. Kod mene na supi gde je alu krov sneg se jedva zadrzava, prosto neobjasnjivo, a na crepu od kuce savim lepo stoji, a isti ih sneg zavejava.

[h=6]UPOZORENJE: od ponoći pa sve do nedelje ujutru u većini krajeva obilne snežne padavine i novih 30-50 cm snega, lokalno je moguće i još više snega. U nedelju tokom dana i u ponedeljak bez padavina, ali od ponedeljka uveče i u utorak još jedan talas jačih snežnih padavina, što će ozbiljno ugroziti rekorde u visini snežnog pokrivača u celoj zemlji. Nešto manji sneg se očekuje na jugu Srbije. Modeli se još uvek dvoume da li će u subotu temperatura na kratko skočiti, mada i ako se to desi, ponovo će pasti obilan sneg, jer će u subotu popodne i uveče ponovo pasti temperatura na oko -10 C. So u ovim oklonostima ne deluje, tako da se očekuju teži uslovi u saobraćaju u celoj zemlji za vikend...[/h]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh