Vremenske prilike u 2012 godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
to je dobro,zar ne? nadoknadice se vlaga,svaka pahuljica vredi zlata u susnim godinama.
a da vas pitam,kako se racuna kad padne sneg koliko je to litara napr 10cm snega/kvadrat je koliko lit vode po kvadratu?
Evo clan kiraj je ovako objasnio

Na meteoforumu sam pročitao da 1 mm padavina na ovako niskim temperaturama može da da 2,5 cm snega (danas u Koršumliji)
Ako prognoze daju oko 40 mm padavina ,evo metar snega.Član Kimi zna to bolje da objasni :osmeh:.

Pa nije isto dal je snijeg suv kao ovaj ili kad su krupne pahuljice. Ovde je pao desetak cm ali tako sitan da je to zasad jako malo vlage kad se istopi , ali za pšenicu :veseljak::

Kolka je tezina snega ili vodenog taloga ako je prvi put pao 40cm pa padala i kisa, pa palo oko 30 cm jugov a juce palo 40 cm severac.

Na ovo tvoje pitanje najpravilniji odgovor dace taj koji je to sve poslao:haha::ppozdrav:

---------- Poruka napisana u 19:15 ---------- Prethodna poruka je at 19:13 ----------

Kolka je tezina snega ili vodenog taloga ako je prvi put pao 40cm pa padala i kisa, pa palo oko 30 cm jugov a juce palo 40 cm severac.
Na ovo pitanje ce najpravilnije odgovoriti taj koji je poslao sve to:haha::ppozdrav:

Zadnja dva dana temperatura se krece od-12 do -15,a 30.01. i 31.01.bilo je -23 i bilo je jezivo hladno.Danas malo padao sneg,za sutra kod nas najavljuju ledenu kisu.

Evo kako izgleda kod mene ispred kuce
zanet3.jpg

zanet1.jpg

zanet.jpg

Kod mene za 24h napadalo 26cm.Sreća što je suv jer kako najavljuju da će padati još dva tri dana ne znam kako će ti krovovi izdržati toliki sneg?

kod mene trenutno -11 i napadalo 40 cm, s tim da sada pada pravi sneg, onako bas muski tako da ce do sutra preci 60, a do nedelje i doci skooro do 1m. veselloooo

Kod mene za 24h napadalo 26cm.Sreća što je suv jer kako najavljuju da će padati još dva tri dana ne znam kako će ti krovovi izdržati toliki sneg?

interesantna pretpostavka!! sad je vreme da se izprobaju resetkasti krovni nosaci

sad sam palio vatru pa gledam od sinoc jos 10 cm snega a temperatura -11 C

Kazu da ce biti ovako kod mene (vazdsnaom liniom smo jako blizu sa Vukovarom). Ogrev je srecom spreman.

[TABLE="width: 360, align: center"]
[TR="bgcolor: #ffffff"]
[TD]Subota
04.02.2012.[/TD]
[TD]
37s.gif
[/TD]
[TD]-10 °C

[/TD]
[TD]-8 °C

[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TD]Nedjelja
05.02.2012.[/TD]
[TD]
7s.gif
[/TD]
[TD]-13 °C
[/TD]
[TD]-7 °C

[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TD]Ponedjeljak
06.02.2012.[/TD]
[TD]
37s.gif
[/TD]
[TD]-13 °C

[/TD]
[TD]-7 °C

[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TD]Utorak
07.02.2012.[/TD]
[TD]
37s.gif
[/TD]
[TD]-7 °C

[/TD]
[TD]-2 °C

[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TD]Srijeda
08.02.2012.[/TD]
[TD]
23s.gif
[/TD]
[TD]-12 °C

[/TD]
[TD]-2 °C

[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TD]Četvrtak
09.02.2012.[/TD]
[TD]
1s.gif
[/TD]
[TD]-16 °C

[/TD]
[TD]-7 °C

[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TD]Petak
10.02.2012.[/TD]
[TD]
1s.gif
[/TD]
[TD]-21 °C

[/TD]
[TD]-11 °C

[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]

U Mostaru potpuni kolaps ,snijega se i ne zna koliko ima.Dosta ljudi je ostalo zavejano u vozilima na prilazu gradu i uputili su apel za hitnu pomoc.Ne pamte ljudi ovakvo vrijeme niti ovoliki snijeg na ovim prostorima.

-11, celu noc padao i sada ali slabijeg intenziteta.

@paorpaor

Ja ga nisam trazio, a dobio ga.:osmeh:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh