VLADIMIREC T-25

Sta kad pozajmis traktor ili prikolicu ??:osmeh:

Kad pozajmim prikolicu tu od 6000kg odmah ide na Vladimirca... :osmeh: Sala naravno to sam jednom dovukao do kuce jer sam morao ali ipak je to previse za njega jer teret i prikolica imaju sigurno 8000 kg i jako mu je tesko... Ali ovu moju na slici voza odlicno..

- - - - - - - - - -

Moras fergu bolje zaletiti ja vozim sa fergom 4 5 tona ali je prikolica jednosovnika i optereti mu zadnji kraj da nema sanse da proslajfa.

Kazem ti ja sam vise puta pokusavao da izadjem u zadnje dvoriste sa prikolicom koja je na slici i 539 to ne moze.. Ima snage on ne gusi se ali je pozadi laksi od Vladimirca i proslajfuje i stane... Vladimirac slajfuje ali ne staje..

Jedan lik iz Jakova kako bese nadimak Fjut ili tako nesto ima vladimirca i sasiju od tehnostrojeve vagonke prikolice i sa njom izvlaci drva ja sam se krstio kad sam video lik je nakoka kao da mu je neko reko e koliko natovaris nosis gratis kuci i izvlaci tako na nasip za odbranu od Save koji nije nimalo naivan strm dobar nagib treba tu izvuci vlajko kakvi trtrtrrtr i op gore je a ja jednom sa ferdzom malo nisam izgino . I posle ga ja pratim a on jadan kad se i docepa asfalta kad ga presalta a njemu tesko da povuce to je strasno a mozda zna jos neki clan foruma tog lika lik je iz Jakove posle centra prema s clubu sa desne strane .

Na asfaltu mu je tesko posle da povuce veliki teret ipak je to 2 klipa... Ali zato ja sa 5-tom brzinom i ne bojim se tereta od 6500 kg pozadi mene... :osmeh:
Dobro je sto su zakljucali temu "koji traktor kupiti" jer tamo niko u nista nece da poveruje... Ja znam da Vladimirec moze mnogo vise uzbrdo da iznese od 539 jer je jednostavno tezi pozadi od njega...

Pa IMT 539 sa ovim teretom nemoze izaci kod mene u dvoriste pa da ga bog tera!!! Probao sam vise puta i uvek na polovini uspona proslajfuje i mi postavimo klocne otkacimo 539 zakacimo Vladimirca u sred brega i blokada i on krece na gore... ALi motor na 539 bolje podnosi ovaj teret.. Ali vucnu silu glupo mi je i da poredim (SMESNO)... A u sezoni Vladimirec po nekad vuce 6000 kg zita plus prikolica,ali to kad pozajmim od jednog druga.. :ppozdrav:

Ćiro molim te reci mi kojom brzinom polaziš iz mesta u ovoj situaciji,isti su nam traktori i dok sam koristio špediter grdne muke sam imao,ali sam ga i tovario po 4-5 metara kubnih sirove bukovine?

JA nikad ne koristim one naj sporije tako da koristim za tu situaciju 1 i blokada odmah stisnuta i on ili ce da krene ili ce da se ukopa do osovina... Nemam ja problema sa njim da ce da malaksa u 1.. Samo ce da proslajfuje (gume mi ocajne)...

Ma meni po bio najveći problem da se ne zakopa uzbrdo a da me ne gura nizbrdo . Ja ponekad moram i u onu bržu usporenu da ubacim imam velikih ali kratkih uspona,jer najgore mi je kada idem na Kopaonik po drva.

Šta da se radi para nemam da kupujem a to na planini tastovo.Ionako seču lopovi bolje mi da se malo pomučimo nego drugi da se vajdi.
Sada imam jednoosvinku napravljenu od zastave 620 sa duplim točkovima ,a od šreditera sam napravio šasiju iliti drvarku isto jedna osovina i sada mi je daleko lakše i bezbednije.Čak šta više mogu i teže terete da transportujem a da se vlatko nezamuči i ne prošlajfuje samo da se blagovremeno prešalta u odgovarajući stepen prenosa.....

Vlatko je za u sumu zakon u odnosu na 539.Jeste da 539 ima jaci motor,ali Vladimirac ima bolji prenos i vecu masu,a ima i dobar obrtni moment na niskim obrtajima.
Zlajo jel mozes da postavis neku slikicu tvojih sumskih prikolica?

A sto ne bi vukao?? Verujte mi mnogo podcenjujete Vladimirca... Danas me iznenadio 6000 kg po ovom blatu sa gotovo celavim gumama... Ja se vec spremao da upalim drugi traktor mislio nece uspeti Vladimirec da je istera iz supe,malo je uspon ali bez vece muke... Jeste da je slajfovao blato je bilo stvarno veliko sneg je padao ali uspeo je... Opet me iznenadio...

Ciro pogresno si protumacio niko ne potcenjuje Vladimirca, samo sam pitao kako tera frezu (ko tera frezu sa njim) i koliko siroku freze vuce???.

Deo upisa sa smajlijem je namenjen @niki9298...

Poslednja izmena:
Ciro pogresno si protumacio niko ne potcenjuje Vladimirca, samo sam pitao kako tera frezu (ko tera frezu sa njim) i koliko siroku freze vuce???.

Deo upisa sa smajlijem je namenjen @niki9298...
skoro sam kupio frezu sirine 170 gramip,probao sa vladimircem u jesensko oranje ne oseca je u sporoj brzini al ona malo brza ,kacio sam na vladu i silo kombajn mengele 3 i njega tera ,samo sam probao onako radi interesa,,al siliram sa ltz 55

- - - - - - - - - -

72590_517525771626139_914461010_n.jpg

Nazad
Vrh