VLADIMIREC T-25

Sad ce da padne neka slika pre skidanja ploce a i polse ali su zakomlikovali moraju prvo cevi da se poskidaju od hidraulika strasno

Nemoj skidati cevi od hidraulika, samo ih malo otpusti i imaces dovoljno mesta da izvuces. Jer ako treba mozes malo montiracem da ih odignes koliko treba.

E ovako evo slika prvo po meni ove opruge izgledaju dobro e sad vidi se dole saf da je zavijen u onoj viljusci za biranje brzih i sporih brzina lageri su izgleda dobri sad nesnmem da se usudim da odvijem saf iskakace posle opet dali ima neka druga opcija zasto to iskace ili ne jedan drug mi je rekao da mora da se skida ploca odozgo i da je otisao birac ali mi je rekao i da probam kad ubacim u brzinu i polako pustam kvacilo pre nego sto krene da probam da izbacim menjac i ako izbacim znaci da ce opet da iskace tako da stelujem neku nazibljeni veliki metal sto ide od kvacila preko cele ploce od tocka do tocka da probam maksimalno da skratim tako da ne mogu da izbacim menjac dok ga ne pritegnem do patosa kvacilo ako opet bude zezalo mora opet da se skida cela ploca i nije uopste mali posao cenio bih i savet drugi ako mogu nbekako drugacije to da odradim samo d ane skidam polklopac menjaca pozdrav

- - - - - - - - - -

fotografija0444.jpg

fotografija0446.jpg

fotografija0447.jpg

AKo mozes da izbacis menjac iz brzine bez da stisnes kvacilo onda ti ne zakljucava u brzini.. Onda nasteluj onaj zub (ili kako veec) sto zakljucava brzine i kraj price... Mora da iskace iz brzine ako mozes menjac da izbacis iz brzine bez stiskanja kvacila... I to mozes nastelovati bez da skidas plocu... :ppozdrav:

Ali ne moze da izbaci iz brzine bez kvacila u tome i jeste cakaa zato je podglavljen saf u reduktoru redukttor iskace ako sam ja to lepo objasnio

A jer mozes da izbacis reduktor bez kvacila??? Na moj nemoze ni rediktor... Moj Vladimirec nikad nije izbacio iz brzine... Samo mi se jednom desilo da sam ubacio u onu naj sporiju brzinu i kad sam izbacio iz nje traktor je ostao isto u toj sporoj.. I ja ponovo vratim menjac u tu brzinu i jako ga udarim na sec i ono izadje menjac u ler.. I od tad vise ne ubacujem u te brzine.. Nemam potrebe za to..

Ne razumem malo taj menjac sa jednom palicom... Sta je sve potrebno da se taj sistem prebaci na dve palice??? Ja ipak mislim da su dve palice zakon za tu jednu...

Predrag003@ Ja Tebe nista nerazumem. Kazes da je zavijen neki saf [sraf]. Pa tamo nema mesta ni za iglu a kamoli za sraf. Reduktor nemoze da se izbaci u ler ili je u brzim ili u sporim. Uzmi neki pajser i gurni ga u viljusku reduktora pritisni kvacilo i pomeraj ga levo desno. Menjac nikad nemoze sam da izbaci iz brzine zato sto ima blokadu brzina. Moze da blokira jednu brzinu prilikom saltanja i to onda kad se naglo izbaci iz brzine i rucica se skloni u stranu a u menjacu izbacena viljuska nastavi put u brzinu preko [naprimer iz 1 u 5]

pa jel vidis na prvoj slici da je zavijen saf u rupi gde treba da izadje viljuska snopa kad je u brzima i kako kazes da nemoze pa nisam retardiran vakljda vidis na slikama

E sad sam shvatio. Vidi se vijak zavijen u rupu gde treba da izade sipka vodjica. E sad zasto je to uradeno.Da bi zavio taj sraf morao je narezati navoj.Probaj da odvijes sraf i vidi dali to funkcionise i dali prebacuje u brze. Ako to nebude radilo ionako ces morati da skidas poklopac od menjaca. Verovatno je slomljena viljuska koja prebacuje zubcanik.

Da li znas gdje i kako mogu pronaci i skinuti radionički priručnik ili neki katalog rezervnih dijelova za traktor Vladimirec T 25?

Unaprijed se zahvaljujem

Pozdrav

Imam ja knjigu ali nemam skener mogu ti slikati ako te nesto konkretno interesuje... :ppozdrav:

Hvala na odgovorima, odakle vama te knjige, da li se mogu negdje kupiti. Imam kvar na mjenjaču, ukoliko mi bude potrebna pomoć i slike javit ću se.

img20130203161203.jpg
img20130203161146.jpg

img20130203161136.jpg

img20130203161232.jpg

Društvo zreba mi pomoć da rešim ovo,neznam šta da radim ?
Kada sam kupio traktor videlo se da je stub upravljača skraćen i da je niži , vidi se na slici kako je odrađen sastav prvo nitne pa varenje.Sada je polomljeno dole pukao je var između puža i osovine,da li to treba da bude zavareno da li da krpim ovo ili da kupujem novo?
Da li neko zna cene osovine,puža,stuba pojedinačno ili je to u garnituri? Svaka pomoć je dobrodošla.Bio bih zahvalan ako neko ima sliku puža i osovine da postavi.pozzz....

Hvala @vladj to sam uspeo i ja da nađem,ali se ne vidi detalj kako je spojena osovina sa pužnim zupčanikom.Verovatno je to kod mene nešto krpljeno i budženo pa nije u centru i zato je i puklo.

Nazad
Vrh