VLADIMIREC T-25

samo karike promenio,nije trosio ulje a netrosi ni sada!radim ja s njim i sve to samo mi nekako nema snage il se to meni cini,kad idem uzbrdo brzo mi izgubi gas pusi puno i moram ga pressaltat
a hidraulik prednji koristim da mogu plugove il neki laksi prikljucak dovuc u njivu i pozadi prikolicu il prikljucak,jer imam par njiva daleko pa mi se neispali tam vam izdangubim

Kad si menjao filtere za gorivo?

Kakav ti je pritisak ulja i potrosnja goriva. Sto se goriva tice zanima me da li vise trosi od kada si primetio da je motor oslabio ili je potrosnja ista?

Imam jedno pitanje za vas.. Na ovom snimku,na ovom ofarbanom Vladimircu na polugama je zakacena nekakva sprava koja se kaci u tri tacke.. Cemu sluzi to?????

Verovatno za brzo kacenje nekog prikljucka . Kao sto imas na nekim sejalicama itd.

Jedno pitanje u vezi vladimirca dosadi mi ovaj drug njemu je menjac poceo da iskace iz brzina pa je zaglavio ima sdad samo spore napred i nazad sta to moze da bude i jeli veliki posao da se rasturi i u stvari da li uopste tereba da se rastura ceo menjac ili sta isto ima menjac kao moj sa jednom palicom Hvala u napred

pritisak ulja je dobar,a potrosnja neznam ni sam mozda malo vise trosi.
nisam radio glave.valjda su dobri ventili,gledalo je par majstora kazu da je sve uredu,al ja sam i dalje nezadovoljan

Jedno pitanje u vezi vladimirca dosadi mi ovaj drug njemu je menjac poceo da iskace iz brzina pa je zaglavio ima sdad samo spore napred i nazad sta to moze da bude i jeli veliki posao da se rasturi i u stvari da li uopste tereba da se rastura ceo menjac ili sta isto ima menjac kao moj sa jednom palicom Hvala u napred

Zaglavio je menjac u sporim brzinama?? Vladimirac nema rikverc u sporim brzinama... Netreba da se rastura menjac da bi se odglavio menjac... A to sto mu izbacuje iz brzine neka proveri zakljucavanje menjaca.. Mozda ne zakljucava pa zato iskace... :ppozdrav:

neka skine poklopce sa strana i moze napraviti to sto se zaklavio sao osovine neka malo udari.a vjerovatno je kljucanica problem sto iskace,
najlakse je kad je trakor ugasen nek ubaci u brzinu i kad pusti kvacilo nebi smio da se moze izbacit mjenjac rukom.dok se moze izbacit iskakat ce opet.

Desava se da menjac zaglavi u puzecoj najcesce. U tom slucaju potrebno je da skine poklopac sa leve strane koji drze 4 srafa. Tu se nalaze osovine viljuski koje izlaze iz menjaca. Zatim kada se stisne kvacilo potrebno je drugu osovinu gladano sa zadnje srane, lagano pomerati unutra dok se ne izsalta iz brzine a to se oseti pod rukom. A sto se iskakanja brzina tice problem moze biti opruga koja vraca pedalu kvacila uvis. Tacnije ako je ona oslabila ili stavljena duza tako da u radu pedala skace gore-dole. A mogu biti i opruge. Do njih se dlazi kada se skine pod, zatim 4 stafa koja drze rucicu menjaca. Tu se nalaze rupe sa oprugama koje potiskuju kuglicu na osovinu i tako zabravljuju, tj onemogucuju iskakanje iz brzina. Uglavnom se desava da se te rupe zaprljaju, i tada je potrebno izvaditi opruge i kuglice, ocistiti ih, rupe izduvati sa kompresorom, i pri vracanju namazati sa tovatnom mascu. I vec pomenute opruge mogu posle izvesnog vremena oslabiti tako da ih je potrebno zameniti novim. Oprez pri vadjenju kuglica i opruga jer mogu upasti u kuciste menjaca i uzeti jos vremena pri njihovom vadjenju. Eto to je uglavnom sve.

Ma on je namerno zaglavio u sporima da ne bi iskakao ako me razumete on je tako namestio poturio je neki saf ispod rucice da nemoze da ide gore na vrhu biraca levo desno nego samo da ima rikverc spore i napred spore ili 1,2,3 a nema ,4,5,6

- - - - - - - - - -

foto.jpg

- - - - - - - - - -

E kad ovako gledate mnenjac on je namestio da nemoze da ide skroz desno u one pregrade za brzo i sporo

sasa jel mislis samo malo na pumpio ono zakrenut il ponovo ga uzubit skinut onaj poklopac pa ponovo.

Pola sata treba da se otvori kompletan menjac. To sto je postavio morace otvoriti menjac i izvaditi saraf, onda ona budza sa desne strane menjaca sto stoji odgore treba da se pogleda u kakvom stanju su opruge i trebalo bi one dekle sa obe strane skinuti i obrusiti krajeve tih biraca jer su verovatno osteceni od udaranja. I NI SLUCAJNO ne udarati po biracima sa cekicem nego podmetnuti neko drvo.
I postoji jos jedan deo koji moze da uzrokuje izbacivanje iz brzina je zakljucavanje brzine koje je vezano sa kvacilom. Sa desne strane menjaca ima poluga koju bi trebalo prestelovati da bi zakljucavala brzinu.

nadam se da je ostalo uredu,najbolje radi na ovom sto je sada a nisam ga ono zakreto jos malo na pumpi na ona 4 sarafa i to cu probat,

Nazad
Vrh