VLADIMIREC T-25

Pa sta ima veze sto je bocna zasto bas za nju treba duplo kvacilo a za zadnju ne??? A i nisam video ni jednog Vladimirca sa takvom kosom,nemogu da smislim zetore sa tom kosom ne bi stavio to na moj traktor pa da mi daju neznam sta,i posle dok obavljaju sve ostale poslove visi im ta kosa sve vreme tu sa strane stvarno glup prikljucak za mene...

Ja imam na zetoru takvu kosu, treba mi 15 minuta da je skinem i 20 minuta da je namestim. Nikad je ne nosim na traktoru. Ali ima ljdu kojima je tesko ili ih mrzi da skidaju kosacicu pa je tegle svuda sa sobom. Te bocne kosacice su jedno veliko sranje bez rotacione nema nista, pogotovo u prvom kosenju kad ima krticnjaka na bocnoj kosacici pukne cigancica i presedne mi kosenje. Kosim sa njom kad nema bolje ali s proleci cu videti da kupim rotacionu mnogo ce mi olaksati posao... Zaboravih da napomenem zetor koji ja imam ima jednostepeno kvacilo kosim sa njim bez problema samo stvar navike...

Kako ce biti glup prikljucak kad ja godisnje pokosim sa njom oko 30 40 ha mada sad cu najvjerovatnije kupiti rotacionu, meni je ova dobra bocna kosa zato sto sa njom mogu ponjeti i kupilice.

Svaka tebi cast ja bi odavno batalio takav posao i poljoprivredu da treba da pokosim toliko sa tom kosom imam zadnju olt kosu i kad pocnem da kosim i slomi se cigancica pa to nije posao.. Ali tema je imak Vladimirec necu dalje :off_topic:

To je sporo Sasa ja sa imt 539 kosu stavim za 4 minute a skinem je jos brze.Znam je nekad gotovo svaki dan skidati.Jel kod tebe remenica ispod kuke

Zetor ima to malo zaebanije od fergusona. Koja remenica velika ili mala? za mali se skida kuka ili poteznica i kaci se ispod velike, velika se kaci na kardan (on je iznad kuke)
Druze ta bocna kosa je dobra ali samo za nas sto nemamo bolje inace je sranje zivo nema nista bez rotacione kose. Posto imas bocnu kosu znas koja je muka sa njom kositi pogotovo ako mnogo kosis znas koliko puta cigancica zna da pukne, ko zna koliko puta sam samo prut od kose vario nitovao druge nozeve itd. Zetora sam skoro kupio sa tom bocnom kosom ali dugo godina kosim sa takvom kosom, pre zetora imao sam Svabu(Jozef Bautz) sa bocnom kosom sa njim u kosenju nije mogao da se meri ni jedan od pomenutih traktora ali prodao sam ga jer nema delova za njega...

Ma znam kako je kod zetora, meni pukne ciganka mozda jednom u dvije godine najveci je problem gdje imam mravinjaka pa jos mokro tu je sranje ali gura se nekako.
Meni bi valjao neki tako neki traktor ko vladimirac ali steta sto nema duplo kvacilo bas zbog te bocne kose da je ne skidam stalno i da zgrdje sijeno. Posto kravama kosim svaki dan i dovozim im zelenu travu.

Moj vladimirec je davno penzionisan sto se tice kosenja sad to radi Rakovica,a vladimirec nosi korpu,ciklon,razbacivac otkosa,cirkular,i malo vuce dvo osovinku u vrsaj kad su ostali traktori zauzeti ali reko sad posto je dosao 820...

Ma znam kako je kod zetora, meni pukne ciganka mozda jednom u dvije godine najveci je problem gdje imam mravinjaka pa jos mokro tu je sranje ali gura se nekako.
Meni bi valjao neki tako neki traktor ko vladimirac ali steta sto nema duplo kvacilo bas zbog te bocne kose da je ne skidam stalno i da zgrdje sijeno. Posto kravama kosim svaki dan i dovozim im zelenu travu.

Meni puca cigancica na krticnjake ne svaki put ali prvo kosenje je pakao za tu vrstu kosacice.
Da sam na tvom mestu kosacicu ne bih nikad ni skidao, bar dok je sezona kosenja...

Dobar je ali mi se ne svidjaju farovi nisu na njihovo mesto ovako izgleda nekako gore...

To je bila profesinalna prepravka jer kada podigne dasku uvis onda su farovi zaklonjeni. Mogao je to i drugacije resiti. Mozda ubaciti cetvrtaste u prednju masku ili ih postaaviti u paru na kabinu.

Znam ali je dosta ruzniji sa tako visokim farovima.. Ali mu je lepa kabina one kabine njegove mi se ne svidjaju sto imaju nekako vrata ukoso...

Los nema duplo kvacilo jedina mana...

Odsustvo duplog kvačila pri košenju nije nikakva mana za nekoga ko za bolje ne zna. Često me ljudi sa čuđenjem pitaju: "Kako ti, čoveče, sa Vladimircom kosiš kad nema duplo kvačilo?" a ja im sa još većim čuđenjem odgovaram: "A šta je vama tu čudno? Uzmem i kosim."
- A šta kad zaguši?
- Izbacim iz brzine pa pustim kvačilo da odguši pa ponovo u brzinu i nastavim.

Nazad
Vrh