VLADIMIREC T-25

Ma, kakve četiri brzine, taj ko ti je rekao da ima četiri taj ne ume njime da rukuje. Garant je drugu ručicu koristio samo za napred-nazad, a u drugu grupu brzina nikad nije ni prešaltao.
Takvi Vladimirci sa dve ručice menjača imaju 6 brzina napred-nazad i dve usporene koje vuku samo napred.
Druga stvar, ponavljam se kao papagaj ali to je previše love za Vladimirca bez kabine. Za te pare se prodaju sa kabinom.
Jedan moj poznanik iz Kikinde je letos kupio za 2000 Vladimirca iz '86. sa kabinom, ventilatorom i grejanjem kabine u kompletu sa jednobrazdnim plugom i to od preprodavca. Ovo ovde ne da nije skupo nego je papreno skupo.

Poslednja izmena:
Kad se uzme u obzir da uz ovoga idu :dva pluga, prikolica i burgija, onda i nije puno para.Cenim da ova napred navedena gvožđurija košta oko 500 evra.

Sto se tice Vladimirca i njegovih brzina znam jednu zanimljivu pricu.Prica kaze da su pre nekoliko godina dvojica mojih rodjaka kupili svako za sebe Vladimirca.Pre njih su imali svaki po Tomo Vinkovic i dan danas ih imaju.Posto su u pitanju stariji ljudi nikako nisu mogli da nauce te brzine kojih po njihovim recima ima "hiljadu".Posle nekog vremena prodaju oni njih i jedan odmah kupi 539,a drugi trenutno trazi c-335.
Ovaj sto sad trazi c-335 za Vladimirca ima samo reci hvale,ali psuje menjac i konstruktora i rusa koji ga naprtavi sa "hiljadu" brzina.Kaze "sto mu nisu stavili 5-6 ko na 539 ili malog ursulu".
Eto sta znaci neznanje.

Ja imam Vladimirca sa dva menjaca kojih bre 1000 brzina pa taj menjac se salta kao automobil meni menjac jos nije zakrceo iz 6 u 3 ga vracam kako pozelis samo vratim rediktor u prvu grupu.. Moj drug je kupio vladimirca i pokazao sam mu dva puta i naucio je sve.. Oni se vise uplase ot tih menjaca nego sto su komplikovani... Jaka stvar 6 brzine i dve spore stoga sto ovih 6 mogu i unazad da idu..

On ima samo jednu manu mnogo mu je brza u nekim situacijama 1 a prespore one dve spore... Tacno tako ima 8 napred i 6 nazad ali to je tako prosto sve reseno bar po meni samo prebacis redukror u rikverc polozaj i sve brzine ti sad idu unazad...

Ma voze ljudi svemirske letelice, a di neće traktor, samo što je na ovim prostorima 533 zakon sa tri brzine.I ja kad sam kupovao Vladimirca, zaje...o sam se k'o niko moj.Nisam hteo sa "puno" menjača, a sad vidim koliko mi fali reverzer kad radim sa zadnjom utovarnom kašikom, našaltam se....bole ruke.

Prosto je bilo i coveku koji im je objasnjavao brzine,ali on je od uvek imao Vladimirca.Kad se setim skupila se gungula oko traktora saltaj ovako,aj onako,ma mora tako i na kraju nikako.Valjda im je jos i rikverc mnogo brz,tako da koriste samo jednu brzinu za rikverc.

Po meni brzina nikad dosta na traktoru.. Ja bi na vladimirca ubacio jos brzina.. Vladimirac je pojam za IMT 533!!!

Jednom je moj sogor vozio mog vladimirca sa njive do kuce normalno napred, a od kuce na njivu dosao u rikverc. Inace on je mehanicar i popravljao je na "hiljade" traktora al ovakav menjac kaze da nikada nije video.

Ciro po cemu je vladimirac pojam u odnosu na 533?

Tezi je ima bolji motor sad zimi pali veoma lako jer ima dekompresor,a vecina 533 ni leti ne pale,moze mnogo vise da povuce ali mnogo.... Recimo ja sa mojim Vladimircem uvek u sezoni vrsaja za njega je zakacena prikolica sa 4500 kg zita i ona je teska prazna 1500 kg i Vladimirec vuce,jednom sam dao tu prikolicu jednom sa 558 i zaglavio se na otkos slame smejao sam se..

cira92 Postavljao sam ali bilo je leto, a sada se mnogo bolje uklapa uz trenutne vremenske prilike. I da ima lance.

Sasa P Prelistaj malo temu negde sam pisao o tome. Ukratko Vlajko je tezi + ima blokadu diferencijala.

Slazem se sa vama za prednosti koje ste naveli, imao sam prilike da vozim oba pomenuta traktora i 533 je daleko zgodniji za rad od Vladimirca,. Ovaj Vladimirac sto sam ga ja vozio imao je jednu rucicu menjaca. Bez ljutnje vlasnici Vladimirca :ppozdrav:

Sasa P da prvo ga " uzjases" pa onda vozis, bez uvrede vlasnicima 533. A vladimirac ravan pod odvojen limarijom od kutije menjaca ubistvo za komfor + ukljucivanje izlaznog vretena na 533

Nazad
Vrh