VLADIMIREC T-25

Ma daj Krlemrle o cemu ti? Pa ja registrovao vladimirca 18 septembra, i bas je bilo to pitanje, vezano za kabinu. Kaze da nemora imati kabinu zato sto je proizveden pre lupam sad 2000g (nije tacan podatak vezan za godinu), tako da fabricki nije imao kabinu, netreba mu ni sada. Komsa ima vladimirca isto, registrovan na nove tablice, bez kabine. Samo imamo i ja i on rotaciju izdignutu na sipki, u visini glave.

• Like
Reagovanja: PKB
Ma daj Krlemrle o cemu ti? Pa ja registrovao vladimirca 18 septembra, i bas je bilo to pitanje, vezano za kabinu. Kaze da nemora imati kabinu zato sto je proizveden pre lupam sad 2000g (nije tacan podatak vezan za godinu), tako da fabricki nije imao kabinu, netreba mu ni sada. Komsa ima vladimirca isto, registrovan na nove tablice, bez kabine. Samo imamo i ja i on rotaciju izdignutu na sipki, u visini glave.

Pa neka i može sada(u šta je meni teško da poverujem) da li si siguran da će moći da pređe tehnički i kroz dve ili tri godine. Da li veruješ da je sa izmenama zakona i pravilnika gotovo? Izašao novi zakon 2010. i sad ima da važi za uvek.
Odsustvo kabine je veliki nedostatak svakako i bitno utiče na cenu, prošao ili ne prošao tehnički. Treba i rukovalac da traje, a ne samo traktor. Kiša, vetar, magla, mraz, prašina, hemikalije, a da ne pričamo tek kod prevrtanja od svega toga kabina lepo čuva.

To nije razlog da se neuzima Vladimirac bez kabine, ja verujem da ce moci da se registruje, ako ne garant ce biti neki sistem kao sto za imt533 i 539 postoji da se kupi nadgradnja. Pa nemoze drzava odjednom da zabrani tu registraciju, koliko samo traktora ima bez kabine, a i nece da uskrate novcane prihode koje im dajemo za registraciju.

To nije razlog da se neuzima Vladimirac bez kabine, ja verujem da ce moci da se registruje, ako ne garant ce biti neki sistem kao sto za imt533 i 539 postoji da se kupi nadgradnja. Pa nemoze drzava odjednom da zabrani tu registraciju, koliko samo traktora ima bez kabine, a i nece da uskrate novcane prihode koje im dajemo za registraciju.

Pa, i u nekom od prethodnih postova sam rekao da ne fali ništa ni da kupi i taj bez kabine, ali onda ne po toj ceni. Za 2000 se prodaju ispravni vladimirci sa kabinama, a T-40 i MTZ 52 i još jeftinije. Vladimircima diže cenu njihova čuvena mala potrošnja goriva i jeftino održavanje.
U Kikindi su neka braća, lubeničari kupili Vladimirca, tropsku varijantu sa nadstrešnicom umesto kabine za smešnih 700 evra. Ja sam mog iz 1979. sa originalnom kabinom kupio u Mramorku pre pet godina za 2000 i to sa prevozom do kuće(oko 150 km u jednom pravcu)
Jedan takođe Kikinđanin je nedavno kupio od preprodavca takođe iz Kikinde Vladimirca iz 1986. sa originalnom kabinom i grejanjem za 2000 evra i to zajedno sa jednobrazdnim plugom(koji bi koštao kao i mene prevoz iz Mramorka). Dakle obojica smo kupili Vladiška sa kabinom za oko 1850 evrića.
Zato ja za vladimirca bez kabine ne bih dao više od 1200 pa da je u ne znam kakvom stanju. To je moje mišljenje i moj dobronamerni savet članu Antrax koji je tražio savet.

Jeste kabina zgodna stvar ali ja nekako kontam da je bitnije da na Vlatku radi menjac kako treba na pr. nego kabina. Ako se nadje dobar vlatko pa jos sa kabinom, tim bolje. Nju je moguce dokupiti kasnije ako bas zatreba ali Krle je u pravu da to treba da udje u obzir kod cene.

Jedno pitanje za sve kolege 4 god jurim po srbiji i oglasima dal neko ima t 30 msm t 25 sa duplom vucom i nisam naisao ni na jedan da li je nekom naleteo na oko :) ;) hvala u napred

Ovde ces ih retko naci jer kod nas nisu masovno dolazili kao T25, zapravo nisu uopste dolazili. Jedino ako nadjes po neki primerak koji je pojedinacno uvezen. A mislim da sam ih nalazio u HR i SLO oglasima.

Ima li snage taj T30 za prednju vucu? Ali stvarno je simpatican i ja bi voleo da imam T30.. Postoji i neka vrsta T16 ima prikolicu napred...

Evo jedne slike....

gallery_13590_235_58.jpg

E pa evo i nekih slika sa remonta vlajka ove godine. Zamena zubcanika blokiraca, remont kocnica i razbusivanje i usadjivanje novih brezona.

photo0456r.jpg

photo0461q.jpg

photo0463n.jpg

E sad slag na tortu. Dobose i obruce sam kupio u firmi LAZARO koja se reklamira na nasem sajtu. Prvo kada sam pokusao pre montaze sloziti obruc sa mehanizmom na dobos mehanizam je toliko bio pretegnut da dobos na silu nisam mogao okrenuti, zakljucak kratak obruc. Pozovem vlasnika firme Lazaro i objasnim mu situaciju. On mi obeca da ce mi obruce zameniti ali cim se vrati sa odmora. Zatim prodje 10 ak dana i covek me stvarno kontaktira i dogovorimo se da mu preostali obruc (jer zbog posla nisam mogao cekati pa sam napravio plocice duze na mehanizmu za jednu stranu) posaljem brzom postom a on mi zameni sa duzim. Troskove postarine starog obruca je on trebao snositi jer je njegova greska. Od tada vese nije bilo ni traga od obruca a ni glasa od vlasnika. Pokusavao sam nazvati ali nije zeleo da se javi. Taj obruc je kostao 900 din , to je sitnica ali deo koji mi je bio preko potreban jer sam previse vremena izgubio cekajuci ga da sa vrati sa odmora, da bih nastavio sa poslovima. I pre ovoga sam od njih narucivao neke sitnije stvari a i tu je bilo problema. Cekanje po nekoliko dana, zatim nisu slali sve sto je bilo naruceno, slanje na pogresnu adresu i opet cekanje. Ja iskreno ne preporucujem saradnju sa njima a cak sam i kajle koje stoje izmedju poluosovine i dobosa morao stannjivati za 2mm jer kanali dobosa su bili manji. I kada sam se konacno osvestio i video da od njih ne mogu nista vise da ocekujem tada sam pozvao firmu POLJOMEHANIKA iz N.S.ciji br mi je dao clan VOJVODJANIN i vec sutra sam imao obruc koji je bio idealan bez bilo kakvih dorada i pasovanja. Za polovne delove je bio zaduzen clan MILOS T25. Sve pohvale za saradnju, brzo i korektno. Da neduzim dalje evo kako je izgledala zaj..ancija sa kocnicama.

photo0454i.jpg

photo0460r.jpg

photo0457.jpg

photo0459e.jpg

photo0458k.jpg

E i za kraj lista kompletnih ulaganja u ovaj traktor ove godine. Tu nije uslo ulje gorivo i ruke.

2012.

1. Toppling 1600
  2. Hidro creva 1700
  3. Sediste 4000
  4. Zadnji far 600
  5. Brza spojnica komplet 1200
  6. Prebacivanje navoja 800
  7. Lezaj tocka 700
  8. Blokirac 3500
  9. Dobos kocnice 1900x2=3800
  10. Feroda kocnice 950+1550= 2500
  11. Rotacija 700
  12. Komplet kutija za signalizaciju 1900
  13. Komplet brezoni 5x150=750
  14. Varenje blokiraca 1000
  15. Komplet brezoni I busenje 1500
  16. Nova zadnja unutrasnja guma 2800
  17. PP aparat 1200
= 30.250 din

Ove godine sam do sada sa njim napravio blizu 300 rh. Toliko od mene. Srdacan pozdrav. :ppozdrav:

Evo i mog Vladimirca.. Opran je i samo da sredim malo sediste i spreman je za zimski san..

- - - - - - - - - -

Slaba nam aktivnost u ovoj temi moracemo malo da se potrudimo... :bravo:

• Like
Reagovanja: PKB
Moj ima jednu ručicu, i imam problema jedino kada radim sa zadnjim utovarivačem. Puno ima da se šalta.Može napred u usporenoj brzini, ali nikad stići.

Meni je puno lakse sa dve rucice.. Zbog rikverca.. :ppozdrav:

- - - - - - - - - -

Imam jedno pitanje za vas zasto kada se remontuje kuciste volana na Vladimirca ono ipak ima lufta i prodje malo vremena ono isto kao da nisi remontovao?? Da se nije vreteno istrosilo koliko je onih mesinganih delova pojelo?? I ima li nekog drugog resenja za tu glavu upravljaca nervira me taj luft u volanu kada ubacujem prikolicu u rikverc pogotovo ako je dvo osovinka... Necu vise da kupujem onaj mesingani deo sa navojem kosta 50 evra a posle 2 meseca lufta koliko hoces!!! :udri: Ima li resenja??

Nazad
Vrh