VLADIMIREC T-25

Kocnice spakovane, traktor sastavljen. Pri testiranju javio se problem. Kocnica samo radi kada se koci samo kada traktor ide u nazad. kada ide napred papucica jednostavno padne na pod. Inace problem sa kracim obrucem sam resio rako sto sam od one cetiri simetricne plocice koje se vezuju klinovima za obruc dve napravio duze i time dobio na duzini. Da li je u tome problem ili je u pitanju nesto drugo?:sta:

Pozdrav svima,imam problem sa vladimircom.Skoro sam mu stavio nove klipove stubline i karike,ne trosi traktor ni gram ulja.radi pali kad je hladan,probl;emi nastaju kad se ugreje i tereti malo.Cim se tereti par minuta i zagreje iz auspuha se cuje neko suskanje.Pre kad mi je probio ventil simptomi su bili drugi,traktor je cuskao,slabije spajao pri paljenju,vise belog dima.Sad dobro pali ali kad se ugreje muke.Zna li ko sta bi moglo biti,ventili sveze prestelovani na 030 svi,znaci nije do zazora i pretegutosti ventila.Da li je moguce d neki ventil probija ili nesto,nisam posle cubikine obrade glava presao ni 20 sati.

kad se motor dobro zagreje ugasi ga iskini poklopac ventila pa svaki ventil probaj da pritisnes da vidis dali ide lako u svojoj vodjici. mora da se cuje zvonko lupanje ventila

resio sam problem,izmerio prvo kompresiju kad ono jedan cilindar 24 bara drugi 17 bara.Skinuo taj sto ima slabu kompresiju kad ono oko siceva ventila se nakupilo toliko garezi nisu ventili mogli da zatvore kako treba.Uzeo nozicem ocistio taloge,v sve lepo,vratio kapu i digao kompresiju na 24.Mislim da su me ovi kod Cubike zavrnuli,skoro sam nosio glave na obradu i nov venile,sad kad sam skinuo ventile poprilicno su pohabani....Teracu tako zimu pa cu na prolece ponovo na pobradu ventila i glave,cilindre sam stavio nove ne trosi mi ni kap ulja.

pozdrav.
dali mi ko moze reci koliko treba pritegnuti zavrtanj koji spaja one dve polutke sto spajaju vreteno menjacke kupije sa vretenom lamele.kod mene fabrici ima dosta lufta i navoj zavrtanj je labav.sumnjam da se je odvio jer na sebi ima osigurac.mozda su se pohabale kajle koje drze spojnicu pa je doslo do lufta izmedju njih.

pozdrav.
dali mi ko moze reci koliko treba pritegnuti zavrtanj koji spaja one dve polutke sto spajaju vreteno menjacke kupije sa vretenom lamele.kod mene fabrici ima dosta lufta i navoj zavrtanj je labav.sumnjam da se je odvio jer na sebi ima osigurac.mozda su se pohabale kajle koje drze spojnicu pa je doslo do lufta izmedju njih.

Na T40 tu navrtku sam dotezao kljucem 36 i dotezes je do te mere da pozadi mozez rukom na prazno okretati izlazno vreteno. NaT25 to nisam nikada radio. Nadam se da pricamo o istoj stvari.

verovatno su se pohabale i kajle i zlebovi na polutkama . Probaj da ubacis malo duze kajle da uhvate deo zleba koji nije ostecen. A navrtku stegni kolko mozes a da je ne polomis

ne verujem da su mogle da se pohabaju na 300 sati koliko traktor ima.to niko nije otvarao dosad.pocelo je da mi kaplje ulje na poklopcu iza pumpe,odvio sam je i tu je u kucistu bilo ulja,odakle neznam.da nije iz menjaca ili mozda sa druge strane iz prenosnika za hidro pumpu.navrtka 36 koja blokira onu drugu je bila olabavljena,a i ovaj sraf koji steze ove dve polutke koje povezuju osovinu.u knjizi pise pritegnuti,e sad koliko pritegnuti ne stoji nigde,za sve drugo ima za nju ne.zategao sam je kolko sam mogao i stavio osigurac pa cu videti sta ce biti.ako se osovine ne pomeraju onda logicno ne bi trebalo ni lufta da ima u polutkama vec da se pritegnu maksimalno.jedino da ne dodje do pucanja usled obrtanja.

u tim polutkama ima 4 kajle tako da ce to da radi bez problema. A ulje se razlikuje po mirisu ili je SAE 90 ili sae 30. Prva navrtka 36 mora biti zavijena do kraja a drugom se kontrira prva. izlazno vratilo nesme da ima aksijalno pomeranje

Ulje ti je iz menjaca 99% jer iz motora ne moze da dodje dotle posto izmedju tog dela i motora ima zvono od kvacila a ne moze biti ni od pumpe a taj sraf zategni koliko mozes i nemoj da brines. ;)

@sit-anprc U Vladimirca ide samo SAE 30 i u menjac, i u motor i u hidraulik.

Imao sam ga 30 godina i njegove originalne kataloge u kojima je to i pisalo i prodao sam ga tako prosle godine.

Pozdrav svim vlasnicima Vladimirca. Reci te mi da li orete sa njim i kako se pokazao u oranju? I koliko trosi po hektaru?

On je dosta tezak pozadi i moze da povuce dosta. Kod mene je uglavnom crna smonica i vukao je 2x12 coli oltove plugove. Sada je vec odavno penzionisan sto se oranja tice jer je dobio jacu zamenu. Sto se potrosnje tice 30l na h za teze oranje.

On je dosta tezak pozadi i moze da povuce dosta. Kod mene je uglavnom crna smonica i vukao je 2x12 coli oltove plugove. Sada je vec odavno penzionisan sto se oranja tice jer je dobio jacu zamenu. Sto se potrosnje tice 30l na h za teze oranje.

Vladimirac ako potrosi 30l u teskom oranju to nije puno. Meni Zetor 2511 potrosi mi 30l u teskom oranju dvobraznim plugom IMT-755.
Koliko je tezak Vladimirac tj koliko ima kg?

Sa kabinom ima 2100 kg. Ja sam sa mojim vladimircem orao 27 godina sa jednobraznim plugom IMT 756 sa tockom i uvek je trosio izmedu 15 i18 litara nafte po jednom hektaru. To je 9 do 10 litara po jednom jutru.

Jedino sta me je uvek odbivalo da ne kupim Vladimirca je onaj visok polozaj sedenja i volana. Ali sve je to stvar navike. Imam zelju da kupim jednog Vladimirca u losijem stanju pa da ga kompletno sredim za sebe.
Zato me i zanimaju informacije tipa potrosnje i sl.

Vladj sa tom tezinom od je verovatno dosta jaci od Fergusona 533, mozda je cak jaci i od 539 :ppozdrav:

Nazad
Vrh