VLADIMIREC T-25

Sasa P sto se tice snage 533 traktora vladimirac je u prednosti jer ima blokadu diferencijala, a 533 ne. A vec 539 realno posmatrano ima motor 3 cilindra, 8 ks je jaci od vlajka, ali sto se tezine tice slicni su, mozda je ferguson nekih 50-100 kg laksi.

Sasa P sto se tice snage 533 traktora vladimirac je u prednosti jer ima blokadu diferencijala, a 533 ne. A vec 539 realno posmatrano ima motor 3 cilindra, 8 ks je jaci od vlajka, ali sto se tezine tice slicni su, mozda je ferguson nekih 50-100 kg laksi.

Nisam neki ljubitelj Fergusona, Vozim Zetora 2511 koji je mnogo konja slabiji od Fergusona pa ferguson ne moze ni da pridje Zetoru u bilo kom poslu, u oranju pogotov. Tih nekoliko konja gore dole kod traktora ne igraju neku ulogu. Vazna je tezina,blokada,pogonske gume.
Znam dosta ljudi koji Vladimircom obradjuju po 10 hektara zemlje. pored njega imaju i fergusona ali ipak u oranje idu Vladimircom.

Ljudi, dal' je mnogo 2000 evrova za super utegnutog Vlajka s OK gumama, bez kabine i dve rucice menjaca? Sta mislite...

Ljudi, dal' je mnogo 2000 evrova za super utegnutog Vlajka s OK gumama, bez kabine i dve rucice menjaca? Sta mislite...

Obrati paznju na radne sate. U oglasima sam nalazio vladimirce sa 1500rh + kabina za 2200 eura. Verovatno postoji korekcija cene. Radni sati ti govore o stanju ovog traktora. Opet ako uzimas od coveka koga poznajes to je prednost, a kabinu i kasnije mozes ugraditi.

Radnih sati kaze oko 2000 i traktor se vodi na gazdu, nema komplikacija oko prevoda ko sto zna da bude. Lik tvrdi da su ovi sa dve rucice menjaca bolji. Kad bi doslo do ozbiljnog pogadjanja verovatno bi se i cena malo korigovala

Pa to onda i nije puno novca. Sto se menjaca tice svi su isti a to sto ima dve rucice manjaca a ne jednu nekome je prednost a nekome mana, sve je stvar navike, mada sa dve rucice je brze saltanje. Ako budes gledao traktor negde dalje, dodaj troskove goriva, zatim ako ga kupis troskovi prevoza, ponovne registracije, pa ako se ne izvade svi papiri vracas se ... a ovo ti je predpostavljam blizu.

evo sta smo danas radili
3t083syhqiirnyhsmu5.jpg[

Mnogo je za bilo koji traktor bez kabine. Njihova upotreba na javnim putevima nije dozvoljena niti kao takav može da pređe tehnički pregled, pa samim tim nećeš moći ni da ga registruješ po novom a to je obavezna procedura prilikom prevođenja na novog vlasnika. Za sada još uvek tolerišu na drumu da nema kabinu, da glasi na pokojnog Panteliju i da je poslednji tehnički urađen 1984. godine, ali ne uzdaj se u to. Ne kupuješ traktor za dve sezone. To ti je dobro samo ako već imaš već spremnu neku karabudž kombinaciju da napraviš od njega "Frankenštajna" sa kabinom od nekog IMT-a ili zetora, šta ja znam.

Za vladimirca sa kabinom, T-40 duplaka ili MTZ 50/52 je to ok cena, barem ovde kod mene.

Poslednja izmena:
Krle sad si me pokolebao jer sam suzio izbor na par traktora bez kabine, do duse jedan torpedo ima rolbar...:sta: a najizgledniji mi je bio t40 bez kabine jbga.

Krle sad si me pokolebao jer sam suzio izbor na par traktora bez kabine, do duse jedan torpedo ima rolbar...:sta: a najizgledniji mi je bio t40 bez kabine jbga.

Ok, sve jedno šta kupiš. Šta fali i taj bez kabine, samo mu u cenu obavezno ukalkuliši i ugradnju kabine kao što bi ukalkulisao da je na primer riknuta hidraulika. Ja bih radije uzeo sa original kabinom, a sa riknutim motorom ili hidraulikom. To je naročito kod Rusa sve rešivo. Rešivo je i otklanjanje kvara i ugradnja kabine, ali i jedno i drugo košta, samo što kod kabine imaš i šalterska komplikovanja što u ovoj našoj Srbiji zna da bude i najteži deo posla.

Nazad
Vrh