VLADIMIREC T-25

pozdrav svima ja sam nov na ovom forumu pa da se i ja javim; imam vladimirca 79 godiste prvi vlasnik inikad se nije kvario;probacu da ubacim sliku

Pozdrav svima! Ja sam nov na ovom forumu pa da se i ja javim. Imam vladimirca 78 godiste i prvi sam vlasnik. Do sada nisam imao nikakve probleme u radu, medjutim zimus sam ostao bez hidraulika i iskrivio sam felnu zadnjeg levog tocka. Zastoje kod hidraulike imao sam na raskrscu ispod rucice hidraulika i to sam uvek lako otklanjao. Medjutim sada je u pitanju veci kvar i sumnjam da je u pitanju pumpa. Ukoliko neko od clanova ima iskustva i znanja vezano za rad ovog traktora, zamolio bih ga da mi svoje iskustvo prenese. A sto se tice zadnje felne, da li postoji mogucnost bazdarenja da ne bi pravila osmice u hodu ili ukoliko bi neko imao visak i da mi proda jednu.
Unapred sam zahvalan i pozdrav iz Kursumlije!

Pozdrav svima! Ja sam nov na ovom forumu pa da se i ja javim. Imam vladimirca 78 godiste i prvi sam vlasnik. Do sada nisam imao nikakve probleme u radu, medjutim zimus sam ostao bez hidraulika i iskrivio sam felnu zadnjeg levog tocka. Zastoje kod hidraulike imao sam na raskrscu ispod rucice hidraulika i to sam uvek lako otklanjao. Medjutim sada je u pitanju veci kvar i sumnjam da je u pitanju pumpa. Ukoliko neko od clanova ima iskustva i znanja vezano za rad ovog traktora, zamolio bih ga da mi svoje iskustvo prenese. A sto se tice zadnje felne, da li postoji mogucnost bazdarenja da ne bi pravila osmice u hodu ili ukoliko bi neko imao visak i da mi proda jednu.
Unapred sam zahvalan i pozdrav iz Kursumlije!

Obrati se clanu Milos T25 u vezi felne.

Dobrodošao kao što reče kolega za felnu kod Miloša T25 a za hidrauliku malo listanja teme od početka, pozz

Pozdrav svima! Danas som rasklopili vladimirca i otisla nam je spojnicka osovina. Dal i bi neko mogao da mi napise gde mogu u Novom Sadu da nabavim delove?

:sta:zadnje vreme vlatko T-25 počeo preterano da troši ulje.od ujutro do uveče više od 2 litra proguta ,,,,,može li biti uzrok povećanog belog dima.....hvala savetima

:sta:zadnje vreme vlatko T-25 počeo preterano da troši ulje.od ujutro do uveče više od 2 litra proguta ,,,,,može li biti uzrok povećanog belog dima.....hvala savetima

Da li motor slabije vuce, slabije prima gas? Ukoliko si skorije otvarao motor moze se desiti da si prevrnuo karike pa umesto da ulje vracaju u karter one ga izbacuju kroz auspuh.

danas sam otvorio motor,skinuo cilindre ,,,,pa tu već nema ni uljena karika.taj iz dva dela tako istrosen ,,ravan ko kompresiovna karika

evo mog vladimirca
vzz4e7jjez1zlvwkr2cc.jpg[

---------- Poruka napisana u 23:06 ---------- Prethodna poruka je at 22:57 ----------

evo jos jedne
8ategnnjzh0lz0fn5pxh.jpg[

---------- Poruka napisana u 23:15 ---------- Prethodna poruka je at 23:06 ----------

IM

---------- Poruka napisana u 23:21 ---------- Prethodna poruka je at 23:15 ----------

mayr0ifb5u0iz2zznwn.jpg[

Ne vidim ovde nijednu sliku
evo mog vladimirca
vzz4e7jjez1zlvwkr2cc.jpg[

---------- Poruka napisana u 23:06 ---------- Prethodna poruka je at 22:57 ----------

evo jos jedne
8ategnnjzh0lz0fn5pxh.jpg[

---------- Poruka napisana u 23:15 ---------- Prethodna poruka je at 23:06 ----------

IM

---------- Poruka napisana u 23:21 ---------- Prethodna poruka je at 23:15 ----------

mayr0ifb5u0iz2zznwn.jpg[

Danas sam krenuo raditi kocnice na vladimircu. Kada sam namontirao novi kocioni dobos i novi obruc koji ide oko njega nisam mogao poluosovinu okrenuti ni na silu. Sraf za stelovanje je raspusten skroz, a obruc je i dalje priljubljen uz dobos.Sto se mehanizma kocnice tice sve je na svom mestu. Da li je neko u skorije vreme radio kocnice i da li zna o cemu je rec?

Ne sumljam u vas kolega a da li ste otpustili ona tri vijka za štelovanje zazora :jedan dođe napred,jedan ispod i jedan sa zadnje strane
Oni približavaju obruč do doboša pa možda su preblizu
Da nije novi doboš većeg prečnika i da li je obloga tj.gurtna na obruču iste dužine kao i kod starog obruča ,ako je duža i to može biti problem

Zlajo srafovi su raspusteni skroz. Uporedjivao sam nove delove sa starim i rekao bih da su istih dimenzija. Danas cu premeriti stari i novi obruc. Nisam siguran da li je potreban neki period razrade kocnica, tipa dok se dobos i obruc uglade. ali opet imam utisak da je obruc prekratak.

Duzina (obim) obruca, Precnik dobosa, "debljina" ferode (ili pletenice)...Proveri razradjenost poluga koje vuku kocionu traku... Od tih troje nesto te zavitlava...:sta:

Nazad
Vrh