VLADIMIREC T-25

kad se skida glava na vladimircu da se promene dihtung,jel treba da se radi masinska obrada glave:sjasi:

Osnovno pravilo je da bi trebala da se nosi na proveru i da je ispeskira malo to te nece puno izaci ali si miran .Barem ti ja tako preporucujem .A cito sam na pocetku ove teme da su ljudi sami radili kupili polir pastu i par ruku predjes ,ali bolje odnesi na masinsku obradu.To barem ja mislim ,cuces sta ce ti drugi reci.Ali kad vec skidas glavu uradi to ,mozda i neki sic newalja.

Ajd neku pametnu da čujem, koje ulje za motor kod vladimirca se pokazalo najbolje (cena nije presudna) i kolko litara ide u motor ? Hvala unapred

Mi na poslu sipamo valvoline 15x40 i meguin 15x40 u sve vrste dizel motora nisu losa ulja !!

Ajd neku pametnu da čujem, koje ulje za motor kod vladimirca se pokazalo najbolje (cena nije presudna) i kolko litara ide u motor ? Hvala unapred

Imas i jeftiniju varijantu koju ja koristim FAM Krusevac sae 30. Mogu reci da sam zadovoljan sa ovim uljem ali uzmi u obzir da ja ulje u motoru menjam 2xgodisnje zbog dosta radnih sati koje napravim. Evo ti njihov sajt : http://www.fam.co.rs/
A sto se kolicine ulja tice kod mene u karter staje 5-6 l jer mi je ulubljen sa donje strane.:haha: Kao sto rece Vojvodjanin trebalo bi da stane oko 7 l, a ako nisi siguran dok budes sipao ulje prati stanje na meracu, pre merenja napravi pauzu 3 min dok se ulje spusti u karter da bi imao uvid u pravo stanje. Svo ulje koje kupis a pretekne ti iskoristi ces drugi put tako da nista nije baceno.:ppozdrav:

Imas i jeftiniju varijantu koju ja koristim FAM Krusevac sae 30. Mogu reci da sam zadovoljan sa ovim uljem ali uzmi u obzir da ja ulje u motoru menjam 2xgodisnje zbog dosta radnih sati koje napravim. Evo ti njihov sajt : http://www.fam.co.rs/
A sto se kolicine ulja tice kod mene u karter staje 5-6 l jer mi je ulubljen sa donje strane.:haha: Kao sto rece Vojvodjanin trebalo bi da stane oko 7 l, a ako nisi siguran dok budes sipao ulje prati stanje na meracu, pre merenja napravi pauzu 3 min dok se ulje spusti u karter da bi imao uvid u pravo stanje. Svo ulje koje kupis a pretekne ti iskoristi ces drugi put tako da nista nije baceno.:ppozdrav:

Ili dospeš u hidrauliku, ako fali...

Pa vladj na koliko r.c menjas ulje??Jel menjas folter svaklo cdrugo ili kako ??Po knjigama i zawisnosti od kvaliteta ulja jep ima sad repariraju i ulje ako niste znali,ide od 200-250 na koliko ti menjas ??

na oko 180-200 rh i tada cistim centrifugalni filter. Izduvavanje i pranje sa naftom filtera za vazduh radim nesto cesce kao i pranje vodom hilzni i glava pod visokim pritiskom. U principu cim vidis da traktor za kratko vreme podigne vecu temperaturu onda ide pranje, nakon toga se vidi velika promena.

Pa dobro to je ok za swakog vazdusara .Sta sipas od goriva u vladeka sad preko zime ?

Pa dobro to je ok za swakog vazdusara .Sta sipas od goriva u vladeka sad preko zime ?

Od proslog leta sam poceo loz ulje iz ekonomskih razloga i sada ga koristim. Pronasao sam pumpu gde u loz ulje ne ubacuju boju i sto se tice vucne snage i potrosnje nema razlike izmedju loz ulja i D2. Parafin se ne izdvaja iz goriva ni na najvecim minusima. Da sam primetio bilo kakvu slabost ili nedostatak u odnosu na D2 verovatno da bih prestao sa koriscenjem loz ulja. Inace traktor sam palio za rasciscavanje snega nekoliko puta na 0 do -15 c sa zagrevanjem kartera i nije bilo nikakvih problema.

Mnogi za zimu sipaju euro dizel + ulje zbog podmazivanja elemenata u bos pumpi (ne znam koji odnos ide), a ja nikada nisam to radio. Inace auto imam 2002. godiste i u njega iskljucivo sipam euro disel amogu ti reci da par puta na - 20 nisam mogao upaliti jer je gorivo zaledilo. Kada sam otvorio filter video sam da gorivo uopste ne dolazi u njega. Mozda sam malo otisao sa teme ali hteo sam samo da ti napravim poredjenje goriva. Dakle ni evro disel nije sto bi trebao biti.

Pa evro neledi do -20 ali kad je cist a posto ima kojekakve vodurine i gluposti ledi i na dovodnim crevima i u filteru ,ja sam sipo loz pa preso na evro sad se vratio opet na lozaka zakon je za sada .

Nazad
Vrh