VLADIMIREC T-25

Sto se tice remenice od Vladimirca imam je u fabrickoj drvenoj kutiji stoji jos od 1980 ne raspakovana i nemontirana... Mozda bi je i prodao ako nekoga zanima...

Poslednja izmena:
Moram pogledati kod nekog taj bočni izlaz , dali bi se tu direktno mogao staviti kardan ili bi se morala praviti prirubnica.

Mislim da bi kardan mogao pasovati ali ne znam koliko je pristupacno za kacenje, da li bi morala da se skida felna...:sta:

---------- Poruka napisana u 23:09 ---------- Prethodna poruka je at 23:06 ----------

Sto se tice remenice od Vladimirca imam je u fabrickoj drvenoj kutiji stoji jos od 1980 ne raspakovana i nemontirana... Mozda bi je i prodao ako nekoga zanima...

Milose da li ti je mozda poznat princip rada te remenice? predpostavljam da je pilo potrebno skidati desnu felnu za bi se sa strane zakacila. Ne znam da li je postojao jos neki dodatak za kacenje pozadi.

Kao sto rece kolega Vojvodjanin ima. Na rucici hidraulika imas cetiri polozaja. Prvi uvis podizanje, ispod zakljucavanje hidraulika, prinudno spustanje i slobodan hod hidraulika. Ovo je verovatno vec dosta puta napisano ali hajde da ponovimo.

Pozdrav,da se nadovezem na temu u vezi remenice. Otac je davno radio sa njom, terao je vrsalicu i strugaru. kad se ona namesta mora da se skine desni tocak.Kako redukujes menjac tako i ona okrece napred ili nazad.Jedna losa stvar ne mozes da saltas dok ona ne stane .dok je traktor u hodu i ona se vrti.

Pozdrav,da se nadovezem na temu u vezi remenice. Otac je davno radio sa njom, terao je vrsalicu i strugaru. kad se ona namesta mora da se skine desni tocak.Kako redukujes menjac tako i ona okrece napred ili nazad.Jedna losa stvar ne mozes da saltas dok ona ne stane .dok je traktor u hodu i ona se vrti.

Pa da to ima logike. Ako skines tocak diferencijal snagu prebacuje na manje opterecen tocak odnosno na skinuti tako da je dovoljno podici samo jednu stranu. Znas li mozda kolika je najveca brzina na bocnom izlaznom vretenu? Da li je brze od vretena pozadi?

Ma ne, skidas tocak samo da bi je montirao,ne podizes nista traktor normalno koristis.kad izaberes na reduktoru napred ili nazad remenica odmah pocinje da se vrti.iskljucujes je kad izaberes neutralni polozaj tj. kad nije ni napred ni nazad na pola zuba.Brzina je negde oko 1025 obrtaja sa punim gasom , cini mi se da tako pise u prirucniku .

Mislim da bi kardan mogao pasovati ali ne znam koliko je pristupacno za kacenje, da li bi morala da se skida felna...:sta:

---------- Poruka napisana u 23:09 ---------- Prethodna poruka je at 23:06 ----------

Milose da li ti je mozda poznat princip rada te remenice? predpostavljam da je pilo potrebno skidati desnu felnu za bi se sa strane zakacila. Ne znam da li je postojao jos neki dodatak za kacenje pozadi.
Nisam imao priliku da vidim da je namontirana sa strane mada znam da moze... Kod nas te remenice u glavnom stije pozadi na izlaznom vratilu...mada i to je retko videti.

izvinjavam se za http://www.imagebam.com/image/adc828176198606
http://www.imagebam.com/image/c230a0176198609

nadam se da ce resiti vase nedoumice oko remenice.

brzina obrtanja kardana pri 1775 o/min radilice je 549 o/min

pozdrav

Hvala kolega na potvrđivanju ovih činjenica
Sve ovo im ja napisao na prethodnoj strani ali izgleda nije imao ko da pročita
ne vole da čitaju i da prelistaju malo ovu temu jer za vladiku ovde ima objašnjenja i podataka malte ne za sve :ppozdrav:
izvinjavam se ako sam :off_topic:

pomagajte
kako izvuci sipku-merac za ulje hidraulike i kako doliti ulje?!:sta:
nadam se da nemoram skidati kabinu:osmeh:

Vrlo jednostavno sa desne strane sedišta gledano od nazad imaš jedan veliki šraf njega odvrneš i tu dolivaš ulje a pored njega imaš manji šraf mislim da je ključ 14 ili 12 njega odvrneš i izvučeš on ti je ustvari merač

odvrnem ja sraf sa 14 kljuc izvucem sipku do pola, udari u kabinu i kraj , a izmedju filtera-cepa i kabine imam najvise 1cm prostora,pa nemogu ni crevom da sipam.da netreba skidapi onaj lim kabine sto dolazi ispod sedista?
ovo je smisljao sigurno neko ko nikad nije morao da koristi isti traktor za sebe,vec da se drugi pate.

nista nije budzeno,original fabricka kabina,samo je prostor ispod lima toliko uzak da nemogu prici nikako.da nije mozda sto je skroz spusten?
vidim na slici profila da se kod tebe zadnje staklo na kabini otvara,kod mene je fiksno.

Koje godiste ti je traktor?

---------- Poruka napisana u 22:31 ---------- Prethodna poruka je at 22:28 ----------

Mislim da su fabricki limovi na svakom vladimircu podjednako odvojeni bez obzira da li imaju kabinu ili ne. Ako to nije slucaj kod tebe onda su sigurno vrsene neke modifikacije. Koja je logika rusima da skidaju kabinu da bi proverili nivo ulja ili sipali? :sta:

to se i ja pitam,stvarno neznam sta se desava,ne verujem da je ista dirano oko kabine.kad nadjem vremena slikacu da vidite kako je.a sto se sipanja ulja tice jel se sipa kao sto pise u uputstvu na cepu od filtera ili na ventilu - hrkacu?

Nazad
Vrh